ΓΔ: 2288.83 -2.82% Τζίρος: 389.13 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Φώτο: Shutterstock

Διακόπτει τις πτήσεις προς ξένους προορισμούς η Κίνα

Η απόφαση για διακοπή πτήσεων προς ξένους περιορισμούς λήφθηκε καθώς η Κίνα προσπαθεί να αντιμετωπίσει τον αυξανόμενο αριθμό εισαγόμενων κρουσμάτων του κορονοϊού.

Η κινεζική Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας ζήτησε από τις αεροπορικές εταιρίες να διακόψουν τις πτήσεις προς ξένους προορισμούς, ενώ διέταξε μερικές από τις εταιρίες που δραστηριοποιούνται στο Πεκίνο να προχωρήσουν σε επαναπρογραμματισμό του πτητικού τους έργου.

Η εξέλιξη αυτή καταγράφεται καθώς η Κίνα προσπαθεί να αντιμετωπίσει τον αυξανόμενο αριθμό εισαγόμενων κρουσμάτων του κορονοϊού, με έμφαση στο Πεκίνο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, κάποιες διεθνείς πτήσεις που είχαν προγραμματιστεί να προσγειωθούν στο Πεκίνο μέσα τις επόμενες ημέρες, θα εξυπηρετηθούν από άλλα αεροδρόμια.

Μεταξύ αυτών, οι πτήσεις της Air China από τη Μόσχα και το Παρίσι, οι οποίες θα προσγειώνονται στην Τιαντζίν.

Κανένα νέο κρούσμα στην ηπειρωτική Κίνα για 2η ημέρα

Για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα, στην ηπειρωτική Κίνα δεν καταγράφηκε κανένα κρούσμα εγχώριας μετάδοσης του κορονοϊού ως τα μεσάνυχτα χθες Πέμπτη, όμως ο αριθμός των ανθρώπων οι οποίοι έφθασαν στη χώρα μολυσμένοι από τον SARS-CoV-2 στο εξωτερικό ανήλθε σε 39, τον υψηλότερο αριθμό που έχει καταγραφεί μέχρι τώρα, ανακοίνωσε σήμερα η Εθνική Επιτροπή Υγείας.

Από τα κρούσματα που «εισήχθησαν» στη χώρα, κατά την ορολογία που χρησιμοποιεί το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα, τα 14 εντοπίστηκαν στην Γκουανγκντόνγκ, 8 στη Σαγκάη και 6 στο Πεκίνο, σύμφωνα με τα δεδομένα της Εθνικής Επιτροπής (του υπουργείου) Υγείας.

Το σύνολο των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του ιού που προκαλεί την ασθένεια COVID-19 στην ηπειρωτική Κίνα έφθασε τα 80.967.

Ο απολογισμός των νεκρών της πανδημίας, που ξέσπασε τον Δεκέμβριο στην μεγαλούπολη Ουχάν, πρωτεύουσα της επαρχίας Χουμπέι της κεντρικής Κίνας, ανερχόταν σε 3.248 ως τα μεσάνυχτα της Πέμπτης, αυξημένος κατά τρεις από την προηγουμένη.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πόλη Πεκίνο ηλιοβασίλεμα
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κίνα: Νέα λίστα με τις 21 μεγαλύτερες συστημικές τράπεζες ανακοίνωσε το Πεκίνο

Το Πεκίνο ανακοίνωσε νέα λίστα με 21 σημαντικές συστημικές τράπεζες, περιλαμβάνοντας κρατικές, ανώνυμες και αστικές εμπορικές τράπεζες, κατανεμημένες σε πέντε κατηγορίες με βάση το ρόλο τους στο τραπεζικό σύστημα.
Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Ερευνητές του ΑΠΘ κατοχυρώνουν πατέντες σε Ινδία και Κίνα

Αυξάνεται η κατάθεση πατεντών από το ΑΠΘ, με πάνω από το 50% να υποβάλλεται στο εξωτερικό. Οι τομείς υγείας, υλικών, ενέργειας κυριαρχούν, ενώ αναπτύσσονται και spin-off εταιρείες, μετατρέποντας την έρευνα σε εμπορικά προϊόντα.
Νετανιάχου και Τραμπ
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ και Ισραήλ θα πιέσουν για μείωση των ιρανικών εξαγωγών πετρελαίου

Ο Τραμπ και ο Νετανιάχου συμφώνησαν να λάβουν μέτρα ώστε να περιοριστούν οι εξαγωγές πετρελαίου του Ιράν προς την Κίνα, με πιθανή επιβολή επιπλέον δασμών σε χώρες που συναλλάσσονται μαζί της, σύμφωνα με πηγές του Axios.
Συμφωνία Κίνας Γερμανίας
ΔΙΕΘΝΗ

Η Κίνα επιδιώκει αναβάθμιση σχέσεων με τη Γερμανία, λέει ο ΥΠΕΞ

Το Πεκίνο θέλει να ενισχύσει τη σχέση του με το Βερολίνο και να προχωρήσει σε νέα φάση, δήλωσε ο Κινέζος ΥΠΕΞ Ουάνγκ Γι στον Γερμανό καγκελάριο Μερτς στη Σύνοδο Ασφάλειας Μονάχου. Τόνισε τη σημασία της διμερούς συνεργασίας.
Κινέζικα νομίσματα yuan
ΔΙΕΘΝΗ

Κίνα: Αμετάβλητη η αγορά συναλλάγματος τον Ιανουάριο

Η αγορά συναλλάγματος της Κίνας έδειξε σταθερότητα τον Ιανουάριο με καθαρές εισροές κεφαλαίων, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, ενώ το πλεόνασμα ήταν μειωμένο κατά 20% σε σχέση με τον Δεκέμβριο λόγω εποχικών παραγόντων.