ΓΔ: 1693.61 1.33% Τζίρος: 231.40 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01 DATA
Φώτο: Shutterstock

Ο Τραμπ περιορίζει την πρόσβαση του Μπάιντεν σε απόρρητες πληροφορίες

«Δεν χρειάζεται ο Τζο Μπάιντεν να συνεχίσει να έχει πρόσβαση σε απόρρητες πληροφορίες. Ως εκ τούτου, ανακαλούμε αμέσως την άδεια του Τζο Μπάιντεν για πρόσβαση σε απόρρητες πληροφορίες», έγραψε στο κοινωνικό δίκτυο Truth Social. 

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι περιορίζει την πρόσβαση του προκατόχου του Τζο Μπάιντεν σε απόρρητες πληροφορίες, μετέδωσε το Reuters. 

Παραδοσιακά, οι πρώην πρόεδροι λαμβάνουν κάποιες πληροφορίες ακόμη και μετά την αποχώρησή τους από τον Λευκό Οίκο.

«Δεν χρειάζεται ο Τζο Μπάιντεν να συνεχίσει να έχει πρόσβαση σε απόρρητες πληροφορίες. Ως εκ τούτου, ανακαλούμε αμέσως την άδεια του Τζο Μπάιντεν για πρόσβαση σε απόρρητες πληροφορίες», έγραψε ο Τραμπ στο κοινωνικό δίκτυο Truth Social. 

Ο Τραμπ επικαλείται έκθεση του ειδικού εισαγγελέα Ρόμπερτ Μιούλερ, ο οποίος πέρυσι περιέγραψε τον Μπάιντεν ως καλοπροαίρετο, ηλικιωμένο άνδρα με κακή μνήμη.

Εκπρόσωπος Μπάιντεν αρνήθηκε να σχολιάσει την απόφαση του Τραμπ στο Reuters.

Ο Τραμπ κατηγόρησε επίσης τον Μπάιντεν ότι έδωσε εντολή στην κοινότητα των πληροφοριών να εμποδίσουν την πρόσβαση του Ρεπουμπλικανού σε πληροφορίες εθνικής ασφάλειας ενώ βρισκόταν στον Λευκό Οίκο.

Το 2021, λίγο μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, ο Μπάιντεν είπε στο CBS ότι δεν ήταν καλό για τον Τραμπ να έχει πρόσβαση σε πληροφορίες πληροφοριών λόγω της «ακανόνιστης συμπεριφοράς» του και των ανησυχιών ότι μπορεί να μοιραστεί απόρρητα δεδομένα.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Greenland, Grilandia
ΔΙΕΘΝΗ

Δανία: Μη αποδεκτές οι δηλώσεις Τραμπ για προσάρτηση της Γροιλανδίας

Οι Γροιλανδοί έδωσαν την εκλογική νίκη στο κεντροδεξιό κόμμα Δημοκράτες, που τάσσεται υπέρ της ανεξαρτησίας της Γροιλανδίας απέναντι στην Δανία, αλλά όχι και υπέρ της προσάρτησής της στις ΗΠΑ.
Panama
ΔΙΕΘΝΗ

Παναμάς: Θα υπερασπιστεί «σθεναρά» την «εθνική κυριαρχία» του έναντι των ΗΠΑ

Οι ΗΠΑ και η Κίνα είναι οι δυο κυριότεροι χρήστες της Διώρυγας του Παναμά, από την οποία περνάει περίπου το 5% των εμπορευμάτων που διακινούνται διά θαλάσσης σε παγκόσμια κλίμακα.