ΓΔ: 2130.06 3.15% Τζίρος: 398.81 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:27:05
Φώτο: Shutterstock

Οι Ιταλοί δήμαρχοι ζητούν νέα μέτρα κατά του κορονοϊού από τον Τζουζέπε Κόντε 

Δραματική έκκληση από τους Ιταλούς δημάρχους στον πρωθυπουργό της χώρας προκειμένου να λάβει πιο αυστηρά μέτρα για την αντιμετώπιση του κορονοϊού.

Οι Ιταλοί δήμαρχοι ζητούν νέα μέτρα από την κυβέρνηση για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση του κορονοϊού.

«Ήρθε η στιγμή να σταματήσουμε, αλλά πραγματικά, βασιζόμαστε σε εσάς», έγραψαν 243 δήμαρχοι της ευρύτερης περιοχής του Μπέργκαμο, στον πρωθυπουργό Τζουζέπε Κόντε και στον περιφερειάρχη της Λομβαρδίας Ατίλιο Φοντάνα. Η πρώτη υπογραφή, στην επιστολή, είναι εκείνη του δημάρχου του Μπέργκαμο Τζόρτζιο Γκόρι.

«Θεωρούμε ότι η υιοθέτηση νέων και πιο θαρραλέων μέτρων μπορεί να αποτελέσει την μόνη και ευκταία λύση σε μια τραγωδία η οποία, την ώρα που οι μεταδόσεις συνεχίζονται ασταμάτητα, μοιάζει δίχως τέλος», τονίζουν στην επιστολή τους.

Παράλληλα, ο Αλέσιο Πασκούτσι, δήμαρχος της Τσερβέτερι ( κωμόπολη που βρίσκεται κοντά στη Ρώμη) τονίζει ότι οι δημοτικές αρχές δεν γνωρίζουν τα στοιχεία των ανθρώπων που είναι σε καραντίνα στο σπίτι τους, επειδή έχουν βγει θετικοί στον ιό. Κατά συνέπεια, δεν μπορούν να προστατευθούν επαρκώς μια σειρά κατηγοριών πολιτών όπως είναι οι ταχυδρόμοι, οι εθελοντές, οι εργαζόμενοι στην παράδοση τροφίμων «σε πακέτο» και πολλοί άλλοι.

Ο δήμαρχος της Βενετίας Λουίτζι Μπρουνιάρο ζητά από την κυβέρνηση Κόντε να στηρίξει ακόμη δυναμικότερα την τοπική αυτοδιοίκηση στην αντιμετώπιση της όλης κατάστασης, ενώ ο πρόεδρος της Ένωσης Ιταλικών Δήμων Αντόνιο Ντεκάρο προβλέπει ότι «η κάλυψη των αναγκών που προέκυψαν λόγω της κατάστασης έκτακτης ανάγκης θα βάλει σε μεγάλη δοκιμασία τις δημοτικές αρχές της χώρας, οι οποίες βρίσκονται στο πλευρό των πολιτών, αλλά απειλούνται με οικονομική κατάρρευση».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Βάρκα με μετανάστες
ΔΙΕΘΝΗ

Ιταλία: 19 νεκροί μετανάστες και 58 διασωθέντες νότια της Λαμπεντούζα

Δεκαεννέα μετανάστες και πρόσφυγες έχασαν τη ζωή τους σε ναυάγιο νότια της Λαμπεντούζα, ενώ διασώθηκαν 58 άτομα. Το περιστατικό σημειώθηκε στη λιβυκή περιοχή έρευνας-διάσωσης. Η ιταλική ακτοφυλακή μετέφερε επιζώντες και σορούς.
Βάρκα με μετανάστες
ΔΙΕΘΝΗ

Λαμπεντούζα: 18 νεκροί μετανάστες εντοπίστηκαν στα ανοιχτά της Ιταλίας

Δεκαοκτώ μετανάστες εντοπίστηκαν νεκροί σε βάρκα ανοιχτά της Λαμπεντούζα από την ιταλική ακτοφυλακή. Πέντε ακόμη νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση μετά τη διάσωση, σύμφωνα με το πρακτορείο ANSA.
Τζόρτζια Μελόνι Ιταλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ιταλία: Παράταση της μείωσης φόρων στα καύσιμα σχεδιάζει η κυβέρνηση

Η κυβέρνηση της Μελόνι σχεδιάζει να παρατείνει τη μείωση των φόρων στα καύσιμα έως το τέλος Απριλίου, με νέα απόφαση του υπουργικού συμβουλίου. Η μείωση ανέρχεται σε 25 λεπτά του ευρώ ανά λίτρο βενζίνης και πετρελαίου.
Θάνος Πετραλιάς ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΝΠ στη Βουλή για ενέργεια: Πετραλιάς για υψηλότερα ελληνικά μέτρα κόστους

Η Ελλάδα έχει λάβει μέτρα για τα καύσιμα με υψηλότερο δημοσιονομικό κόστος σε σύγκριση με την Κύπρο, την Ιταλία και την Ισπανία, τόνισε ο Θάνος Πετραλιάς, απαντώντας στην αντιπολίτευση στη Βουλή.
Τζόρτζια Μελόνι Ιταλία
ΔΙΕΘΝΗ

Η Ρώμη τονίζει: Σεβόμαστε πλήρως τις διεθνείς συμφωνίες για βάσεις ΝΑΤΟ

Η κυβέρνηση Μελόνι τονίζει ότι η Ιταλία σέβεται τις διεθνείς συμφωνίες και τις αποφάσεις του κοινοβουλίου για τις βάσεις του ΝΑΤΟ, διατηρώντας σταθερές σχέσεις με τις ΗΠΑ και εγγυώμενη προστασία του εθνικού συμφέροντος.