ΓΔ: 2309.1 1.50% Τζίρος: 365.91 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
turkey-police
Φώτο: Shutterstock

Τουρκία: Δώδεκα οι νεκροί από έκρηξη σε εργοστάσιο, αποκλείεται δολιοφθορά

Σύμφωνα με τις τουρκικές αρχές, το εργοστάσιο στο οποίο σημειώθηκε η έκρηξη παράγει πυρομαχικά, αλλά και εκρηκτικά που δεν προορίζονται για στρατιωτική χρήση.

Τουλάχιστον 12 άνθρωποι σκοτώθηκαν και τέσσερις τραυματίστηκαν σήμερα σε ισχυρή έκρηξη που σημειώθηκε σε εργοστάσιο παραγωγής πυρομαχικών και εκρηκτικών στη βορειοδυτική Τουρκία, ανακοίνωσαν οι αρχές.

«Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, 12 εργαζόμενοι είναι νεκροί και 4 νοσηλεύονται», σημείωσε ο Ισμαήλ Ουστάογλου κυβερνήτης της επαρχίας Μπαλίκεσιρ σε ανάρτησή του στο X.

Οι εργαζόμενοι που τραυματίστηκαν διακομίστηκαν στο νοσοκομείο, αλλά η κατάσταση της υγείας τους δεν κρίνεται ανησυχητική, δήλωσε επίσης ο κυβερνήτης της Μπαλίκεσιρ στο ειδησεογραφικό δίκτυο NTV.

Σύμφωνα με τις τουρκικές αρχές, το εργοστάσιο στο οποίο σημειώθηκε η έκρηξη παράγει πυρομαχικά, αλλά και εκρηκτικά που δεν προορίζονται για στρατιωτική χρήση.

Εικόνες που μεταδόθηκαν από τα τουρκικά τηλεοπτικά δίκτυα δείχνουν μεταλλικά στοιχεία και γυαλιά να έχουν σκορπιστεί γύρω από το εργοστάσιο, το οποίο κατέρρευσε εν μέρει λόγω του ωστικού κύματος από την έκρηξη, σύμφωνα με τον κυβερνήτη της επαρχίας.

Πυρκαγιά που είχε εκδηλωθεί μετά την έκρηξη κατασβέστηκε από τους πυροσβέστες και το εργοστάσιο έχει εκκενωθεί πλήρως, σύμφωνα με τον ίδιο. Οι αρχές ξεκίνησαν έρευνα και ήδη έχει αποκλειστεί η υπόθεση να πρόκειται για πράξη δολιοφθοράς, σύμφωνα με τις ίδιες.

Το εργοστάσιο αυτό βρίσκεται σε απόσταση περίπου ενός χιλιομέτρου από το πιο κοντινό χωριό, βόρεια της πόλης Μπαλίκεσιρ, σύμφωνα με δορυφορικές εικόνες που επικαλείται το AFP.

Τον Ιούνιο του 2023, πέντε άνθρωποι είχαν χάσει τη ζωή τους σε έκρηξη σε εργοστάσιο παραγωγής εκρηκτικών της επαρχίας της τουρκικής πρωτεύουσας Άγκυρα. Τον Ιούλιο του 2020, επτά άνθρωποι είχαν σκοτωθεί και σχεδόν 130 τραυματιστεί σε έκρηξη που είχε σημειωθεί σε εργοστάσιο πυροτεχνημάτων στη βορειοδυτική επαρχία Σακάρια.

Το 2009 και το 2014 δύο εκρήξεις είχαν σημειωθεί ξανά στο ίδιο εργοστάσιο, στοιχίζοντας τη ζωή σε δύο ανθρώπους και τον τραυματισμό 40, σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Στενά Δαρδανελίων Τουρκία σημαία
ΔΙΕΘΝΗ

Η Άγκυρα κατηγορεί το Ισραήλ για επεκτατικές βλέψεις

Ο Χακάν Φιντάν κατηγόρησε το Ισραήλ ότι χρησιμοποιεί τον πόλεμο ως πρόσχημα για να καταλάβει εδάφη στη Γάζα, τη Δυτική Όχθη, την Ιερουσαλήμ, αλλά και να επεκταθεί σε Λίβανο και Συρία, μιλώντας σε φόρουμ στην Αττάλεια.
Χακάν Φιντάν πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Η Άγκυρα κατηγορεί το Ισραήλ για προσπάθεια κατάληψης νέων εδαφών

Ο Τούρκος ΥΠΕΞ Χακάν Φιντάν κατηγόρησε το Ισραήλ ότι αξιοποιεί τον πόλεμο στη Μέση Ανατολή ως πρόσχημα για την κατάληψη περισσότερων εδαφών, δηλώνοντας πως η ασφάλεια είναι απλώς πρόφαση για την κυβέρνηση Νετανιάχου.
Αστυνομική κορδέλα Τουρκία
ΔΙΕΘΝΗ

Πατριάρχης: Συνεργασία κατά της βίας στα τουρκικά σχολεία

Βαθιά θλίψη εκφράζει ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος για τα θύματα ένοπλων επιθέσεων σε σχολεία της Τουρκίας, καλώντας όλους να δράσουν ενάντια στη βία και προσεύχεται για τους νεκρούς και τους τραυματίες.
Τουρκικό περιπολικό αυτοκίνητο
ΔΙΕΘΝΗ

Νέα στοιχεία για τον ανήλικο δράστη της επίθεσης σε σχολείο στο Καχραμανμαράς

Νεότερα στοιχεία δείχνουν ότι ο ανήλικος δράστης της επίθεσης στο Καχραμανμαράς είχε σχεδιάσει το χτύπημα μέρες πριν, με τις αρχές να ενισχύουν τα μέτρα ασφαλείας και να εξετάζουν τη μαρτυρία του πατέρα του.