ΓΔ: 2200.98 -3.36% Τζίρος: 388.42 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Πύργος ηλεκτροδότησης στη Νίκαια
Στη Νίκαια, η ηλεκτροδότηση διακόπηκε ξαφνικά, επηρεάζοντας χιλιάδες νοικοκυριά και το αεροδρόμιο λόγω κακόβουλης ενέργειας.

Και στη Νίκαια κόπηκε το ρεύμα μετά τις Κάννες λόγω δολιοφθοράς

Η Νίκαια στη γαλλική Ριβιέρα έμεινε χωρίς ρεύμα τη νύχτα λόγω κακόβουλης ενέργειας, σύμφωνα με τις αρχές, μία ημέρα μετά από αντίστοιχο περιστατικό στις γειτονικές Κάννες.

Η πόλη της Νίκαιας στη γαλλική Κυανή Ακτή επλήγη την περασμένη νύκτα από διακοπή της ηλεκτροδότησης που προκλήθηκε από κακόβουλη ενέργεια, σύμφωνα με τις αρχές, την επομένη ενός παρόμοιου συμβάντος στις Κάννες, που βρίσκονται κοντά.

Η ηλεκτροδότηση διακόπηκε προς στιγμήν σε περίπου 45.000 νοικοκυριά, όπως και στο αεροδρόμιο, ένα από τα κύρια της Γαλλίας, σύμφωνα με την εταιρεία διαχείρισης του δικτύου Enedis και τη δημαρχία.

Όπως ανακοινώθηκε από την εισαγγελία, η πυρκαγιά εκδηλώθηκε μέσα στη νύκτα σε εγκατάσταση του δικτύου ηλεκτροδότησης στη Μουλέν της δυτικής Νίκαιας, μια συνοικία που πλήττεται από τη γάγγραινα του λαθρεμπορίου ναρκωτικών.

Αυτή η διακοπή της ηλεκτροδότησης σημειώθηκε μερικές ώρες έπειτα από μια άλλη, πιο σημαντική, που έπληξε την πόλη των Καννών και τα περίχωρά της, σε απόσταση μερικών δεκάδων χιλιομέτρων από τη Νίκαια. Οι αρχές δεν συνδέουν τα δύο επεισόδια.

Χθες, Σάββατο, ζημιές που έγιναν με πρόθεση σε δύο ηλεκτρικές εγκαταστάσεις -εμπρησμός σε σταθμό υψηλής τάσης στο νομό Βαρ, «πριόνισμα» πυλώνα ηλεκτροδότησης στο νομό Αλπ-Μαριτίμ- προκάλεσαν ένα μπλακ-άουτ που διήρκεσε ώρες στην περιοχή, πλήττοντας 160.000 νοικοκυριά, κυρίως στις Κάννες, εν μέσω του κινηματογραφικού φεστιβάλ, το οποίο δεν αντιμετώπισε ωστόσο πρόβλημα χάρη στο σύστημα αυτόνομης ηλεκτροδότησής του.

ΓΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μέτε Φρεντέρικσεν Δανία
ΔΙΕΘΝΗ

Η Κοπεγχάγη συμμετέχει στη νέα πυρηνική στρατηγική της Γαλλίας

Η Δανία θα συμμετάσχει στη νέα στρατηγική πυρηνικής αποτροπής της Γαλλίας, τόνισε η πρωθυπουργός Μέτε Φρεντέρικσεν, στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής συνεργασίας λόγω της αυξανόμενης ρωσικής στρατιωτικής απειλής.
Σημαίες G7
ΔΙΕΘΝΗ

Γαλλία και Γερμανία συγκροτούν «ομάδα πυρηνικής άμυνας» με κοινή δήλωση

Γαλλία και Γερμανία συγκροτούν κοινή ομάδα καθοδήγησης για τη συνεργασία στην πυρηνική αποτροπή, στοχεύοντας στην ενίσχυση της ευρωπαϊκής ασφάλειας, χωρίς να αντικαταστήσουν το ρόλο του ΝΑΤΟ και τις σχετικές συμφωνίες.
Εκτόξευση πυραύλου πολέμου
ΔΙΕΘΝΗ

Γαλλία και Γερμανία ιδρύουν ομάδα υψηλού επιπέδου για πυρηνική άμυνα

Γαλλία και Γερμανία ίδρυσαν ομάδα υψηλού επιπέδου για την πυρηνική άμυνα, ενισχύοντας τον διάλογο και τη συνεργασία. Γερμανικές συμμετοχές σε γαλλικές ασκήσεις και στήριξη στην πυρηνική αποτροπή του ΝΑΤΟ συμπεριλαμβάνονται.
Εμανουέλ Μακρόν πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Μακρόν: Πυρηνική αποτροπή Γαλλίας με ευρωπαϊκή διάσταση στο εξής

Ο Εμανουέλ Μακρόν παρουσίασε το νέο γαλλικό δόγμα «πυρηνικής αποτροπής» που αποκτά ευρωπαϊκή διάσταση. Αναφέρθηκε σε έξι χώρες, ανάμεσά τους και η Ελλάδα, που εξετάζουν συνεργασία και κοινές ασκήσεις πυρηνικής αποτροπής.
Εμανουέλ Μακρόν πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Μακρόν: Η γαλλική πυρηνική αποτροπή αποκτά ευρωπαϊκή διάσταση

Ο Εμανουέλ Μακρόν παρουσίασε το νέο δόγμα πυρηνικής αποτροπής της Γαλλίας με ευρωπαϊκή διάσταση, αναφέροντας τη στενή συνεργασία με Γερμανία και το ενδιαφέρον έξι χωρών, ανάμεσα τους και η Ελλάδα, για συμμετοχή στο δόγμα.