ΓΔ: 825.02 0.95% Τζίρος: 57.47 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Η Louis Vuitton αφήνει τα αρώματα για τα αντισηπτικά χεριών

Ο γαλλικός κολοσσός LVHM ανακοίνωσε πως θα ενισχύσει τις προσπάθειες των γαλλικών αρχών για τον περιορισμό του κορονοϊού και θα αρχίσει να παρασκευάζει αντισηπτικό τζελ χεριών που θα δωρίσει στη χώρα.

Καθώς οι ανάγκες για προστατευτικό εξοπλισμό και αντισηπτικό υγρό έχουν εκτοξευτεί, ο γαλλικός κολοσσός LVHM, σε μια απροσδόκητη κίνηση, αποφάσισε να συνεισφέρει στον αγώνα της επάρκειας των ειδών που είναι αναγκαία για την προστασία των πολιτών από τον κορονοϊού.

Η LVHM, που κατέχει τους οίκους Dior, Givenchy και Guerlain ανακοίνωσε πως σταματά την παραγωγή αρωμάτων και θα αρχίσει να παράγει αντισηπτικό χεριών που θα δωρίσει στις αρχές της χώρας με σκοπό να συνεισφέρει στις προσπάθειες για να περιοριστεί η εξάπλωση του νέου ιού.

Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του νέου κορονοϊού αυξάνονται στη Γαλλία, φτάνοντας πλέον τα 5.423, με τον συνολικό απολογισμό των νεκρών να είναι πλέον στα 127 άτομα σύμφωνα με τα στοιχεία των γαλλικών αρχών την Κυριακή.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της LVMH, οι εγκαταστάσεις όπου φτιάχνονται τα καλλυντικά των μεγάλων οίκων που ανήκουν στον γαλλικό κολοσσό θα χρησιμοποιηθούν για την παρασκευή αντισηπτικού υγρού. «Με αυτήν την πρωτοβουλία, η LVMH σκοπεύει να βοηθήσει να αντιμετωπιστεί ο κίνδυνος έλλειψης προϊόντος στη Γαλλία και να διευκολύνει έναν μεγαλύτερο αριθμό ανθρώπων να συνεχίσουν να κάνουν τις σωστές ενέργειες για να προστατέψουν τους εαυτούς τους από την εξάπλωση του ιού», σημειώνεται στο δελτίο τύπου της εταιρείας.

Η ανακοίνωση ήρθε καθώς η Γαλλία έχει αρχίσει να επιβάλλει έκτακτα μέτρα για να περιορίσει την άνοδο των κρουσμάτων, ακολουθώντας το παράδειγμα της Ιταλίας, κλείνοντας όλα τα μη απαραίτητα καταστήματα και υπηρεσίες.

Η κρίση που εξαπλώνεται ταχύτατα έχει προσθέσει επιπλέον προβλήματα στα συστήματα Υγείας και τα αποθέματα βασικών ειδών όπως αντισηπτικό υγρών και απολυμαντικό τζελ εξαντλούνται, με τις εταιρείες να παρεμβαίνουν για να βοηθήσουν, κάτι το οποίο θυμίζει εποχές πολέμου. Άλλες εταιρείες που δεν έχουν τον έλεγχο της γραμμής παραγωγής τους, έχουν ήδη δωρίσει σημαντικά ποσά για να ενισχύσουν τις προσπάθειες των κυβερνήσεων να καταπολεμήσουν την εξάπλωση του νέου κορονοϊού.

Υπενθυμίζουμε πως οι αρχές σε όλο τον κόσμο συστήνουν πως ο καλύτερος τρόπος για να προφυλαχθεί κάποιος από τον κορονοϊό είναι το σωστό πλύσιμο χεριών και η χρήση αντισηπτικού με περισσότερο από 60% αλκοόλ.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ