ΓΔ: 825.02 0.95% Τζίρος: 57.47 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Πρόγραμμα στήριξης 850 δισ. προωθεί η κυβέρνηση Τραμπ

Σειρά μέτρων στήριξης επιχειρήσεων και νοικοκυριών προωθεί η αμερικανική κυβέρνηση προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι αρνητικές επιπτώσεις της επιδημίας του κορονοϊού στην οικονομία.

Στα 850 δισ. δολάρια τοποθετεί η κυβέρνηση Τραμπ το ύψος του «πακέτου στήριξης» για την οικονομία των ΗΠΑ, λόγω της επιδημίας του κορονοϊού, όπως τουλάχιστον αναφέρουν δημοσιεύματα τόσο της «Washington Post» όσο και του «Politico». Ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών, Στ. Μνιούτσιν θα καταθέσει το σχέδιο της κυβέρνησης στη Γερουσία σήμερα, όπου θα υπάρξει και διαπραγμάτευση για το όλο ζήτημα.

Βασικός στόχος είναι η αύξηση της ρευστότητας στην αγορά, μέσω μειώσεων στη φορολογία, όπως υποστηρίζουν Αμερικανοί αξιωματούχοι.  Αναμένεται ότι 50 δισ. δολ. θα διοχετευθούν στις αεροπορικές εταιρείες, ενώ παράλληλα το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών εξετάζει τη λήψη μέτρων όπως: 

- Φορολογικές ελαφρύνσεις για μερίδα φορολογούμενων και μικρές επιχειρήσεις. Η ρευστότητα αναμένεται να βελτιωθεί κατά 200 δισ. δολάρια

- Εγγύηση δανείων για αεροπορικές εταιρείες, ξενοδοχεία και κρουαζιερόπλοια.

- Περισσότερα δάνεια μέσω των Ενώσεων Μικρών Επιχειρήσεων (SBA).

Υπενθυμίζεται ότι το Kογκρέσο έχει, ήδη, εγκρίνει ένα πρόγραμμα στήριξης 8,3 δισ. δολαρίων, ενώ παράλληλα το Δημοκρατικό Κόμμα έχει υποστηρίξει ότι χρειάζονται τουλάχιστον 750 δισ. δολάρια για θωράκιση από την επιδημία.
 

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Ενθαρρυντικές δοκιμές νέου φαρμάκου για την Covid -19 στις ΗΠΑ

Το φάρμακο μείωσε σημαντικά το ιικό φορτίο σε ασθενείς έπειτα από πέντε ημέρες θεραπευτικής αγωγής, ανακοίνωσε η εταιρία το Σάββατο κατά τη διάρκεια συνάντησης με ειδικούς στις μολυσματικές ασθένειες.
astrazeneca-emvolio
ΔΙΕΘΝΗ

ΕΕ: Ζητάει πρόσβαση στα εμβόλια της AstraZeneca που παράγονται στις ΗΠΑ

Οι χώρες μέλη της ΕΕ ξεκίνησαν τους εμβολιασμούς στα τέλη Δεκεμβρίου, αλλά προχωρούν με πολύ πιο αργό ρυθμό από άλλες πλούσιες χώρες, περιλαμβανομένης της Βρετανίας, πρώην μέλος της ΕΕ, και των Ηνωμένων Πολιτειών.
ΗΠΑ
ΔΙΕΘΝΗ

H Εθνοφρουρά ενδέχεται να παραμείνει στο Καπιτώλιο για δύο μήνες

Η υπηρεσιακή επικεφαλής της αστυνομίας του Καπιτωλίου μίλησε περί απειλών από εξτρεμιστικές οργανώσεις ότι θα εμποδίσουν το νέο πρόεδρο Τζο Μπάιντεν να εκφωνήσει την ομιλία του για την κατάσταση της ένωσης ενώπιον της ολομέλειας του Κογκρέσου.