ΓΔ: 2613.49 1.22% Τζίρος: 290.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:18
Φώτο: Shuterstock

Σε γενική καραντίνα και το Μονακό, λόγω κορονοϊού

«Θα παραμείνουν ανοικτά τα καταστήματα και οι αγορές τροφίμων, τα φαρμακεία, τα είδη καπνιστού και Τύπου, τα βενζινάδικα και οι τράπεζες», αναφέρεται σε ανακοίνωση της κυβέρνησης.

Η κυβέρνηση του Μονακό ανακοίνωσε ότι κλείνει από τα μεσάνυκτα του Σαββάτου όλα «τα μέρη που δέχονται κοινό και δεν είναι απαραίτητα για τη ζωή της χώρας» μέχρι νεοτέρας εξαιτίας της εξάπλωσης της επιδημίας του νέου κορονοϊού στις γύρω χώρες.

«Θα παραμείνουν ανοικτά τα καταστήματα και οι αγορές τροφίμων, τα φαρμακεία, τα είδη καπνιστού και Τύπου, τα βενζινάδικα και οι τράπεζες», αναφέρεται σε ανακοίνωση.

Όλα τα υπόλοιπα εμπορικά καταστήματα, κυρίως τα εστιατόρια, τα καζίνο, τα καφέ, οι αίθουσες εκδηλώσεων, οι κινηματογράφοι κτλ θα πρέπει να κλείσουν. Ανοικτοί μπορούν να παραμείνουν οι χώροι λατρείας. 

Η κυβέρνηση του Μονακό κάλεσε «κάθε έναν και κάθε μία να σεβαστεί τα μέτρα αυτά». 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σύγχρονο drone στον ουρανό
ΔΙΕΘΝΗ

Ουκρανία: Μεταμοσχεύσεις οργάνων με drones από τις υγειονομικές αρχές

Η Ουκρανία θα ξεκινήσει πιλοτικό πρόγραμμα μεταφοράς μοσχευμάτων με drones, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας. Η χώρα πρωτοπορεί στα μη επανδρωμένα αεροσκάφη, κατασκευάζοντας χιλιάδες κάθε χρόνο κυρίως για στρατιωτικούς σκοπούς.
Ασθενοφόρο ΕΚΑΒ εξωτερικά
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πέντε νέα ασθενοφόρα από ΠΙΝ σε ΕΚΑΒ για τα νησιά του Ιονίου

Παραδόθηκαν τα πρώτα πέντε από τα δεκαοκτώ νέα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ στα Ιόνια νησιά, με χρηματοδότηση 2,3 εκατ. ευρώ. Τα νέα οχήματα διανέμονται σε Κέρκυρα, Λευκάδα, Κεφαλονιά και Ζάκυνθο, ενισχύοντας την προνοσοκομειακή φροντίδα.
Άδωνις Γεωργιάδης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεωργιάδης: Αναβαθμισμένες υπηρεσίες Υγείας για την Ήπειρο

Ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, εγκαινίασε το νέο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων και τόνισε τη βελτίωση των δομών Υγείας στην Ήπειρο και τις αναβαθμισμένες υπηρεσίες για τους πολίτες.
Πάπας Λέων σε δημόσια εμφάνιση
ΔΙΕΘΝΗ

Ο πάπας Λέων ευχαρίστησε το προσωπικό του νοσοκομείου Τζεμέλι

Ο πάπας Λέων ο ΙΔ’ τέλεσε λειτουργία στο παρεκκλήσι της κλινικής Τζεμέλι, ευχαριστώντας το προσωπικό. Οι εξετάσεις του δείχνουν συνεχή βελτίωση, ενώ συνεχίζει φυσιοθεραπεία και κινείται αυτόνομα.
Διάδρομος νοσοκομείου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κανονικά λειτουργεί η Καρδιολογική Κλινική Έδεσσας, λέει η 3η ΥΠΕ

Η 3η ΥΠΕ διαψεύδει φήμες για διάλυση της Καρδιολογικής Κλινικής Έδεσσας λόγω προσωρινής μετακίνησης καρδιολόγων, διαβεβαιώνοντας πως η λειτουργία και οι εφημερίες συνεχίζονται κανονικά χωρίς κατάργηση θέσεων.
Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης εξωτερικά
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δήμος Θεσσαλονίκης ανησυχεί για μετακινήσεις γιατρών από Νοσοκομείο Έδεσσας

Ο δήμος Έδεσσας εκφράζει ανησυχία για τη μετακίνηση ιατρών από το τοπικό νοσοκομείο προς άλλα και καλεί τις αρχές να επανεξετάσουν τις αποφάσεις, λόγω του ήδη οριακού προσωπικού και του κινδύνου για την υγεία των πολιτών.