ΓΔ: 825.02 0.95% Τζίρος: 57.47 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
European Union-Eyropaiki Enosi-EE
Shutterstock

Η Κομισιόν καλεί για την εφαρμογή των μέτρων προστασίας από τον κορονοϊό

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προτείνει μια συντονισμένη προσέγγιση και καλεί όλα τα κράτη μέλη να εφαρμόσουν τα συνιστώμενα μέτρα λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιαίτερες εθνικές συνθήκες.

Συστάσεις για ορθές πρακτικές ως προς τα κοινοτικά μέτρα δημόσιας υγείας και τις στρατηγικές διάγνωσης του κορονοϊού δημοσίευσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε συνεργασία με την επιστημονική επιτροπή ειδικών και με το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC).

Η Επιτροπή συνιστά μια συντονισμένη προσέγγιση γι αυτό καλεί όλα τα κράτη μέλη να εφαρμόσουν τα συνιστώμενα μέτρα, λαμβάνοντας φυσικά υπόψη τις ιδιαίτερες εθνικές συνθήκες.

Όσον αφορά τη διάγνωση, συνιστάται να εξετάζονται κατά προτεραιότητα οι νοσηλευόμενοι ασθενείς και το υγειονομικό προσωπικό, καθώς και οι ηλικιωμένοι με υποκείμενα νοσήματα. Χθες η επιστημονική επιτροπή πραγματοποίησε τηλεδιάσκεψη υπό την προεδρία της προέδρου Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και της επιτρόπου Υγείας Στέλλας Κυριακίδου, στην οποία συζητήθηκαν τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν για να μην επιβαρυνθούν υπερβολικά τα νοσοκομεία και ιδίως οι μονάδες εντατικής θεραπείας.

Αυτό μπορεί να επιτευχθεί σύμφωνα με την Επιτροπή, μέσω της χρήσης διαδικτυακών αιτήσεων και επισκέψεων, της αναβολής ορισμένων χειρουργικών επεμβάσεων που δεν επείγουν και της κινητοποίησης όλου του υγειονομικού προσωπικού, ειδικευμένου και εκπαιδευόμενου.

Σημαντικότερη προτεραιότητα πρέπει να παραμείνει η προστασία του υγειονομικού προσωπικού που βρίσκεται στην πρώτη γραμμή. Η επόμενη τηλεδιάσκεψη της επιστημονικής επιτροπής θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

embolio, embolia, koronoios
ΔΙΕΘΝΗ

Ευρωπαϊκός συναγερμός για απάτη με τα εμβόλια κορονοϊού στην ΕΕ

Η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Καταπολέμησης της Απάτης καλεί τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις να προσέχουν σε τυχόν προσφορές για μαζική αγορά εμβολίων κατά του κορονοϊού και προσθέτει νέα εργαλεία για τον εντοπισμό των επιτήδειων.
fonderlaien
ΔΙΕΘΝΗ

Κομισιόν: 40 εκατ. δόσεις θα παραδώσει η AstraZeneca το πρώτο τρίμηνο

«Προχωράμε στα εμβόλια. Η AstraZeneca θα παραδώσει 9 εκατομμύρια επιπλέον δόσεις το πρώτο τρίμηνο (συνολικά 40 εκατομμύρια) σε σύγκριση με την προσφορά της προηγούμενης εβδομάδας και θα ξεκινήσει τις παραδόσεις μία εβδομάδα νωρίτερα από το προγραμματισμένο».