Φώτο: Shutterstock

Gucci και Saint Laurent θα κατασκευάσουν ιατρικές μάσκες προστασίας

Ο ιταλικός οίκος Gucci και οι Saint Laurent και Balenciaga του ομίλου Kering ακολουθώντας το παράδειγμα της LVMΗ συντάσσονται στις προσπάθειες για προστασία από την εξάπλωση της επιδημίας του κορονοϊού και θα παρασκευάσουν περισσότερες από 3 εκατ. χειρουργικές μάσκες.

Οι γαλλικοί οίκοι μόδας Saint Laurent και Balenciaga και ο ιταλικός Gucci θα αρχίσουν να κατασκευάζουν μάσκες προκειμένου να καλύψουν την έλλειψη μεσούσης της εξάπλωσης της πανδημίας του κορονοϊού, ανακοίνωσε σήμερα ο όμιλος Kering.

«Τα γαλλικά ατελιέ των οίκων Balenciaga και Yves Saint Laurent ετοιμάζονται για την κατασκευή μασκών, βάσει των πιο αυστηρών μέτρων υγειονομικής προστασίας για τους συνεργάτες τους, μόλις οι διαδικασίες παραγωγής και τα υλικά θα εγκριθούν από τις αρμόδιες αρχές», δήλωσε ο όμιλος ειδών πολυτελείας Kering στον οποίο ανήκουν οι δύο οίκοι.

Εν αναμονή, ο Kering θα στείλει «εντός των προσεχών ημερών» στις γαλλικές υπηρεσίες υγείας τρία εκατομμύρια χειρουργικές μάσκες που ο όμιλος θα προμηθευτεί στην Κίνα και θα φροντίσει για την μεταφορά τους στη Γαλλία, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Ο οίκος Gucci, ιταλική θυγατρική του Kering, δεσμεύτηκε να κατασκευάσει 1,1 εκατομμύριο χειρουργικές μάσκες και 55.000 μπλούζες για το νοσηλευτικό προσωπικό στην Ιταλία, την πλέον πληγείσα χώρα από την πανδημία. Επίσης, ο Kering έκανε μια «εξαιρετική» οικονομική δωρεά, χωρίς να αναφέρει το ποσό, στο ινστιτούτο Παστέρ για να στηρίξει την έρευνα για τον Covid-19.

Ανταγωνιστής του Kering, ο όμιλος ειδών πολυτελείας LVMH άρχισε πριν από μια εβδομάδα την παρασκευή «μεγάλης ποσότητας» υδροαλκοολικού τζελ για τα νοσοκομεία σε τρείς από τις εγκαταστάσεις παραγωγής του στη Γαλλία όπου συνήθως παρασκευάζει τα αρώματα και τα καλλυντικά του (για τους οίκους Dior, Guerlain και Givenchy).

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Εντείνει τα μέτρα η Γαλλία και αυξάνει τα πρόστιμα στα 1.500 ευρώ

Πλέον οι Γάλλοι θα μπορούν να βγαίνουν μόνο μια φορά την ημέρα εκτός του σπιτιού για να ασκηθούν ή για να βγάλουν τα παιδιά τους βόλτα, με τον πρωθυπουργό της χώρας Εντουάρ Φιλίπ να αποφεύγει να αποκλείσει το ενδεχόμενο καθολικής απαγόρευσης της κυκλοφορίας.
ΔΙΕΘΝΗ

Η χειρότερη κρίση δημόσιας υγείας στη Γαλλία με 61 νεκρούς από τον κορονοϊό

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν αναφέρθηκε στη χειρότερη κρίση στον τομέα της δημόσιας υγείας και προέτρεψε τις επιχειρήσεις να επιτρέψουν στους υπαλλήλους τους να εργαστούν από το σπίτι.