Φώτο: Shutterstock

Διάταγμα Τραμπ για την αποτροπή αποθήκευσης κρίσιμων ιατρικών υλικών

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Ουίλιαμ Μπαρ δήλωσε ότι το υπουργείο του έχει αρχίσει έρευνες για το ενδεχόμενο να αποθηκεύονται ιατρικά υλικά πρώτης ανάγκης για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ υπέγραψε χθες προεδρικό διάταγμα για την αποτροπή της αποθήκευσης ιατρικών υλικών κρίσιμων στη μάχη κατά της εξάπλωσης της COVID-19, αλλά και ενδεχόμενης προσπάθειας χειραγώγησης των τιμών.

Παράλληλα, ο Αμερικανός υπουργός Δικαιοσύνης Ουίλιαμ Μπαρ δήλωσε χθες ότι το υπουργείο του έχει αρχίσει ήδη την διεξαγωγή ερευνών για το ενδεχόμενο να αποθηκεύονται ιατρικά υλικά πρώτης ανάγκης για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊου και ενώ η πίεση προς τα νοσοκομεία αυξάνεται σε παναμερικανικό επίπεδο.

«Αν βρίσκεσαι σε μία αποθήκη…, με μάσκες χειρουργείου θα ακούσεις να σου χτυπάνε την πόρτα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Μπαρ κατά την τακτική καθημερινή ενημέρωση των δημοσιογράφων στο Λευκό Οίκο.

«Αυτό στέλνει ένα δυνατό μήνυμα –δεν θα επιτρέψουμε την αποθήκευση κρίσιμων υλικών και την χειραγώγηση των τιμών, πλήττοντας την υγεία της Αμερικής σε αυτή την ώρα της ανάγκης» ανέφερε σε ανάρτησή της στο Twitter, η υπεύθυνη Τύπου του Λευκού Οίκου Στέφανι Γκρίσαμ.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Ικανοποίηση ΗΠΑ για το ευρωπαϊκό μέλλον Αλβανίας και Β. Μακεδονίας

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπαρτμεντ αυτή η απόφαση εδραιώνει περαιτέρω το μέλλον της Αλβανίας και της Β. Μακεδονίας και υπογραμμίζει τη σημασία της ιστορικής συμφωνίας των Πρεσπών.
ΔΙΕΘΝΗ

Πιέσεις στον ΟΗΕ να άρουν οι ΗΠΑ τις κυρώσεις σε 8 χώρες

Με επιστολή τους οκτώ χώρες, μεταξύ αυτών η Κίνα και η Ρωσία, που έχουν δεχθεί οικονομικές κυρώσεις από τις ΗΠΑ, ζητούν με επιστολή τους προς τον ΓΓ του ΟΗΕ να ασκηθούν πιέσεις στην Ουάσιγκτον και να απορριφθεί η πολιτικοποίηση της πανδημίας του κορονοϊού.
ΔΙΕΘΝΗ

Νέες οικονομικές κυρώσεις στο Ιράν από τις ΗΠΑ

Το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ ανέφερε πως κυρώσεις επιβάλλονται επίσης σε όσους προσέφεραν «θανατηφόρα» είδη σε «τρομοκρατικές» οργανώσεις στο Ιράκ. Στο στόχαστρο των ΗΠΑ μπήκαν αξιωματούχοι του Ιράν και εταιρείες.
ΔΙΕΘΝΗ

Στις ΗΠΑ πλέον καταγράφονται τα περισσότερα κρούσματα κορονοϊού

Στην πρώτη θέση παγκοσμίως με τα περισσότερα κρούσματα κορονοϊού βρίσκονται οι ΗΠΑ που ξεπέρασαν Ιταλία και Κίνα με την πανδημία να εξαπλώνεται ταχύτατα σε όλη την χώρα με τον αριθμό των νεκρών μέχρι στιγμής να ανέρχεται στα 1.178 άτομα.