ΓΔ: 815.37 0.03% Τζίρος: 29.15 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 14:43:34 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Ισχυρές πιέσεις στο Χρηματιστήριο Μόσχας, υποχωρεί το ρούβλι

Μετά την ανακοίνωση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας που κήρυξε σε πανδημία τον κορονοϊό, το χρηματιστήριο της Μόσχας δέχθηκε ισχυρές πιέσεις ενώ το ρούβλι έχασε 3% έναντι του δολαρίου.

Το ρωσικό χρηματιστήριο κατέρρευσε μετά την ανακοίνωση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και την απόφαση των Ηνωμένων Πολιτειών να απαγορεύσει τα ταξίδια από την Ευρώπη. Ο δείκτης του Χρηματιστηρίου της Μόσχας υποχώρησε κατά 8,2% φθάνοντας τις 2.286,4 μονάδες, ενώ ο δείκτης RTC κατά 11,03% φθάνοντας τις 966,4 μονάδες.

Η τιμή του δολαρίου ενισχύθηκε έναντι του ρουβλίου κατά 3%, με αποτέλεσμα το ένα δολάριο να πωλείται έναντι 75,15 ρουβλίων, ενώ το ευρώ ενισχύθηκε κατά 1,13% φθάνοντας τα 83,08 ρούβλια.

Ο κύριος αναλυτής της «Otkritye Broker» Αντρέι Κοτσετκόφ επισημαίνει ότι «στην αγορά θα εξακολουθήσει να λειτουργεί η λογική των πωλήσεων που βασίζονται στον πανικό καθώς επιδεινώνεται διαρκώς η κατάσταση στο εξωτερικό» και εκτιμά οτι «γενικά, όλα αυτό μπορεί να συνεχισθεί έως την επόμενη συνεδρίαση της FED, όπου ενδέχεται να ληφθεί η απόφαση για τη μείωση του βασικού επιτοκίου περίπου σε μηδενική βάση».

Σύμφωνα με τον κύριο αναλυτή της τράπεζας Promsviazbank Μπογκντάν Ζβάριτς, διατηρούνται σε υψηλά επίπεδα οι κίνδυνοι της συνέχισης της αρνητικής δυναμικής και το ενδεχόμενο της πτώσης του δείκτη του Χρηματιστηρίου της Μόσχας σε νέα χαμηλότερα επίπεδα.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αναλυτών της Promsviazbank, έως τα τέλη της εβδομάδας η ισοτιμία του δολαρίου σε σχέση με το ρούβλι μπορεί να σταθεροποιηθεί στα 70-75 δολάρια.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Alexei_Navalni
ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσικό ΥΠΕΞ: Θα απαντήσουμε στις κυρώσεις της ΕΕ για Ναβάλνι

Το πρακτορείο TASS επικαλούμενο διπλωματική πηγή αντιπροσωπείας, μιας εκ των χωρών της ΕΕ στο Συμβούλιο της Ευρώπης, μετέδωσε ότι οι πρέσβεις των 27 χωρών μελών της ΕΕ κατέληξαν στις κυρώσεις που θα επιβάλουν.