ΓΔ: 2372.7 1.03% Τζίρος: 1,022.74 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Μπιγκ Μπεν Λονδίνο
Φωτο: Shutterstock

Ο Βρετανός υπ. Οικονομικών προειδοποιεί για τις επιπτώσεις του κοροναϊού

Σημαντικές αλλά προσωρινές αναμένεται να είναι οι επιπτώσεις της επιδημίας του κοροναϊού στη βρετανική οικονομία σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών της χώρας με το 20% του εργατικού δυναμικού να δουλεύει αναγκαστικά από το σπίτι.

Ο υπουργός Οικονομικών της Βρετανίας ανέφερε πως η επιδημία του κοροναϊού θα έχει βραχυπρόθεσμες σημαντικές επιπτώσεις στην οικονομία της χώρας καθώς ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων αυξήθηκε στους 456, από τα 373 που ήταν χθες, όπως ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Υγείας. Ο αριθμός των θανάτων παρέμεινε αμετάβλητος στους έξι.

Παράλληλα σήμερα, ο υπουργός Οικονομικών Ρίσι Σουνάκ, παρουσιάζοντας τον προϋπολογισμό στο Κοινοβούλιο, δήλωσε πως η επιδημία του κορονοϊού θα έχει «σημαντική αλλά προσωρινή» επίπτωση στη βρετανική οικονομία. Η επιδημία θα αναγκάσει μέχρι «το ένα πέμπτο» του βρετανικού εργατικού δυναμικού να εργαστεί από το σπίτι, διαταράσσοντας παράλληλα την αλυσίδα εφοδιασμού, πρόσθεσε ο υπουργός.

Οι δηλώσεις του Σουνάκ έγιναν λίγες ώρες μετά την μείωση της Τράπεζας της Αγγλίας των επιτοκίων κατά μισή ποσοστιαία μονάδα σε μια προσπάθεια περιορισμού των επιπτώσεων από την επιδημία. Παράλληλα ο υπουργός Οικονομικών ανακοίνωσε πως θα κρατήσει διαθέσιμα 5 δισεκατομμύρια λίρες για την ενίσχυση του βρετανικού συστήματος υγείας και άλλων δημόσιων υπηρεσιών. Σημείωσε πως θα διατεθούν περισσότερα χρήματα αν κριθεί αναγκαίο.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Sunak, Great Britain, Britain, England, Bretania, Vretania, Agglia
ΔΙΕΘΝΗ

Κυρώσεις σε τέσσερα στελέχη των Χούθι επέβαλε η Βρετανία

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ρίσι Σούνακ είπε την Δευτέρα ότι η κυβέρνησή του θα προχωρήσει στην επιβολή κυρώσεων για να πλήξει εκείνους που χρηματοδοτούν τις επιθέσεις των Χούθι σε εμπορικά πλοία.
Σφύρα δικαστηρίου
ΔΙΕΘΝΗ

Ισόβια σε Σιχ για φόνο φοιτητή στη Βρετανία - Συγγνώμη από την αστυνομία

Σε ισόβια κάθειρξη με ελάχιστη εκτιτέα τα 21 έτη καταδικάστηκε 23χρονος για τη δολοφονία φοιτητή το 2025. Έντονες αντιδράσεις προκάλεσε η συμπεριφορά της βρετανικής αστυνομίας, που πέρασε χειροπέδες στο θύμα ενώ πέθαινε.
Τράπεζα της Αγγλίας πρόσοψη
ΔΙΕΘΝΗ

Λονδίνο: Δεν θα δοθεί αποζημίωση στη Ρουάντα για την ακύρωση της συμφωνίας

Το Μόνιμο Διαιτητικό Δικαστήριο αποφάσισε πως η Βρετανία δεν οφείλει να καταβάλει δεκάδες εκατομμύρια λίρες στη Ρουάντα για την ακυρωθείσα συμφωνία απέλασης αιτούντων άσυλο, απορρίπτοντας όλες τις οικονομικές αξιώσεις του Κιγκάλι.
Πίτερ Μάντελσον πορτραίτο
ΔΙΕΘΝΗ

Βρετανία: Νέα έγγραφα για τον διορισμό του Μάντελσον ως πρέσβη των ΗΠΑ

Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου έδωσε στη δημοσιότητα νέα έγγραφα σχετικά με τον διορισμό του Πίτερ Μάντελσον ως πρέσβη στις ΗΠΑ, εν μέσω ανησυχιών για τους δεσμούς του με τον Έπστιν και την κρίση ηγεσίας του πρωθυπουργού Στάρμερ.
Εμανουέλ Μακρόν πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Μακρόν: Στηρίζουμε τις προσπάθειες Τραμπ για συμφωνία ΗΠΑ και Ιράν

Ο Εμμανουέλ Μακρόν επαίνεσε τις προσπάθειες του Τραμπ για συμφωνία με το Ιράν και τόνισε τη διαθεσιμότητα Γαλλίας και συμμάχων για την ασφάλεια στα Στενά του Ορμούζ. Επεσήμανε τη σημασία διαβουλεύσεων για σταθερότητα στη Μέση Ανατολή.
Ντούα Λίπα τραγουδά live
ΔΙΕΘΝΗ

Η Ντούα Λίπα και ο Κάλουμ Τέρνερ παντρεύτηκαν στη Βρετανία

Η Ντούα Λίπα και ο Κάλουμ Τέρνερ παντρεύτηκαν στο Λονδίνο σε μια διακριτική τελετή. Το ζευγάρι σχεδιάζει να γιορτάσει με τριήμερη δεξίωση στη Σικελία, ενώ φωτογραφήθηκαν χαρούμενοι να βγαίνουν από το δημαρχείο.