ΓΔ: 2210.85 0.14% Τζίρος: 304.39 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Φώτο: ΑΠΕ

Θέλουμε μια ειρηνική λύση με το Ιράν δηλώνει ο Αμερικανός ΥΠΕΞ Μάικ Πομπέο

Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο δήλωσε χθες ότι η Ουάσινγκτον επιθυμεί την εξεύρεση μιας ειρηνικής λύση στις εντάσεις με την Τεχεράνη, αλλά αυτό εξαρτάται από το Ιράν.

Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο δήλωσε χθες ότι η Ουάσινγκτον επιθυμεί την εξεύρεση μιας ειρηνικής λύση στις εντάσεις με την Τεχεράνη, αλλά αυτό εξαρτάται από το Ιράν.

«Θέλουμε μια ειρηνική λύση με την Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν, ελπίζουμε ότι μπορούμε να πάρουμε αυτό τον δρόμο. Τελικώς, θα εναπόκειται στους Ιρανούς να πάρουν αυτή την απόφαση», τόνισε ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας σε μια συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών.

«Ελπίζουμε να έχουμε αυτή την ευκαιρία να διαπραγματευτούμε μαζί τους και να έχουμε ένα αποτέλεσμα που θα είναι καλό και για αυτούς και για τις ΗΠΑ», συμπλήρωσε.

Νωρίτερα χθες Ο πρόεδρος του Ιράν Χασάν Ροχανί δήλωσε ενώπιον της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ ότι το Ιράν δεν θα διαπραγματευτεί με τις ΗΠΑ, όσο παραμένουν σε ισχύ οι κυρώσεις σε βάρος της Τεχεράνης.

«Εξ ονόματος της χώρας μου, θα ήθελα να ανακοινώσω ότι η απάντησή μας σε κάθε διαπραγμάτευση, όσο υπάρχουν κυρώσεις, είναι αρνητική» διαμήνυσε.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Καμένο περιπολικό Λος Άντζελες
ΔΙΕΘΝΗ

Φορτηγό παρέσυρε πλήθος σε πορεία υπέρ Ιράν στο Λος Άντζελες

Φορτηγό ενοικίασης έπεσε πάνω σε πλήθος που συμμετείχε σε πορεία υποστήριξης για το Ιράν στο Λος Άντζελες. Άγνωστο παραμένει αν υπήρξαν θύματα ή αν το περιστατικό ήταν εσκεμμένο, σύμφωνα με το KNBC.
Διαδήλωση για το Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

Ιράν: Πάνω από 500 νεκροί στις διαδηλώσεις, αναφέρουν ακτιβιστές

Περισσότεροι από 500 νεκροί και 10.000 συλλήψεις καταγράφονται σε δύο εβδομάδες διαδηλώσεων στο Ιράν, σύμφωνα με την οργάνωση HRANA. Οι αρχές δεν επιβεβαιώνουν τα στοιχεία, ενώ κάνουν λόγο για ξένη υποκίνηση των ταραχών.
Διαδηλωτής στην Τεχεράνη
ΔΙΕΘΝΗ

Ιράν: Προειδοποίηση σε ΗΠΑ για αντίποινα - 116 νεκροί σε διαδηλώσεις

Η Τεχεράνη απειλεί να πλήξει Ισραήλ και αμερικανικές βάσεις αν δεχθεί επίθεση από τις ΗΠΑ, ενώ το Ισραήλ βρίσκεται σε επιφυλακή. Ο Τραμπ τονίζει πως οι ΗΠΑ είναι έτοιμες να στηρίξουν τους διαδηλωτές στο Ιράν.
Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ
ΔΙΕΘΝΗ

Η Τεχεράνη απειλεί ΗΠΑ και Ισραήλ, 116 καταγεγραμένοι νεκροί στις διαδηλώσεις

Ο πρόεδρος του ιρανικού κοινοβουλίου προειδοποίησε τον Τραμπ ότι παρέμβαση των ΗΠΑ θα φέρει αντίποινα κατά Ισραήλ και αμερικανικών βάσεων. 116 νεκροί στις διαδηλώσεις, η πρόσβαση στο διαδίκτυο παραμένει κομμένη.