ΓΔ: 2372.7 1.03% Τζίρος: 1,022.74 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Tourkia-epithesi
Shutterstock

Η νέα συριακή κυβέρνηση αυξάνει τους μισθούς στο Δημόσιο κατά 400%

«Αυτό είναι το πρώτο βήμα προς μια λύση έκτακτης ανάγκης για την οικονομική πραγματικότητα στη χώρα», είπε στο Reuters ο Μοχάμεντ Αμπαζίντ, υπουργός Οικονομικών στην προσωρινή κυβέρνηση της Συρίας.

Ο υπουργός Οικονομικών της Συρίας δήλωσε την Κυριακή ότι η νέα κυβέρνηση θα αυξήσει τους μισθούς πολλών υπαλλήλων του δημόσιου τομέα κατά 400% τον επόμενο μήνα μετά την ολοκλήρωση της διοικητικής αναδιάρθρωσης των υπουργείων για να ενισχύσει την αποτελεσματικότητα και τη λογοδοσία.

Η αύξηση, που εκτιμάται ότι θα κοστίσει 1,65 τρισεκατομμύρια λίρες Συρίας, ή περίπου 127 εκατομμύρια δολάρια, θα χρηματοδοτηθεί από υπάρχοντες κρατικούς πόρους και έναν συνδυασμό περιφερειακής βοήθειας, νέων επενδύσεων και προσπαθειών για την αποδέσμευση των περιουσιακών στοιχείων της Συρίας που βρίσκονται στο εξωτερικό.

«Αυτό είναι το πρώτο βήμα προς μια λύση έκτακτης ανάγκης για την οικονομική πραγματικότητα στη χώρα», είπε στο Reuters ο Μοχάμεντ Αμπαζίντ, υπουργός Οικονομικών στην προσωρινή κυβέρνηση της Συρίας, προσθέτοντας ότι οι μισθοί αυτού του μήνα για το προσωπικό του δημόσιου τομέα θα καταβληθούν μέσα στην εβδομάδα.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Syria-USA-ISIS
ΔΙΕΘΝΗ

Η Χεζμπολάχ ανέπτυξε μαχητές στην Κουσέιρ για να αντιμετωπίσουν αντάρτες

Η σιιτική οργάνωση ανέπτυξε 2.000 μαχητές στην πόλη που συνιστά ένα από τα οχυρά της στη Συρία κοντά στα λιβανέζικα σύνορα. Στόχος είναι η άμυνα κατά ενδεχόμενης επίθεσης από Σύρους αντάρτες.
Τεχνολογία παγκόσμιου δικτύου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κρήτη: Ο νέος ψηφιακός κόμβος με γεωπολιτική σημασία σε τρεις ηπείρους

Η Κρήτη αναδεικνύεται σε σημαντικό διεθνή ψηφιακό κόμβο, με επενδύσεις σε υποδομές και καινοτομία, που ενισχύουν τη γεωπολιτική και αναπτυξιακή θέση του νησιού, όπως αναδείχθηκε σε εκδήλωση του Economist στην Κρήτη.
Καταστροφές από πλημμύρα
ΔΙΕΘΝΗ

Άνοδος της στάθμης του Ευφράτη στη Συρία μετά τις πρόσφατες βροχές

Η Συρία προειδοποιεί για άνοδο της στάθμης του Ευφράτη λόγω πλημμυρών που προκάλεσαν έντονες βροχοπτώσεις και αύξηση της ροής από την Τουρκία. Πλημμύρισαν εκτάσεις και κατοικίες στη Ντέιρ Εζόρ, ενώ γέφυρες παραμένουν απροσπέλαστες.
Αστυνομία Νέας Νότιας Ουαλίας
ΔΙΕΘΝΗ

Κατηγορίες τρομοκρατίας σε Αυστραλή για συμμετοχή στο Ισλαμικό Κράτος

Κατηγορίες απαγγέλθηκαν σε 34χρονη Αυστραλή, που επέστρεψε από καταυλισμό στη Συρία, για ένταξη στο Ισλαμικό Κράτος και παραμονή σε απαγορευμένη περιοχή. Αντιμετωπίζει έως 10 έτη κάθειρξης και σήμερα οδηγείται στο δικαστήριο.