ΓΔ: 792.38 0.63% Τζίρος: 84.54 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Έκτακτη Σύνοδος Κορυφής για τον κορονοϊό την Τρίτη, με τηλεδιάσκεψη

Όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, η σύνοδος πραγματοποιείται για να υπάρξει ενημέρωση αλλά και συντονισμός αναφορικά με τα μέτρα κατά του κορονοϊού.

Την πραγματοποίηση έκτακτης Συνόδου Κορυφής, φυσικά μέσω τηλεδιάσκεψης, για αύριο Τρίτη 17 Μαρτίου, ανακοίνωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σ. Μισέλ, μέσω ανάρτησής του στο Twitter.

Όπως αναφέρει στην ανάρτησή του: «Αποφάσισα να συγκαλέσεω τηλεδιάσκεψη των αρχηγών κρατών για την Τρίτη 17 Μαρτίου, για να υπάρξει ενημέρωση για τα μέτρα που λαμβάνονται για τον κορονοϊό. Ο περιορισμός της εξάπλωσης του ιού, η παροχή των κατάλληλων ιατρικών εργαλείων, η ενίχυση της έρευνας και η μείωση των οικονομικών επιπτώσεων αποτελούν θέματα - κλειδιά».

Υπενθυμίζεται ότι και το σημερινό προγραμματισμένο Eurogroup πραγματοποιείται μέσω τηλεδιάσκεψης, με τους υπουργούς Οικονομικών να αναμένεται να ανακοινώσουν «πακέτο» μέτρων στήριξης των οικονομιών της ευρωζώνης, ενώ δεν είναι λίγοι οι ηγέτες κρατών-μελών που έχουν ζητήσει προσωρινή άρση των κανόνων του Συμφώνου Σταθερότητας και Ανάπτυξης

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Η Κύπρος παραμένει πρώτη σε διενέργεια rapid tests σε όλη την Ευρώπη

Η πρακτική που ακολουθεί η Κύπρος, από τον περασμένο Νοέμβριο, με τη διενέργεια προγράμματος μαζικών rapid test στον γενικό πληθυσμό υιοθετείται και από άλλα κράτη της Ευρώπη, όπως Βρετανία και Γερμανία.
european union-europi-europe-komision
ΔΙΕΘΝΗ

ΕΕ: Διπλασιάζει τη συνεισφορά της στο πρόγραμμα COVAX του ΠΟΥ

Η συνεισφορά συνίσταται σε 300 εκατομμύρια ευρώ επιχορήγηση και 200 εκατομμύρια ευρώ σε εγγυήσεις από το Ευρωπαϊκό Ταμείο για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη (EFSD+) που θα υποστηρίξει ένα δάνειο της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, ανέφερε η Επιτροπή.