ΓΔ: 2665.93 0.90% Τζίρος: 397.40 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
Χωριό Γροιλανδίας πάγοι

Ο Τραμπ δεν θα πάρει τη Γροιλανδία δηλώνει κατηγορηματικά ο Δανός ΥΠΕΞ

«Αυτός είναι επίσης ο λόγος που δηλώνουμε επανειλημμένα ότι στο τέλος η Γροιλανδία είναι αυτή που αποφασίζει για την κατάσταση στη Γροιλανδία» ανέφερε ο Λαρς Λόκε Ράσμουσεν.

Ο Δανός υπουργός Εξωτερικών απέκλεισε σήμερα κάθε ενδεχόμενο προσάρτησης της Γροιλανδίας από τις ΗΠΑ, απέναντι στις επιδιώξεις του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ για αυτό το ημιαυτόνομο έδαφος της σκανδιναβικής χώρας.

«Ο Τραμπ δεν θα πάρει τη Γροιλανδία. Η Γροιλανδία είναι η Γροιλανδία και ο λαός της Γροιλανδίας είναι ένας λαός που προστατεύεται με βάση το διεθνές δίκαιο», δήλωσε σε δημοσιογράφους ο Λαρς Λόκε Ράσμουσεν.

«Αυτός είναι επίσης ο λόγος που δηλώνουμε επανειλημμένα ότι στο τέλος η Γροιλανδία είναι αυτή που αποφασίζει για την κατάσταση στη Γροιλανδία».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ντόναλντ Τραμπ κοντινό
ΔΙΕΘΝΗ

Αμυντική συμφωνία ΗΠΑ, Δανίας και Γροιλανδίας για ενίσχυση στρατού στο νησί

ΗΠΑ, Δανία και Γροιλανδία υπέγραψαν συμφωνία για ενίσχυση της αμερικανικής στρατιωτικής παρουσίας στη Γροιλανδία, επιλύοντας εντάσεις. Η συμφωνία δεν προβλέπει προσάρτηση, αλλά ενισχύει τον αμερικανικό έλεγχο ασφάλειας στο νησί.
Πολύχρωμα σπίτια στη Γροιλανδία
ΔΙΕΘΝΗ

Η Δανία και οι ΗΠΑ υπογράφουν ιστορική συμφωνία για τη Γροιλανδία

Η Δανία και η Γροιλανδία χαιρέτισαν τη συμφωνία με τις ΗΠΑ για μόνιμο αμερικανικό έλεγχο της ασφάλειας στη Γροιλανδία, απαγορεύοντας ρωσικές και κινεζικές βάσεις, η οποία θα υπογραφεί στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη.
Ντόναλντ Τραμπ πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Υπάρχει συμφωνία ΗΠΑ-Δανίας για τη Γροιλανδία

Ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε συμφωνία με τη Δανία για ανάπτυξη αμερικανικής στρατιωτικής παρουσίας στη Γροιλανδία και απαγόρευση βάσεων εχθρικών χωρών, με τη σύμφωνη γνώμη της Ουάσινγκτον για ευαίσθητες επενδύσεις.
ΗΠΑ και ΕΕ σημαίες
ΔΙΕΘΝΗ

Η ΕΕ διαβεβαιώνει στήριξη στα μέλη της μετά τις απειλές Τραμπ κατά Ισπανίας

Η ΕΕ δήλωσε πως θα υπερασπίζεται τα κράτη μέλη της μετά τις απειλές Τραμπ ότι οι ΗΠΑ θα σταματήσουν το εμπόριο με την Ισπανία. Η Κομισιόν τονίζει πως τα ευρωπαϊκά συμφέροντα θα προστατευτούν και καλεί τις ΗΠΑ να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους.
Ντόναλντ Τραμπ Γροιλανδία
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Ζητούν ισχυρότερη παρουσία στη Γροιλανδία για λόγους ασφάλειας

Ο Αμερικανός απεσταλμένος στη Γροιλανδία τόνισε πως οι ΗΠΑ πρέπει να ενισχύσουν την παρουσία τους στο νησί, επισημαίνοντας ότι η Γροιλανδία «έχει ανάγκη τις ΗΠΑ», μετά την πρώτη του επίσκεψη ως απεσταλμένος.