ΓΔ: 2309.1 1.50% Τζίρος: 365.91 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Αστυνομικοί στην Άγκυρα
Αστυνομικοί περιπολούν στην Άγκυρα μετά την τρομοκρατική επίθεση, ενισχύοντας τα μέτρα ασφαλείας στην περιοχή.

Τουρκία: Αναστολή καθηκόντων φιλοκούρδου δημάρχου για τρομοκρατία

Στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης X, το κόμμα DEM καταγγέλλει «τον πόλεμο της κυβέρνησης του AKP εναντίον του δικαιώματος του λαού να ψηφίζει και να εκλέγεται».

Το τουρκικό υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε σήμερα πως αναστέλλει από τα καθήκοντά του ένα δέκατο φιλοκούρδο δήμαρχο στην ανατολική Τουρκία, τον οποίο κατηγορεί για «τρομοκρατία».

Αυτή η νέα κατηγορία σε βάρος ενός δημάρχου του κόμματος DEM, τρίτης δύναμης στο κοινοβούλιο, διατυπώνεται την ώρα που το εν λόγω κόμμα διεξάγει τις διαπραγματεύσεις με τον αρχηγό του ένοπλου κουρδικού κινήματος PKK με στόχο τον τερματισμό της βίας.

«Λόγω της καταδίκης του σε κάθειρξη 6 ετών και 3 μηνών για συμμετοχή σε ένοπλη τρομοκρατική οργάνωση (...) ο Μεχλέτ Αλκάν, δήμαρχος του Καγκισμάν στην επαρχία Καρς, απαλλάσσεται προσωρινά από τα καθήκοντά του από το υπουργείο Εσωτερικών», αναφέρει αυτό το τελευταίο σε ανακοίνωσή του.

Στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης X, το κόμμα DEM καταγγέλλει «τον πόλεμο της κυβέρνησης του AKP εναντίον του δικαιώματος του λαού να ψηφίζει και να εκλέγεται».

«Οι δήμοι μας στοχοθετούνται επειδή υπηρετούν το κοινό και διαταράσσουν το σύστημα της διαφθοράς», καταγγέλλει.

Όπως και στις προηγούμενες περιπτώσεις καθαίρεσης δημάρχων, διορίστηκε στη θέση του ένας διοικητικός αξιωματούχος.

Η Άγκυρα έχει ενισχύσει πρόσφατα την πίεση στα φιλοκουρδικά κινήματα και στους συμπαθώντες τους Κούρδους, τους οποίους κατηγορεί για «τρομοκρατία», ενώ ταυτόχρονα συνεχίζεται ο διάλογος, που έχει αρχίσει με πρωτοβουλία της, με το PKK για την επίτευξη μιας εκεχειρίας.

Σχεδόν 300 «ύποπτοι ως μέλη τρομοκρατικών οργανώσεων» συνελήφθησαν την περασμένη εβδομάδα.

 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αστυνομική κορδέλα Τουρκία
ΔΙΕΘΝΗ

Πατριάρχης: Συνεργασία κατά της βίας στα τουρκικά σχολεία

Βαθιά θλίψη εκφράζει ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος για τα θύματα ένοπλων επιθέσεων σε σχολεία της Τουρκίας, καλώντας όλους να δράσουν ενάντια στη βία και προσεύχεται για τους νεκρούς και τους τραυματίες.
Τουρκικό περιπολικό αυτοκίνητο
ΔΙΕΘΝΗ

Νέα στοιχεία για τον ανήλικο δράστη της επίθεσης σε σχολείο στο Καχραμανμαράς

Νεότερα στοιχεία δείχνουν ότι ο ανήλικος δράστης της επίθεσης στο Καχραμανμαράς είχε σχεδιάσει το χτύπημα μέρες πριν, με τις αρχές να ενισχύουν τα μέτρα ασφαλείας και να εξετάζουν τη μαρτυρία του πατέρα του.
Τούρκοι αστυνομικοί σκηνή
ΔΙΕΘΝΗ

Τουρκία: Εννέα νεκροί, ανάμεσά τους 8 μαθητές, σε επίθεση σε σχολείο

Στους 9 ανήλθαν οι νεκροί από την ένοπλη επίθεση σε σχολείο στο Καχραμανμαράς, όπως ανακοίνωσε ο Τούρκος ΥΠΕΣ. Δεκατρείς τραυματίες νοσηλεύονται, με έξι στη ΜΕΘ και τρεις σε κρίσιμη κατάσταση.
Αστυνομικό αυτοκίνητο Τουρκίας
ΔΙΕΘΝΗ

Ένοπλη επίθεση σε σχολείο στο Καραμάνμαρας με 4 νεκρούς και 20 τραυματίες

Τραγωδία σε σχολείο στο Καραμάνμαρας, όπου ένοπλη επίθεση άφησε τέσσερις νεκρούς, ανάμεσά τους μαθητές και εκπαιδευτικό, καθώς και τουλάχιστον 20 τραυματίες. Οι αρχές ερευνούν τα αίτια υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες.
Αστυνομική κορδέλα Τουρκία
ΔΙΕΘΝΗ

Έντεκα συλλήψεις για την επίθεση στο ισραηλινό προξενείο Κωνσταντινούπολης

Σε 11 ανήλθαν οι συλληφθέντες για την επίθεση έξω από το ισραηλινό προξενείο στην Κωνσταντινούπολη, καθώς οι τουρκικές αρχές πραγματοποίησαν νέες επιχειρήσεις και ανακρίσεις σε διάφορες πόλεις της χώρας.