Φώτο: Shutterstock

Έναρξη κλινικών δοκιμών στις ΗΠΑ για πιθανό φάρμακο κατά του κορονοϊού

Σήμερα θα μοιραστούν 1.000 δόσεις πειραματικού φαρμάκου κατά της COVID-19 για κλινικές δοκιμές στη Νέα Υόρκη, ανακοίνωσε χθες ο πρόεδρος Τραμπ.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε χθες πως οι κλινικές δοκιμές για ένα πιθανό φάρμακο κατά του φονικού κορονοϊού θα αρχίσουν σύντομα στη Νέα Υόρκη, ενώ εξέφρασε την πεποίθησή του ότι o συνδυασμός του φαρμάκου υδροξυχλωροκίνη, που χορηγείται κατά της ελονοσίας, και του αντιβιοτικού azithromycin μπορεί να χτυπήσει την εξάπλωση του κορονοϊού.

«Οι κλινικές δοκιμές στη Νέα Υόρκη θα αρχίσουν με υπάρχοντα φάρμακα τα οποία είναι ενδεχόμενο να αποδειχτούν αποτελεσματικά κατά του κορονοϊού. Έχουμε 1.000 δόσεις που θα μοιραστούν αύριο [σήμερα]» δήλωσε ο πρόεδρος Τραμπ.

Διεξαγωγή έρευνας από το υπουργείο Δικαιοσύνης για το ενδεχόμενο να αποθηκεύονται κρίσιμα υλικά πρώτης ανάγκης

O Αμερικανός υπουργός Δικαιοσύνης Ουίλιαμ Μπαρ δήλωσε χθες ότι το υπουργείο του έχει αρχίσει ήδη την διεξαγωγή ερευνών για το ενδεχόμενο να αποθηκεύονται ιατρικά υλικά πρώτης ανάγκης για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊου και ενώ η πίεση προς τα νοσοκομεία αυξάνεται σε παναμερικανικό επίπεδο.

«Αν βρίσκεσαι σε μία αποθήκη…, με μάσκες χειρουργείου θα ακούσεις να σου χτυπάνε την πόρτα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Μπαρ κατά την τακτική καθημερινή ενημέρωση των δημοσιογράφων στο Λευκό Οίκο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Ξεπέρασε τα 935.000 κρούσματα παγκοσμίως ο κορονοϊός που εξαπλώνεται ταχύτατα

Ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας έκανε λόγο για «σχεδόν εκθετική αύξηση» του κορονοϊού στον πλανήτη. Ο απολογισμό των θυμάτων μέχρι στιγμής παγκοσμίως ανέρχεται σε 47.241 και πάνω από 35.000 άτομα βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση.