ΓΔ: 2207.73 0.16% Τζίρος: 609.87 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
peninsula
Φώτο: www.peninsula.com/

Σε παρέλαση στις 8 Μαΐου στο Λονδίνο θα μετέχει ο Ουκρανικός στρατός

Το Ηνωμένο Βασίλειο και οι εταίροι του έχουν εκπαιδεύσει πάνω από 54.000 Ουκρανούς σε μαχητικές δεξιότητες από την έναρξη του προγράμματος το καλοκαίρι του 2022.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας θα συμμετάσχουν σε στρατιωτική παρέλαση στη Μεγάλη Βρετανία για να σηματοδοτήσουν την 80ή επέτειο από το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, σύμφωνα με τα PA Media και DPA.

Ο ουκρανικός στρατός θα ενταχθεί σε περίπου χίλιους Βρετανούς στρατιώτες από το Βασιλικό Ναυτικό, τους Βασιλικούς Πεζοναύτες, τον Βρετανικό Στρατό και τη Βασιλική Πολεμική Αεροπορία στο Λονδίνο τη Δευτέρα.

Η κοινή πορεία θα συμβολίσει την παγκόσμια υποστήριξη προς την Ουκρανία, η οποία «συνεχίζει τον αγώνα της για ελευθερία ενάντια στην απρόκλητη, παράνομη εισβολή της Ρωσίας», ανέφεραν σε ανακοίνωσή τους οι Ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις.

Το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου τιμάται στις 8 Μαΐου κάθε έτους, σε ανάμνηση της ημέρας του 1945, όταν οι Συμμαχικές Δυνάμεις δέχτηκαν επίσημα την παράδοση της Γερμανίας.

Μεταξύ των εκπροσώπων των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων που θα συμμετάσχουν στην πορεία της Δευτέρας θα είναι και στρατιωτικοί που έχουν αναπτυχθεί στο Ηνωμένο Βασίλειο στο πλαίσιο της Επιχείρησης Interflex - του προγράμματος εκπαίδευσης των Ενόπλων Δυνάμεων του Ηνωμένου Βασιλείου για Ουκρανούς νεοσύλλεκτους, το οποίο υλοποιείται από κοινού με 12 χώρες εταίρους.

Το Ηνωμένο Βασίλειο και οι εταίροι του έχουν εκπαιδεύσει πάνω από 54.000 Ουκρανούς σε μαχητικές δεξιότητες από την έναρξη του προγράμματος το καλοκαίρι του 2022.

Η επιχείρηση Interflex έχει παραταθεί τουλάχιστον μέχρι το τέλος του 2025, με ένα ενισχυμένο πρόγραμμα εκπαίδευσης για να διασφαλιστεί ότι οι ουκρανικές δυνάμεις διαθέτουν βασικές δεξιότητες στο πεδίο της μάχης.

 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Διηπειρωτικός βαλλιστικός πύραυλος
ΔΙΕΘΝΗ

Νέος βρετανικός βαλλιστικός πύραυλος για ενίσχυση της άμυνας Ουκρανίας

Η Βρετανία ανακοίνωσε την ανάπτυξη νέων βαλλιστικών πυραύλων μακράς εμβέλειας για την Ουκρανία, μέσω του έργου Nightfall, με πυραύλους που θα φέρουν 200κιλη κεφαλή και θα έχουν βεληνεκές άνω των 500 χιλιομέτρων.
Μπιγκ Μπεν και σημαία
ΔΙΕΘΝΗ

Λονδίνο: 200 εκατ. λίρες για ενίσχυση του βρετανικού στρατού

Η Βρετανία θα διαθέσει 200 εκατ. λίρες για εξοπλισμό των ενόπλων δυνάμεών της, ενόψει πιθανής αποστολής στην Ουκρανία εφόσον επιτευχθεί εκεχειρία. Ξεκινά σύντομα και η παραγωγή drones Octopus για ενίσχυση της ουκρανικής άμυνας.
Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο κτίριο
ΔΙΕΘΝΗ

Ουκρανία: Η υπηρεσία ασφαλείας μιλά για έγκλημα πολέμου μετά το πλήγμα στο Λβιβ

Η υπηρεσία ασφαλείας της Ουκρανίας ανακοίνωσε ότι θεωρεί έγκλημα πολέμου τη ρωσική νυχτερινή επίθεση με βαλλιστικό πύραυλο στην περιοχή του Λβιβ, κοντά στα σύνορα με την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Κιρ Στάρμερ πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Βρετανός πρωθυπουργός: Τα πιο δύσκολα έπονται για την Ουκρανία

Ο Κιρ Στάρμερ δήλωσε ότι η ειρήνη στην Ουκρανία πλησιάζει, αλλά τα δύσκολα βήματα παραμένουν. Η Βρετανία θα επιτηρεί ενδεχόμενη εκεχειρία και θα εντείνει τις πιέσεις στη Ρωσία, στοχεύοντας εμπόρους πετρελαίου και τον σκιώδη στόλο.
Σημαίες Ουκρανίας Ρωσίας
ΔΙΕΘΝΗ

Μόσχα: Βλέπουμε βρετανικό ρόλο στις πρόσφατες κινήσεις της Ουκρανίας

Η Μόσχα αποδίδει στη Βρετανία ρόλο στις πρόσφατες «προκλήσεις» της Ουκρανίας που επιδιώκουν να εμποδίσουν την ειρηνευτική διαδικασία, σύμφωνα με δηλώσεις του Ρώσου υφυπουργού Εξωτερικών. Η θέση της Ρωσίας στις διαπραγματεύσεις θα επανεξεταστεί.