ΓΔ: 2129.82 -0.62% Τζίρος: 286.97 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
Φώτο: Shutterstock

Στους 23.293 οι θάνατοι από κορονοϊό, πάνω από μισό εκατομμύριο τα κρούσματα

Τις τελευταίες 24 ώρες αναφέρθηκαν 2.650 νέοι θάνατοι και 55.897 νέα κρούσματα. Οι χώρες με τα περισσότερα θύματα είναι η Ιταλία (662 νέοι θάνατοι) η Ισπανία (655) και η Γαλλία (365).

Ξεπέρασαν το μισό εκατομμύριο τα κρούσματα του νέου κορονοϊού σε όλον τον πλανήτη, με 23.293 ανθρώπους να έχουν πεθάνει σε όλον τον κόσμο από τα τέλη Δεκεμβρίου, σύμφωνα με τον απολογισμό που συντάσσει το Γαλλικό Πρακτορείο βασιζόμενο σε επίσημες πηγές.

Μέχρι τις 21.00 (ώρα Ελλάδας) σήμερα, είχαν διαγνωστεί με τον SARS-CoV-2 505.580 άνθρωποι σε 182 χώρες και εδάφη. Ο αριθμός αυτός ωστόσο δεν αποτελεί παρά ένα κλάσμα του πραγματικού, αφού σε πολλές χώρες δεν γίνονται πλέον διαγνωστικές εξετάσεις παρά μόνο σε ανθρώπους που χρειάζονται νοσοκομειακή περίθαλψη. Σχεδόν ένας στους πέντε (τουλάχιστον 108.900 άνθρωποι) ιάθηκαν.

Τις τελευταίες 24 ώρες αναφέρθηκαν 2.650 νέοι θάνατοι και 55.897 νέα κρούσματα. Οι χώρες με τα περισσότερα θύματα είναι η Ιταλία (662 νέοι θάνατοι) η Ισπανία (655) και η Γαλλία (365). Συνολικά, η Ιταλία έχει 80.539 κρούσματα και 8.165 θανάτους, ενώ 9.362 άνθρωποι ιάθηκαν. Μετά την Ιταλία, οι χώρες που έχουν πληγεί περισσότερο είναι η Ισπανία (56.188 κρούσματα και 4.089 θάνατοι), η Κίνα (81.285 κρούσματα και 3.287 θάνατοι), το Ιράν (29.406 κρούσματα και 2.234 θάνατοι) και η Γαλλία (29.155 κρούσματα, 1.696 θάνατοι).

Στην Κίνα, απ’ όπου ξεκίνησε η πανδημία στα τέλη Δεκεμβρίου, το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 67 νέα κρούσματα και 6 νέοι θάνατοι. Από χθες μέχρι σήμερα, η Ρωσία, η Κροατία, η Κένυα, η Δυτική Όχθη, η Αρμενία και το Καζακστάν ανέφεραν τους πρώτους θανάτους ασθενών στο έδαφός τους.

Στην Ευρώπη τα κρούσματα είναι 274.955 και οι θάνατοι 15.999. Ακολουθεί η Ασία (101.123 κρούσματα, 3.646 θάνατοι), η Μέση Ανατολή (35.618 κρούσματα, 2.291 θάνατοι), οι ΗΠΑ και ο Καναδάς (78.642 κρούσματα, 1.106 θάνατοι), η Λατινική Αμερική και η Καραϊβική (8.935 κρούσματα, 150 θάνατοι), η Αφρική (3.203 κρούσματα, 87 θάνατοι) και η Ωκεανία (3.111 κρούσματα, 14 θάνατοι).

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Χειρουργική αίθουσα νοσοκομείου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μ. Θεμιστοκλέους: Το ΕΣΥ μείωσε για πρώτη φορά τις αναμονές στα χειρουργεία

Ο υφ. Υγείας Μ. Θεμιστοκλέους δήλωσε πως για πρώτη φορά το ΕΣΥ μείωσε σημαντικά τους χρόνους αναμονής για χειρουργείο, λόγω αύξησης προσωπικού, απογευματινών χειρουργείων και αξιοποίησης ιδιωτικών κλινικών, παρά τις διαπιστωμένες ελλείψεις.
Ασθενοφόρο ΕΚΑΒ εξωτερικά
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Βέροια: Στη ΜΕΘ η 24χρονη που βρέθηκε βαριά τραυματισμένη σε πολυκατοικία

Σε κρίσιμη κατάσταση στη ΜΕΘ του «Παπαγεωργίου» Θεσσαλονίκης νοσηλεύεται 24χρονη με βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, μετά από σοβαρό τραυματισμό που υπέστη στη Βέροια. Η νεαρή διασωληνώθηκε και παρακολουθείται στενά.
Ζαΐρ Μπολσονάρου σε εκδήλωση
ΔΙΕΘΝΗ

Βραζιλία: Βελτιώνεται η υγεία του πρώην προέδρου Μπολσονάρου

Βελτίωση παρουσιάζει η υγεία του Ζαΐχ Μπολσονάρου, που νοσηλεύεται με βρογχοπνευμονία σε κλινική της Μπραζίλια. Ο πρώην πρόεδρος της Βραζιλίας παραμένει υπό παρακολούθηση, χωρίς ωστόσο να έχει οριστεί εξιτήριο.
Μέτε-Μάριτ Νορβηγίας κοντινό
ΔΙΕΘΝΗ

Επιδείνωση στην υγεία της πριγκίπισσας Μέτε-Μάριτ της Νορβηγίας

Επιδείνωση σημείωσε η υγεία της πριγκίπισσας Μέτε-Μάριτ της Νορβηγίας λόγω πνευμονικής ίνωσης, με αποτέλεσμα να μην παραστεί σε εκδηλώσεις για την επίσκεψη του βασιλικού ζεύγους του Βελγίου στη χώρα. Εξετάζεται μεταμόσχευση πνεύμονα.
Συνάντηση επίσημων προσώπων
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Βαρτζόπουλος συναντήθηκε με βουλευτές CDU και το Ίδρυμα Konrad-Adenauer

Ο υφυπουργός Υγείας Δημήτρης Βαρτζόπουλος συναντήθηκε με βουλευτές του CDU και εκπροσώπους του Konrad-Adenauer-Stiftung, συζητώντας για τις μεταρρυθμίσεις στην Ψυχική Υγεία, ανταλλαγή τεχνογνωσίας και ενίσχυση συνεργασίας.
Θεσσαλονίκη πολυκατοικίες άποψη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μιχ. Μπεκίρης: Επισκέψεις σε έργα και δομές υγείας στη δυτική Θεσσαλονίκη

Επίσκεψη στη δυτική Θεσσαλονίκη πραγματοποίησαν στελέχη του πρωθυπουργικού γραφείου, όπου συζήτησαν με τοπικούς φορείς για τα έργα που εξελίσσονται και τις νέες παρεμβάσεις σε υποδομές, σχολεία και αθλητισμό.