ΓΔ: 2005.2 -1.00% Τζίρος: 195.66 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Δικαιοσύνη

Μασσαλία: Δύο Γάλλοι ένοχοι για την επίθεση στο ρωσικό προξενείο

Χθες, η εισαγγελία ανακοίνωσε τη σύλληψη δύο προσώπων για την επίθεση χωρίς να δώσει άλλες πληροφορίες πέραν του ότι πρόκειται για «δύο σημαντικά πρόσωπα».

Δύο Γάλλοι υπήκοοι, οι οποίοι εργάζονται στο ερευνητικό ινστιτούτο της Γαλλίας CNRS (Εθνικό Κέντρο Επιστημονικών Ερευνών της Γαλλίας) παραδέχτηκαν την ευθύνη τους για την επίθεση με κοκτέιλ μολότωφ τη Δευτέρα στο ρωσικό προξενείο στη Μασσαλία, ανακοίνωσε σήμερα ο εισαγγελέας της Μασσαλίας.

Χθες, η εισαγγελία ανακοίνωσε τη σύλληψη δύο προσώπων για την επίθεση χωρίς να δώσει άλλες πληροφορίες πέραν του ότι πρόκειται για «δύο σημαντικά πρόσωπα».

Οι δύο συλληφθέντες έριξαν τρεις αυτοσχέδιους εμπρηστικούς μηχανισμούς στον κήπο του κτιρίου όπου στεγάζεται το ρωσικό προξενείο, εκ των οποίων οι δύο εξερράγησαν.

Η επίθεση συνέπεσε με την τρίτη επέτειο από την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία.

Δεν υπήρξαν τραυματίες από την επίθεση και η Μόσχα ζήτησε από τις γαλλικές αρχές την πλήρη διερεύνηση του περιστατικού σχολιάζοντας ότι το συμβάν έχει χαρακτηριστικά τρομοκρατικής ενέργειας.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Γαλλική αστυνομία δρόμος
ΔΙΕΘΝΗ

Γαλλίδα δικάζεται για γενοκτονία λόγω ομηρίας Γιαζίντι έφηβης στη Συρία

Η Σονιά Μεζρί γίνεται η πρώτη Γαλλίδα που θα δικαστεί για γενοκτονία, επειδή το 2015 κράτησε μια Γιαζίντι έφηβη ως σκλάβα στη Συρία. Η 36χρονη επαναπατρίστηκε στη Γαλλία και κινδυνεύει με ισόβια κάθειρξη.
Πυραμίδα Λούβρου Γαλλία
ΔΙΕΘΝΗ

Γαλλία: Ομολόγησαν εν μέρει οι συλληφθέντες για τη ληστεία στο Λούβρο

Δύο άνδρες συνελήφθησαν για τη ληστεία στο Λούβρο ως ύποπτοι ότι ανήκουν στο ζευγάρι που εισέβαλε στην αίθουσα Απόλλων και έκλεψε κοσμήματα αξίας. Έχουν εν μέρει παραδεχτεί ενοχή, ενώ συνολικά τέσσερα άτομα συμμετείχαν.
Γαλλική Γερουσία συνεδρίαση
ΔΙΕΘΝΗ

Γαλλία: Η συναίνεση πλέον κριτήριο για τον ορισμό του βιασμού

Το γαλλικό κοινοβούλιο ψηφίζει σήμερα για την ένταξη της συναίνεσης στον ορισμό του βιασμού, ακολουθώντας το παράδειγμα χωρών όπως η Σουηδία και η Ισπανία, μετά τη συμβολική δίκη της Ζιζέλ Πελικό.
Γαλλική αστυνομία δρόμος
ΔΙΕΘΝΗ

Γαλλία: Σύλληψη δύο ανδρών για την κλοπή κοσμημάτων στο Λούβρο

Οι γαλλικές αρχές συνέλαβαν δύο άνδρες για κλοπή κοσμημάτων αξίας 88 εκατ. ευρώ από το Λούβρο. Ο ένας συνελήφθη στο αεροδρόμιο, ο άλλος στην περιοχή του Παρισιού. Η διάρρηξη διήρκεσε 7-8 λεπτά και οι δράστες ήταν τέσσερις.