ΓΔ: 792.38 0.63% Τζίρος: 84.54 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
unemployment

Στο υψηλότερο επίπεδο από το 2017 οι αιτήσεις για επίδομα ανεργίας στις ΗΠΑ

Στις 281.000 οι εβδομαδιαίες αιτήσεις για λήψη επιδόματος ανεργίας στις ΗΠΑ με εντυπωσιακή αύξηση κατά 70.000 και τους αναλυτές να προβλέπουν περαιτέρω άνοδό τους το επόμενο διάστημα.

Εντυπωσιακή άνοδο κατά 70.000 εμφάνισαν οι εβδομαδιαίες αιτήσεις για λήψη επιδόματος ανεργίας στις ΗΠΑ φθάνοντας στις 281.000 και μάλιστα αφορούν την εβδομάδα πριν αρχίσει να καθίσταται σαφές το τεράστιο πλήγμα της επιδημίας του κορονοϊού και στην αμερικανική οικονομία. 

Όπως τονίζουν Αμερικανοί αναλυτές οι επιχειρήσεις ξεκίνησαν την τρέχουσα εβδομάδα να προχωρούν σε ανακοινώσεις απολύσεων λόγω κορονοϊού και προειδοποιούν ότι μπορεί να υπάρξει δραματική αύξηση των αιτήσεων για λήψη επιδόματος ανεργίας εντός των επόμενων εβδομάδων, ενώ πρόκειται για το υψηλότερο επίπεδο των εν λόγω αιτήσεων από το 2017.

Τις περισσότερες απολύσεις έχει, ήδη, ανακοινώσει ο ξενοδοχειακός κλάδος με πρώτη την εταιρεία Marriot International, ενώ σε μειώσεις θέσεων εργασίας προχωρούν και εταιρείες όπως τα Starbuck λόγω της συνεχιζόμενης μείωσης της ζήτησης. 
 

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

halkbank
ΔΙΕΘΝΗ

Η κρίσιμη δίκη στις ΗΠΑ για τη Halkbank απειλεί την τουρκική οικονομία

Αν η κρατική τουρκική τράπεζα καταδικαστεί για παραβίαση των κυρώσεων στο Ιράν, αντιμετωπίζει πρόστιμο έως 20 δισ. δολ. που θα ήταν «ταφόπλακα» στην οικονομία της Τουρκίας, σύμφωνα με το Spiegel.