Φώτο: Shutterstock

Άνω των 3,2 εκατ. οι αιτήσεις για επίδομα ανεργίας στις ΗΠΑ

Πρόκειται για το μεγαλύτερο επίπεδο από τον Οκτώβριο του 1982, με τους αναλυτές να εκτιμούν ότι η ανεργία στις ΗΠΑ θα φθάσει σε πρωτόγνωρα επίπεδα το επόμενο διάστημα.

Σε πρωτόγνωρα επίπεδα διαμορφώθηκαν οι εβδομαδιαίες αιτήσεις για λήψη επιδόματος ανεργίας στις ΗΠΑ, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών και αποδεικνύοντας ότι η πλήρης διακοπή της οικονομικής δραστηριότητας λόγω κορονοϊού, οδήγησε αρκετές επιχειρήσεις να προχωρήσουν σε απολύσεις. 

Βάσει των στοιχείων του αμερικανικού υπουργείου Εργασίας, οι νέες αιτήσεις για την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 21 Μαρτίου, έφθασαν στα 3,283 εκατ., δηλαδή σημείωσαν αύξηση άνω των τριών εκατ. σε σύγκριση με αυτές της προηγούμενης. 

Πρόκειται για το υψηλότερο επίπεδο στην ιστορία, με το προηγούμενο ιστορικό υψηλό να έχει καταγραφεί τον Οκτώβριο του 1982, όταν οι αιτήσεις είχαν φθάσει στις 695.000. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι αναλυτές είχαν εκτιμήσει ότι η αύξηση των αιτήσεων θα κυμαίνονταν από 2,5 εκατ. έως και τέσσερα εκατ., ξεκαθαρίζοντας ότι εάν ο ρυθμός αυτός συνεχιστεί τότε η ανεργία στις ΗΠΑ θα βρεθεί σε επίπεδα που η χώρα πιθανώς να μην έχει βιώσει ξανά στο παρελθόν. 
 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Κοινό μέτωπο απέναντι στον κορονοϊό θέλουν ΗΠΑ και ΕΕ

ΕΕ και ΗΠΑ συμφωνούν πως υπάρχει πιεστική ανάγκη για να ενισχυθεί η διεθνής συνεργασία απέναντι στην πανδημία του κορονοϊού και σημείωσαν πως έχουν τη δυνατότητα να συμβάλλουν στις διεθνείς προσπάθειες.
ΔΙΕΘΝΗ

Ικανοποίηση ΗΠΑ για το ευρωπαϊκό μέλλον Αλβανίας και Β. Μακεδονίας

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπαρτμεντ αυτή η απόφαση εδραιώνει περαιτέρω το μέλλον της Αλβανίας και της Β. Μακεδονίας και υπογραμμίζει τη σημασία της ιστορικής συμφωνίας των Πρεσπών.
ΔΙΕΘΝΗ

Πιέσεις στον ΟΗΕ να άρουν οι ΗΠΑ τις κυρώσεις σε 8 χώρες

Με επιστολή τους οκτώ χώρες, μεταξύ αυτών η Κίνα και η Ρωσία, που έχουν δεχθεί οικονομικές κυρώσεις από τις ΗΠΑ, ζητούν με επιστολή τους προς τον ΓΓ του ΟΗΕ να ασκηθούν πιέσεις στην Ουάσιγκτον και να απορριφθεί η πολιτικοποίηση της πανδημίας του κορονοϊού.
ΔΙΕΘΝΗ

Νέες οικονομικές κυρώσεις στο Ιράν από τις ΗΠΑ

Το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ ανέφερε πως κυρώσεις επιβάλλονται επίσης σε όσους προσέφεραν «θανατηφόρα» είδη σε «τρομοκρατικές» οργανώσεις στο Ιράκ. Στο στόχαστρο των ΗΠΑ μπήκαν αξιωματούχοι του Ιράν και εταιρείες.