ΓΔ: 898.63 -0.74% Τζίρος: 98.36 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Δραστικά μέτρα από General Motors και Ford για περιορισμό των εξόδων

Δυο από τις μεγαλύτερες αυτοκινητοβιομηχανίες των ΗΠΑ για να αντισταθμίσουν το πλήγμα από τον κορονοϊό προχωρούν σε περαιτέρω μείωση του λειτουργικού κόστους και προγραμματίζουν την επ' αόριστο αναστολή λειτουργίας των εργοστασίων.

Με στόχο την ενίσχυση της ρευστότητάς τους, General Motors και Ford, δυο από τις μεγαλύτερες αυτοκινητοβιομηχανίες στις ΗΠΑ ανακοίνωσαν την υλοποίηση μέτρων που προβλέπουν μείωση του λειτουργικού κόστους για να αντισταθμιστεί το οικονομικό πλήγμα από τον κορονοϊό.

Η Ford έχει στόχο την επανέναρξη της παραγωγής της τον επόμενο μήνα, ενώ αναμένεται περαιτέρω μείωση του λειτουργικού κόστους της εταιρίας. Η GM, από την πλευρά της, προγραμματίζει την επ’ αόριστο αναστολή λειτουργίας των εργοστασίων της, ενώ μειώνει το μισθολογικό κόστος των εργαζομένων της και των διευθυντικών στελεχών της.

Παράλληλα, η GM προχωρεί στην αναστολή της υλοποίησης κάποιων μελλοντικών προγραμμάτων, ενώ η Ford μειώνει προσωρινά τους μισθούς των εκτελεστικών διευθυντών της, μεταξύ άλλων ενεργειών μείωσης του λειτουργικού κόστους. Η εκτελεστική διευθύντρια (CEO) της αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας General Motors (GM) Μέρι Μπάρα και η Ντίβια Σουργιαντεβάρα, η οικονομική διευθύντρια της εταιρίας (CFO), δήλωσαν χθες, Πέμπτη, στους εργαζόμενους ότι η GM πρέπει να πάρει άμεσα και δραστικά μέτρα με στόχο να περικόψει τα κόστη.

Στη διάρκεια μιας ζωντανής ενημέρωσης μέσω του διαδικτύου, η Σουργιαντεβάρα προειδοποίησε ότι «αν δεν λάβουμε σημαντικά μέτρα λιτότητας θα κάνομε σοβαρή ζημιά στην μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα της εταιρίας μας» σύμφωνα με μία απομαγνητοφώνηση που είδε το Reuters.

Από την πλευρά της, η Μπάρα είπε πως η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία των ΗΠΑ «μειώνει δραστικά το κόστος όπου αυτό είναι δυνατό, μέσω της αναστολής υλοποίησης ορισμένων προγραμμάτων εργασίας, αλλά και της μείωσης των προϋπολογισμών μάρκετινγκ, ενώ λαμβάνονται και εκατοντάδες άλλα μέτρα».

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Η Ford κλείνει τα τρία εργοστάσιά της στη Βραζιλία, 5.000 απολύσεις

Η κίνηση αυτή θα επιτρέψει στην αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία να εξοικονομήσει 4,1 δισ. δολάρια, η οποία διαβεβαίωσε ότι θα συνεργαστεί «με τα συνδικάτα», τους «εργαζομένους» και άλλους κοινωνικούς «εταίρους».
ΔΙΕΘΝΗ

Σχεδόν 100 νέα εξηλεκτρισμένα μοντέλα έως το 2025 στην Κίνα

Μεταξύ των σχεδόν 100 μοντέλων, τα οποία περιλαμβάνουν νέα και υπάρχοντα μοντέλα, η SAIC σχεδιάζει να έχει πάνω από 20 plug-in υβριδικά μοντέλα και 10 οχήματα κυψελών καυσίμου υδρογόνου, δήλωσε ο πρόεδρος της αυτοκινητοβιομηχανίας.