ΓΔ: 2370.13 1.00% Τζίρος: 436.89 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:26:35
Ντόναλντ Τραμπ ομιλία
Ο Ντόναλντ Τραμπ σε ομιλία με σημαία των ΗΠΑ στο παρασκήνιο.

ΗΠΑ: Στους 50 οι νεκροί, επέκταση απαγόρευσης εισόδου σε Βρετανία και Ιρλανδία

Ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε ότι θα ήταν καλό οι εταιρείες να ακολουθήσουν το παράδειγμα της Apple και να κλείσουν τα καταστήματά τους.

Ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε 50 θανάτους από την επιδημία Covid-19 στις ΗΠΑ μέχρι στιγμής. Η απαγόρευση εισόδου στις Ηνωμένες Πολιτείες θα επεκταθεί και στους ταξιδιώτες που προέρχονται από το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιρλανδία, ανακοίνωσε επίσης ο αμερικανός πρόεδρος.

Ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε ότι θα ήταν καλό οι εταιρείες να ακολουθήσουν το παράδειγμα της Apple και να κλείσουν τα καταστήματά τους.

Ανακοινώνοντας ότι έκανε, τελικά, το ιατρικό τεστ για τον κορονοϊό, δήλωσε ότι «δεν ξέρει πότε θα πάρει τις απαντήσεις». Πάντως θερμομετρήθηκε και η θερμοκρασία του είναι «απολύτως κανονική».

Νωρίτερα ανακοινώθηκε ότι μια 82χρονη, που έπασχε από εμφύσημα, πέθανε σε νοσοκομείο του Μανχάταν από τον Covid-19, στον πρώτο θάνατο που σχετίζεται με τον νέο κορονοϊό στην πολιτεία της Νέας Υόρκης, ανακοίνωσε σήμερα ο κυβερνήτης Άντριου Κουόμο.

Ο αριθμός των κρουσμάτων στην πολιτεία αυξήθηκε σε περισσότερα από 500, είπε ο Κουόμο σε δημοσιογράφους.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Δασμοί ΗΠΑ
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Επαναφορά δασμών και συμφωνίας με 30 αφρικανικά κράτη

Η κυβέρνηση Τραμπ επανέφερε τη συμφωνία AGOA, επιτρέποντας αδασμολόγητες εισαγωγές προϊόντων από αφρικανικές χώρες στις ΗΠΑ ως το 2026, με αναδρομική ισχύ από 30/9/2025. Η συμφωνία υπογράφηκε μετά το τέλος κρατικής παράλυσης.
Ομάδα προσφύγων Σουδάν
ΔΙΕΘΝΗ

Σουδάν: ΗΑΕ προσφέρουν 500 εκατ. δολάρια για ανθρωπιστική βοήθεια

Τα ΗΑΕ ανακοίνωσαν δωρεά 500 εκατ. δολαρίων για ανθρωπιστική βοήθεια στο Σουδάν, που μαστίζεται από πολεμικές συγκρούσεις, και ζήτησαν άμεσο τερματισμό των εχθροπραξιών. Οι ΗΠΑ δεσμεύτηκαν για 200 εκατ. δολάρια το 2026.
Αεροπλανοφόρο από αέρος
ΔΙΕΘΝΗ

Αμερικανικά πολεμικά πλοία στα ανοιχτά της Αϊτής

Τρία αμερικανικά πολεμικά πλοία κατέπλευσαν στον κόλπο της Πορτ-ο-Πρενς στην Αϊτή, ως μέρος επιχείρησης κατά συμμοριών και για ενίσχυση της ασφάλειας, σύμφωνα με ανακοίνωση της αμερικανικής διοίκησης SOUTHCOM και της πρεσβείας.
Σημαία ΗΠΑ και Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ και Ιράν σε συνομιλίες αύριο στο Ομάν, σύμφωνα με πηγές

Οι συνομιλίες ΗΠΑ-Ιράν για το πυρηνικό ζήτημα θα γίνουν αύριο στο Ομάν, αντί για την Τουρκία, σύμφωνα με τον Μπαράκ Ραβίντ. Το αίτημα αλλαγής τοποθεσίας έγινε από το Ιράν. Συζητείται η συμμετοχή αραβικών και μουσουλμανικών κρατών.
Σύλληψη στη Μινεάπολη
ΔΙΕΘΝΗ

Η Μινεάπολη δεν άλλαξε μετά τον θάνατο της Ρενέ Γκουντ, λένε τα αδέλφια

Η οικογένεια της Ρενέ Γκουντ, που σκοτώθηκε από πράκτορα της ICE στη Μινεάπολη, εξέφρασε την απογοήτευσή της στο Κογκρέσο, αναφέροντας πως παρά τον θάνατό της, οι αυστηρές μεταναστευτικές πολιτικές παραμένουν αμετάβλητες.
Γκουστάβο Πέτρο Κολομβία
ΔΙΕΘΝΗ

Ο πρόεδρος Πέτρο: Θετική η συνάντηση με τον Τραμπ στις ΗΠΑ

Ο πρόεδρος της Κολομβίας, Γουστάβο Πέτρο, χαρακτήρισε «θετική» τη συνάντησή του με τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο, παρά τις εντάσεις που υπήρξαν το τελευταίο διάστημα μεταξύ των δύο χωρών.