ΓΔ: 817.03 1.80% Τζίρος: 76.84 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Σε κατάσταση «εκτάκτου ανάγκης» η οικονομία της Νορβηγίας

Ο κεντρικός τραπεζίτης της Νορβηγίας σημείωσε πως το ξέσπασμα του κορονοϊού έχει οδηγήσει σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης την οικονομία της χώρας.

Το ξέσπασμα του κορονοϊού έχει οδηγήσει σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης την οικονομία της Νορβηγίας, και η χώρα βρίσκεται αντιμέτωπη με τουλάχιστον ένα τρίμηνο συρρίκνωσης του ΑΕΠ, δήλωσε σήμερα στο Reuters ο κεντρικός τραπεζίτης Όιστιν Όλσεν.

Καθώς πολλές δημόσιες και ιδιωτικές επιχειρήσεις έχουν κλείσει σε μια προσπάθεια να ανακοπεί η εξάπλωση του κορονοϊού, η κεντρική τράπεζα ανακοίνωσε αιφνιδιαστικά μείωση των επιτοκίων και υποσχέθηκε επιπλέον ρευστότητα για τις τράπεζες. «Η παύση της δραστηριότητας είναι ο λόγος που το χαρακτηρίζω κατάσταση έκτακτης ανάγκης», δήλωσε ο Όλσεν σε τηλεφωνική του συνέντευξη.

Η Νορβηγία βρίσκεται στην πρώτη δεκάδα της παγκόσμιας κατάταξης των χωρών με επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού, με την λίστα να συμπληρώνουν η Κίνα (80.814), η Ιταλία (15.113), το Ιράν (10.075), η Νότια Κορέα (9.979), η Ισπανία (3.146), η Γαλλία (2.876), η Γερμανία (2.745), οι ΗΠΑ (1.762), η Ελβετία (868) και η Νορβηγία (800).

Όσοι φτάνουν στη Νορβηγία από το εξωτερικό θα μπαίνουν σε καραντίνα. Σε ορισμένες πόλεις, όπως στο Μπέργκεν και το Σταβάνγκερ, απαγορεύτηκε να αποβιβάζονται οι επιβάτες κρουαζιερόπλοιων.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ