ΓΔ: 2679.31 0.46% Τζίρος: 171.87 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 16:48:36
Σημαία Βόρειας Κορέας Βλαδιβοστόκ

Νέα επίσκεψη από στέλεχος της κυβέρνησης της Ρωσίας στη Βόρεια Κορέα

Ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών Ρουντένκο είχε ενεργό ρόλο στη διαδικασία σύσφιξης των σχέσεων Μόσχας-Πιονγκγιάνγκ μετά την έναρξη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο του 2022.

Τη Βόρεια Κορέα επισκέπτεται ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών Αντρέι Ρουντένκο,  όπως μεταδίδει σήμερα το βορειοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων.

Το ταξίδι του συμπίπτει χρονικά με τις διαβουλεύσεις επί της αμερικανικής πρότασης για εκεχειρία στον πόλεμο της Ουκρανίας. Χιλιάδες Βορειοκορεάτες στρατιώτες φέρονται να αναπτύχθηκαν στη ρωσική περιφέρεια Κουρσκ προκειμένου να υποστηρίξουν τα ρωσικά στρατεύματα στις επιχειρήσεις τους εναντίον των ουκρανικών δυνάμεων που εισέβαλαν εκεί τον περασμένο Αύγουστο.

Ο Ρουντένκο είχε ενεργό ρόλο στη διαδικασία σύσφιξης των σχέσεων Μόσχας-Πιονγκγιάνγκ μετά την έναρξη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο του 2022. Ήταν επίσης μέλος των ρωσικών αντιπροσωπειών στις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις με την Ουκρανία στις αρχές του πολέμου.

Το KCNA μεταδίδει πως ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών επισκέφθηκε μνημείο στη βορειοκορεατική πρωτεύουσα, χωρίς να υπεισέλθει σε περαιτέρω λεπτομέρειες.

Χθες Παρασκευή, ο Aμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ απηύθυνε έκκληση στον Ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν να χαρίσει τη ζωή στους Oυκρανούς στρατιώτες που φέρονται να έχουν περικυκλωθεί στη ρωσική περιφέρεια Κουρσκ, με τον ισχυρό άνδρα του Κρεμλίνου να δεσμεύεται για αυτό εφόσον παραδοθούν.

 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κάλπη εκλογική δημοσκόπηση
ΔΙΕΘΝΗ

Σε παρακμή η δημοκρατία παγκοσμίως, ενισχύονται τα αυταρχικά καθεστώτα

Είναι χαρακτηριστικό πως στην Ευρώπη 17 χώρες έχουν γνωρίσει οπισθοδρόμηση της δημοκρατίας τα τελευταία πέντε χρόνια, ενώ η Μέση Ανατολή παραμένει η πιο αυταρχική περιοχή στον κόσμο. Ιδιαίτερα ανησυχητική η περίπτωση των ΗΠΑ.
Kuleba-Dmitro-Ukraine
ΔΙΕΘΝΗ

Κουλέμπα προς ASEAN: Η Ρωσία να σταματήσει να παίζει «παιχνίδια πείνας»

Η Ουκρανία παρακολουθεί φέτος τη σύνοδο της ASEAN και την παράλληλη Σύνοδο της Ανατολικής Ασίας για πρώτη φορά. Στους συμμετέχοντες περιλαμβάνονται ηγέτες από χώρες όπως οι ΗΠΑ, η Ιαπωνία, η Νότια Κορέα και η Αυστραλία.
Βολοντίμιρ Ζελένσκι ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ουκρανία: Πλήγμα σε ρωσικό βομβαρδιστικό με δυνατότητα μεταφοράς πυραύλων

Ο Ζελένσκι ανακοίνωσε ότι ουκρανική επίθεση έπληξε ρωσικό βομβαρδιστικό Tu-95MS στη βάση Έγκελς, καθώς και διυλιστήριο στη Γιαροσλάβλ, ως απάντηση στις επιθέσεις της Ρωσίας στη Μαύρη Θάλασσα.
Μονάδα φυσικού αερίου
ΔΙΕΘΝΗ

Η Ουκρανία διαθέτει αρκετά αποθέματα φυσικού αερίου για τον χειμώνα

Η Ουκρανία έχει αποθηκεύσει 14,6 δισ. κυβικά μέτρα φυσικού αερίου, καλύπτοντας τις ανάγκες του επερχόμενου χειμώνα, σύμφωνα με τον υπουργό Ενέργειας, Ντενίς Σμιχάλ, σε ανάρτησή του στο Telegram.
Κατεστραμμένο κτίριο Ουκρανίας
ΔΙΕΘΝΗ

Ουκρανία: Ρωσικές επιθέσεις κατέστρεψαν το 90% των αποθηκών τροφίμων

Το 90% των εγκαταστάσεων αποθήκευσης τροφίμων στην Ουκρανία έχουν καταστραφεί από ρωσικές επιθέσεις, δήλωσε ο υπουργός Γεωργίας, τονίζοντας πως εξετάζονται νέοι τρόποι προμήθειας ώστε να διασφαλιστεί η διατροφή των πολιτών.
Κατεστραμμένο κτίριο πολέμου
ΔΙΕΘΝΗ

Ουκρανία: Εκκενώστε τη Χερσώνα ζητούν οι αρχές λόγω ρωσικών επιθέσεων

Οι αρχές της Χερσώνας προέτρεψαν τους κατοίκους να απομακρυνθούν άμεσα, λόγω της αύξησης των ρωσικών επιθέσεων που απειλούν να αφήσουν την πόλη χωρίς ρεύμα και θέρμανση για μεγάλο διάστημα.