ΓΔ: 1995.2 -0.50% Τζίρος: 353.21 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Εμανουέλ Μακρόν και Τραμπ
Ο Εμανουέλ Μακρόν και ο Ντόναλντ Τραμπ σε δημόσια τοποθέτηση για διεθνή ζητήματα.

Μακρόν μετά από συνομιλία με Τραμπ: Η Ρωσία δεν θέλει ειρήνη στην Ουκρανία

Ο Εμανουέλ Μακρόν ανέφερε πως μίλησε με τον Ντόναλντ Τραμπ κατά τη σύνοδο στα Τίρανα και τόνισε ότι η Ρωσία δεν δείχνει διάθεση για ειρήνη στην Ουκρανία.

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε ότι συνομίλησε με τον Αμερικανό ομόλογό του Ντόναλντ Τραμπ ενώ βρισκόταν στα Τίρανα για τη σύνοδο κορυφής της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Κοινότητας, λέγοντας ότι η Ρωσία δεν έδειχνε ότι είναι έτοιμη για ειρήνη στην Ουκρανία.

«Μόλις είχαμε μια τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο των ΗΠΑ ενώ βρισκόμουν στην Αλβανία. 

Για άλλη μια φορά, ο πρόεδρος Πούτιν αρνείται να απαντήσει στην πρόταση της άνευ όρων κατάπαυσης του πυρός που υπέβαλαν οι Αμερικανοί και υποστήριξαν η Ουκρανία και οι Ευρωπαίοι», τόνισε ο Μακρόν με ανάρτηση στο X.

«Απορρίπτοντας την κατάπαυση του πυρός και τον διάλογο με την Ουκρανία, η Ρωσία δείχνει ότι δεν επιθυμεί ειρήνη και απλώς προσπαθεί να αγοράσει χρόνο συνεχίζοντας τον πόλεμο», πρόσθεσε ο Γάλλος πρόεδρος.

Κατά τη συνάντηση που είχαν με τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι στα Τίρανα, στο περιθώριο της συνόδου, ο πρόεδρος της Γαλλίας και ο Βρετανός πρωθυπουργός Κιρ Στάρμερ χαρακτήρισαν «απαράδεκτη» τη στάση της Ρωσίας στις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις της Κωνσταντινούπολης.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Εμμανουέλ Μακρόν πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Μακρόν–Τραμπ συζήτησαν για Μέση Ανατολή και ρωσική κλιμάκωση στην Πολωνία

Ο Εμανουέλ Μακρόν συνομίλησε με τον Ντόναλντ Τραμπ, εκφράζοντας ανησυχία για τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και τονίζοντας τη σημασία της συνεργασίας με τις ΗΠΑ απέναντι στη Ρωσία.
Βλαντίμιρ Πούτιν και Ντόναλντ Τραμπ
ΔΙΕΘΝΗ

Ακυρώθηκε η συνάντηση Τραμπ-Πούτιν λόγω ακραίων ρωσικών απαιτήσεων για Ουκρανία

ΗΠΑ ακύρωσαν συνάντηση Τραμπ-Πούτιν στη Βουδαπέστη λόγω σκληρών ρωσικών απαιτήσεων για την Ουκρανία, σύμφωνα με Financial Times. Η απόφαση ακολούθησε έντονη τηλεφωνική συνομιλία υπουργών. Το Reuters δεν επιβεβαιώνει το ρεπορτάζ.
Ντόναλντ Τραμπ συνέντευξη Τύπου
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Δεν επέτρεψα στην Ουκρανία να χρησιμοποιήσει πυραύλους κατά Ρωσίας

Ο Ντόναλντ Τραμπ διέψευσε δημοσίευμα της Wall Street Journal που ανέφερε ότι οι ΗΠΑ ενέκριναν τη χρήση πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς από την Ουκρανία κατά της Ρωσίας, τονίζοντας ότι η Ουάσινγκτον δεν έχει σχέση με αυτούς τους πυραύλους.