ΓΔ: 2726.49 1.07% Τζίρος: 327.73 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Πέδρο Σάντσεθ

Πρωτοφανές πακέτο 200 δισ. για στήριξη της Ισπανικής οικονομίας

Το πακέτο δανείων, εγγυήσεων πιστώσεων και απευθείας οικονομικής βοήθειας αντιπροσωπεύει περίπου το 20% του ΑΕΠ της χώρας, σημείωσε ο πρωθυπουργός Σάντσεθ.

Ο πρωθυπουργός της Ισπανίας Πέδρο Σάντσεθ ανακοίνωσε ένα «άνευ προηγουμένου» πακέτο βοήθειας ύψους 200 δισεκατομμυρίων ευρώ για την προστασία της απασχόλησης και τη μείωση των επιπτώσεων της επιδημίας του νέου κορονοϊού στην οικονομία.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησε, ο Σάντσεθ επισήμανε ότι η κρίση φρέναρε την ισπανική οικονομία και η κυβέρνηση θα χρειαστεί να καταρτίσει έναν νέο «προϋπολογισμό ανασυγκρότησης».

Το πακέτο δανείων, εγγυήσεων πιστώσεων και απευθείας οικονομικής βοήθειας αντιπροσωπεύει περίπου το 20% του ΑΕΠ της χώρας, σημείωσε ο Σάντσεθ. Η κυβέρνηση θα παράσχει 117 δισεκατομμύρια ευρώ και τα υπόλοιπα θα δοθούν από ιδιωτικές επιχειρήσεις.

Τα μέτρα περιλαμβάνουν 100 δισεκατομμύρια ευρώ σε κρατικές εγγυήσεις πιστώσεων και απεριόριστη βοήθεια ρευστότητας για τις επιχειρήσεις.

«Ο στόχος μας είναι να αποτρέψουμε το ενδεχόμενο η προσωρινή κρίση να έχει μόνιμο αντίκτυπο στην αγορά εργασίας» είπε ο Ισπανός πρωθυπουργός.

«Θέλουμε να προστατεύσουμε την απασχόληση και θέλουμε οι επιχειρήσεις να γνωρίζουν ότι η κυβέρνηση θα τις βοηθήσει» υπογράμμισε. «Κανείς δεν θα μείνει μόνος» διαβεβαίωσε ο Πέδρο Σάντσεθ.

Η κυβέρνηση σκοπεύει να βοηθήσει εργαζόμενους που έχασαν τις δουλειές τους, εξαιτίας της κρίσης, όπως και τους ηλικιωμένους και άλλες ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πυρκαγιά σε δάσος
ΔΙΕΘΝΗ

Δασική πυρκαγιά απειλεί την Κόστα δελ Σολ – Δύο τραυματίες

Δύο άτομα τραυματίστηκαν στην κατάσβεση δασικής πυρκαγιάς κοντά στη Μαρμπέγια. Οι αρχές καλούν τους 9.500 κατοίκους της περιοχής Μπενααβίς να παραμείνουν σπίτια τους λόγω των ισχυρών ανέμων που ενισχύουν τις φλόγες.
Μονοθέσιο Formula 1
ΔΙΕΘΝΗ

O Αντονέλι αγγίζει τον τίτλο με τη νίκη του στη Μαδρίτη

Ο Κίμι Αντονέλι της Mercedes κατέκτησε τη νίκη στο πρώτο GP της Μαδρίτης, αυξάνοντας τη διαφορά του στη βαθμολογία στους 81 βαθμούς. Ένα Virtual Safety Car και ένα άσχημο πιτ-στοπ της McLaren στέρησαν νίκη από τον Νόρις.
Νετανιάχου, Μητσοτάκης, Μακρόν
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οι κάλπες που «καίνε» την Αθήνα: Ισραήλ, Γαλλία, ΗΠΑ και στο βάθος Τουρκία

Από το Ισραήλ και τη Γαλλία ως τις ΗΠΑ, η Αθήνα παρακολουθεί στενά τις κρίσιμες κάλπες που ακολουθούν τους επόμενους μήνες και οι οποίες μπορούν να αλλάξουν ισορροπίες, συμμαχίες και στρατηγικούς σχεδιασμούς. Ο άγνωστος Χ στην Άγκυρα.
Πέδρο Σάντσεθ
ΔΙΕΘΝΗ

Θα αντέξει ο Πέδρο Σάντσεθ την κρίση της Θέουτα στην Ισπανία;

Η κυβέρνηση Σάντσεθ παραμένει υπό πίεση εδώ και έξι εβδομάδες μετά την αιφνίδια είσοδο δεκάδων χιλιάδων μεταναστών στη Θέουτα, γεγονός που ενισχύει τη δεξιά αντιπολίτευση, ενόψει των βουλευτικών εκλογών.
Καζμπάχ ντου Τουμπκάλ όρος
ΔΙΕΘΝΗ

Μαρόκο: Αρνείται την εμπλοκή του στην κρίση της Θέουτα το Ραμπάτ

Το Μαρόκο αρνείται κάθε εμπλοκή των αρχών του στην εισροή μεταναστών στη Θέουτα, δηλώνοντας ότι δεν υπάρχει κανένα γεγονός που να το αποδεικνύει και ξεκαθαρίζει πως δεν θα γίνει αποδιοπομπαίος τράγος για εσωτερικά ζητήματα της Ισπανίας.