ΓΔ: 2370.13 1.00% Τζίρος: 436.89 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:26:35
Φώτο: Shutterstock

Πάνω από 8 χιλ. κρούσματα κορονοϊού στη Νέα Υόρκη

Στη δήλωση ότι έχουν καταγραφεί περισσότερα από 8.000 περιστατικά μόλυνσης από τον COVID-19 στην πόλη της Νέας Υόρκης, προχώρησε ο δήμαρχος Μπιλ ντε Μπλάζιο.

Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Μπιλ ντε Μπλάζιο προχώρησε στην αποκάλυψη ότι υπάρχουν περισσότερα από 8.000 περιστατικά μόλυνσης από τον COVID-19 στην πόλη.

Ο αριθμός αυτός αποτελεί περίπου το 1/3 του συνόλου των περιστατικών που έχουν εντοπιστεί στις ΗΠΑ.

Ο ίδιος παρατήρησε ότι η Νέα Υόρκη απέχει 10 ημέρες από ελλείψεις υλικών καταπολέμησης του κορονοϊού, σε ευρεία κλίμακα.

Την ίδια ώρα, αναπνευστήρες, μάσκες προστασίας προσώπου, αλλά και άλλα υλικά προσωπικής προστασίας θα μεταφερθούν πρώτα στη Νέα Υόρκη, αλλά και σε άλλες πολιτείες, που τα έχουν άμεση ανάγκη, καθώς η παραγωγή μειώνεται εξαιτίας της εξάπλωσης του COVID-19, σύμφωνα με σημερινή δήλωση του διευθυντή του Εθνικού Επιδημιολογικού Ινστιτούτου των ΗΠΑ, Άντονι Φαούτσι.

«Τα υλικά τα οποία έχουν συγκεντρωθεί πηγαίνουν ξεκάθαρα στις περιοχές άμεσης ανάγκης που τα χρειάζονται περισσότερο και αυτές είναι: η Καλιφόρνια, η Ουάσιγκτον και προφανώς η Νέα Υόρκη που έχει χτυπηθεί σκληρά», δήλωσε ο Φαούτσι στην εκπομπή «Face the Nation» του CBS News. «Είναι πολύ, πολύ ξεκάθαρο ότι αποτελούν μία υψηλή προτεραιότητα», τόνισε.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ομάδα προσφύγων Σουδάν
ΔΙΕΘΝΗ

Σουδάν: ΗΑΕ προσφέρουν 500 εκατ. δολάρια για ανθρωπιστική βοήθεια

Τα ΗΑΕ ανακοίνωσαν δωρεά 500 εκατ. δολαρίων για ανθρωπιστική βοήθεια στο Σουδάν, που μαστίζεται από πολεμικές συγκρούσεις, και ζήτησαν άμεσο τερματισμό των εχθροπραξιών. Οι ΗΠΑ δεσμεύτηκαν για 200 εκατ. δολάρια το 2026.
Αεροπλανοφόρο από αέρος
ΔΙΕΘΝΗ

Αμερικανικά πολεμικά πλοία στα ανοιχτά της Αϊτής

Τρία αμερικανικά πολεμικά πλοία κατέπλευσαν στον κόλπο της Πορτ-ο-Πρενς στην Αϊτή, ως μέρος επιχείρησης κατά συμμοριών και για ενίσχυση της ασφάλειας, σύμφωνα με ανακοίνωση της αμερικανικής διοίκησης SOUTHCOM και της πρεσβείας.
Σημαία ΗΠΑ και Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ και Ιράν σε συνομιλίες αύριο στο Ομάν, σύμφωνα με πηγές

Οι συνομιλίες ΗΠΑ-Ιράν για το πυρηνικό ζήτημα θα γίνουν αύριο στο Ομάν, αντί για την Τουρκία, σύμφωνα με τον Μπαράκ Ραβίντ. Το αίτημα αλλαγής τοποθεσίας έγινε από το Ιράν. Συζητείται η συμμετοχή αραβικών και μουσουλμανικών κρατών.
Σύλληψη στη Μινεάπολη
ΔΙΕΘΝΗ

Η Μινεάπολη δεν άλλαξε μετά τον θάνατο της Ρενέ Γκουντ, λένε τα αδέλφια

Η οικογένεια της Ρενέ Γκουντ, που σκοτώθηκε από πράκτορα της ICE στη Μινεάπολη, εξέφρασε την απογοήτευσή της στο Κογκρέσο, αναφέροντας πως παρά τον θάνατό της, οι αυστηρές μεταναστευτικές πολιτικές παραμένουν αμετάβλητες.
Γκουστάβο Πέτρο Κολομβία
ΔΙΕΘΝΗ

Ο πρόεδρος Πέτρο: Θετική η συνάντηση με τον Τραμπ στις ΗΠΑ

Ο πρόεδρος της Κολομβίας, Γουστάβο Πέτρο, χαρακτήρισε «θετική» τη συνάντησή του με τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο, παρά τις εντάσεις που υπήρξαν το τελευταίο διάστημα μεταξύ των δύο χωρών.
Βλαντίμιρ Πούτιν και Ντόναλντ Τραμπ
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Ζητώ από τον Πούτιν να τερματίσει τον πόλεμο στην Ουκρανία

Ο Τραμπ ζήτησε από τον Πούτιν να τερματίσει τον πόλεμο στην Ουκρανία, μετά από νέα ρωσικά πλήγματα στο Κίεβο και ενόψει διαπραγματεύσεων στο Άμπου Ντάμπι, αναγνωρίζοντας ότι ο Πούτιν τήρησε πρόσφατη υπόσχεση για παύση επιθέσεων.