ΓΔ: 2058.02 -2.07% Τζίρος: 243.33 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Κτήριο ρουμανικής βουλής
Το Παλάτι του Κοινοβουλίου στο Βουκουρέστι, εντυπωσιακό δείγμα νεοκλασικής αρχιτεκτονικής της Ρουμανίας.

Ρωσία: Οι εκλογές στη Ρουμανία διεξήχθησαν με περίεργο τρόπο

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, χαρακτήρισε «περίεργο» τον τρόπο διεξαγωγής των εκλογών στη Ρουμανία, όπου νικητής αναδείχθηκε ο κεντρώος Ν. Νταν.

Ο τρόπος με τον οποίον διεξήχθησαν οι εκλογές στη Ρουμανία ήταν "αν μη τι άλλο, περίεργος", σχολίασε σήμερα ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ ερωτηθείς για το αποτέλεσμα των εκλογών στη χώρα αυτή που ανέδειξε νικητή τον κεντρώο δήμαρχο του Βουκουρεστίου Νικούσορ Νταν, ο οποίος επικράτησε του σκληροπυρηνικού εθνικιστή Τζόρτζε Σίμιον, μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS.

Οι εκλογές ήταν η επανάληψη της ψηφοφορίας που διεξήχθη το 2024, αλλά το αποτέλεσμα της οποίας στον πρώτο γύρο ακυρώθηκε από το Συνταγματικό Δικαστήριο της χώρας που έκρινε ότι η εκλογική διαδικασία θα πρέπει να ξαναγίνει από την αρχή, εν μέσω υποψιών για ρωσική ανάμιξη στις εκλογές υπέρ του φιλορώσου Καλίν Τζορτζέσκου ο οποίος και αναδείχτηκε ανέλπιστα πρώτος.

Σχολιάζοντας την κατηγορία που διατυπώθηκε χθες από τον ιδρυτή της εφαρμογής ανταλλαγής μηνυμάτων Πάβελ Ντούροφ ότι η γαλλική υπηρεσία εξωτερικών πληροφοριών DGSE του άσκησε πιέσεις να καταστείλει φωνές που υποστήριζαν τον Σίμιον, ο Πεσκόφ απάντησε ότι δεν αποτελεί είδηση πως ευρωπαϊκά κράτη όπως η Γαλλία, η Βρετανία και η Γερμανία παρεμβαίνουν στις εσωτερικές υποθέσεις τρίτων χωρών.

Η DGSE εξέδωσε δήλωση στην οποία ανέφερε πως αξιωματούχοι της συναντήθηκαν πράγματι με τον Ντούροφ διάφορες φορές στη διάρκεια των ετών «για να του υπενθυμίσουν αυστηρά τις ευθύνες της εταιρείας του, και του ίδιου προσωπικά, σε ό,τι αφορά την πρόληψη απειλών τρομοκρατίας και παιδικής πορνογραφίας».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Βολοντίμιρ Ζελένσκι συνέντευξη
ΔΙΕΘΝΗ

Ζελένσκι: Η Ρωσία κλιμακώνει τις επιθέσεις στην Ουκρανία

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, δήλωσε ότι η Ρωσία αύξησε τις επιθέσεις εκμεταλλευόμενη τον καιρό, γεγονός που οδήγησε σε περισσότερες απώλειες, ενώ τόνισε πως Ουκρανικές θέσεις άλλαξαν σημαντικά στο Ντονέτσκ.
Κρεμλίνο Μόσχα ηλιοβασίλεμα
ΔΙΕΘΝΗ

Το Κρεμλίνο καταδικάζει δολοφονία Ιρανών ηγετών μετά από πλήγματα

Το Κρεμλίνο καταδίκασε τη «δολοφονία» Ιρανών ηγετών σε αεροπορικά πλήγματα ΗΠΑ και Ισραήλ, μετά τον θάνατο του Αλί Λαριτζανί στην Τεχεράνη. Η Ρωσία ζητά εκεχειρία και συνομιλίες, επικρίνοντας σφοδρά τις επιθέσεις.