ΓΔ: 788.18 -2.16% Τζίρος: 41.91 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 15:37:07 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Η British Airways θέτει σε διαθεσιμότητα 36.000 υπαλλήλους

Οι βρετανικές αερογραμμές, ιδιοκτησίας IAG, συμφώνησαν με τους εργαζομένους πως δεν θα υπάρξει καμία απόλυση, καθώς η εταιρεία βλέπει τα αεροσκάφη καθηλωμένα στο έδαφος εξαιτίας της πανδημίας.

Με τα αεροπλάνα να παραμένουν καθηλωμένα στο έδαφος λόγω των ταξιδιωτικών περιορισμών, η British Airways θέλοντας να μετριάσει τον οικονομικό αντίκτυπο της πανδημίας του κορονοϊού, αναμένεται να ανακοινώσει πως θέτει σε διαθεσιμότητα 36.000 υπαλλήλους της.

Όπως μετέδωσε το BBC, η British Airways, ιδιοκτησίας της IAG, ήρθε σε ευρεία συμφωνία με το συνδικάτο των εργαζομένων Unite η οποία προβλέπει την υπαγωγή σε καθεστώς διαθεσιμότητας ποσοστού 80% των πληρωμάτων καμπίνας της ΒΑ, όπως επίσης, του προσωπικού εδάφους, των μηχανικών, αλλά και του προσωπικού των κεντρικών γραφείων της, σύμφωνα με το BBC.

Τα συμφωνηθέντα προβλέπουν ότι δεν θα γίνουν απολύσεις προσωπικού με τις συνομιλίες με το συνδικάτο να συνεχίζονται, ανέφερε η British Airways σε σύντομη δήλωσή της προς το πρακτορείο Reuters.

Την ίδια στιγμή περίπου 50% των βρετανικών εταιριών αναμένεται ότι θα θέσουν σε διαθεσιμότητα ποσοστό μεγαλύτερο του 50% του εργατικού δυναμικού τους, σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας που έκαναν τα Βρετανικά Εμπορικά Επιμελητήρια αναφέρει το BBC.

Η έρευνα υπογραμμίζει την ουσιαστική ανάγκη χορήγησης κυβερνητικής βοήθειας, καθώς η 5η μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο οδεύει προς τη στασιμότητα. Η κυβέρνηση στο Λονδίνο έχει υποσχεθεί τη χορήγηση εκατοντάδων δισεκατομμυρίων λιρών με τη μορφή βοήθειας προς τις επιχειρήσεις στη διάρκεια της εφαρμογής των μέτρων ενισχυμένου κοινωνικού και οικονομικού αποκλεισμού ώστε να αναχαιτιστεί η εξάπλωση της COVID-19.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Πρόστιμο 20 εκατ. λιρών στη British Airways για τα προσωπικά δεδομένα

Το μεγαλύτερο πρόστιμο που έχει επιβληθεί ποτέ από την βρετανική Αρχή Προστασίας Δεδομένων δέχθηκε η βρετανική εταιρείας εξαιτίας της αδυναμίας να προστατεύσει τα προσωπικά στοιχεία 400.000 πελατών της.