ΓΔ: 825.02 0.95% Τζίρος: 57.47 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Προειδοποίηση για κατάρρευση του ευρωπαϊκού συστήματος Υγείας

Σήμα κινδύνου από το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσως πως κινδυνεύει να καταρρεύσει το ευρωπαϊκό σύστημα Υγείας και καλεί τις χώρες να εφαρμόσουν επιπλέον μέτρα για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού.

Το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC) προειδοποίησε σήμερα ότι υπάρχει «αυξημένος» κίνδυνος να καταρρεύσει το σύστημα υγείας στην ΕΕ και στο Ηνωμένο Βασίλειο, λόγω της επιδημίας του νέου κοροϊνού.

«Ο κίνδυνος να ξεπεραστούν οι δυνατότητες των συστημάτων υγείας στην ΕΕ/ΕΕΑ (Ισλανδία, Λιχτενστάιν και Νορβηγία) και στο Ηνωμένο Βασίλειο εντός των επόμενων εβδομάδων θεωρείται υψηλός», αναφέρει σε ανακοίνωσή της αυτή η υπηρεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης που εδρεύει στη Σουηδία.

Η υπηρεσία καλεί τις χώρες μέλη της να θέσουν σε εφαρμογή σειρά μέτρων για να ανακόψουν την εξάπλωση του ιού. Στα μέτρα αυτά περιλαμβάνονται η καραντίνα των επιβεβαιωμένων ή ύποπτων κρουσμάτων και η απαγόρευση των δημόσιων συναθροίσεων.

Το ECDC συνιστά επίσης να τηρούνται αποστάσεις ασφαλείας στους χώρους εργασίας και να ακυρωθούν όλες οι μη αναγκαίες μετακινήσεις και συγκεντρώσεις. Μέτρα πρέπει να ληφθούν και στα σχολεία, συμπεριλαμβανομένου και του κλεισίματός τους. Τέλος, προτείνει την εφαρμογή μιας «υγειονομικής περιμέτρου» γύρω από τις κατοικημένες ζώνες όπου υπάρχει αυξημένος κίνδυνος μετάδοσης του κορονοϊού.

Η Επίτροπος Υγείας Στέλλα Κυριακίδη έγραψε στο Twitter ότι «περισσότερο από ποτέ» απαιτείται τώρα να ληφθούν μέτρα σε όλη την ΕΕ για τον περιορισμό της εξάπλωσης του ιού. «Πολλές χώρες μέλη έχουν ήδη λάβει μέτρα, που επηρεάζουν την καθημερινότητα των συμπολιτών μας και την οικονομία», παραδέχτηκε.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

astrazeneca-emvolio
ΔΙΕΘΝΗ

Αυστρία: Χορήγηση του εμβολίου της AstraZeneca και στους άνω των 65 ετών

«Στα τέλη Μαρτίου θα έχουμε πραγματοποιήσει στην πρωτεύουσα συνολικά 280.000 πρώτους εμβολιασμούς και πάνω από 109.000 εμβολιασμούς με τη δεύτερη δόση» επεσήμανε ο αντιδήμαρχος Υγείας της Βιέννης.