ΓΔ: 815.35 0.03% Τζίρος: 26.93 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 14:17:34 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Πάνω από 8 χιλ. κρούσματα κορονοϊού στη Νέα Υόρκη

Στη δήλωση ότι έχουν καταγραφεί περισσότερα από 8.000 περιστατικά μόλυνσης από τον COVID-19 στην πόλη της Νέας Υόρκης, προχώρησε ο δήμαρχος Μπιλ ντε Μπλάζιο.

Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Μπιλ ντε Μπλάζιο προχώρησε στην αποκάλυψη ότι υπάρχουν περισσότερα από 8.000 περιστατικά μόλυνσης από τον COVID-19 στην πόλη.

Ο αριθμός αυτός αποτελεί περίπου το 1/3 του συνόλου των περιστατικών που έχουν εντοπιστεί στις ΗΠΑ.

Ο ίδιος παρατήρησε ότι η Νέα Υόρκη απέχει 10 ημέρες από ελλείψεις υλικών καταπολέμησης του κορονοϊού, σε ευρεία κλίμακα.

Την ίδια ώρα, αναπνευστήρες, μάσκες προστασίας προσώπου, αλλά και άλλα υλικά προσωπικής προστασίας θα μεταφερθούν πρώτα στη Νέα Υόρκη, αλλά και σε άλλες πολιτείες, που τα έχουν άμεση ανάγκη, καθώς η παραγωγή μειώνεται εξαιτίας της εξάπλωσης του COVID-19, σύμφωνα με σημερινή δήλωση του διευθυντή του Εθνικού Επιδημιολογικού Ινστιτούτου των ΗΠΑ, Άντονι Φαούτσι.

«Τα υλικά τα οποία έχουν συγκεντρωθεί πηγαίνουν ξεκάθαρα στις περιοχές άμεσης ανάγκης που τα χρειάζονται περισσότερο και αυτές είναι: η Καλιφόρνια, η Ουάσιγκτον και προφανώς η Νέα Υόρκη που έχει χτυπηθεί σκληρά», δήλωσε ο Φαούτσι στην εκπομπή «Face the Nation» του CBS News. «Είναι πολύ, πολύ ξεκάθαρο ότι αποτελούν μία υψηλή προτεραιότητα», τόνισε.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Ανησυχία για πιθανή επεξεργασία πυρηνικού καυσίμου από τη Βόρεια Κορέα

Σε έκθεσή του, τη Δευτέρα, προς το συμβούλιο διοίκησης της ΙΑΕΑ, ο γενικός διευθυντής της, Ραφαέλ Γκρόσι αναφέρθηκε στη δραστηριότητα της Βόρειας Κορέας στις πυρηνικές εγκαταστάσεις Γιονγκμπιόν και Κανγκσόν.