ΓΔ: 790.34 -1.89% Τζίρος: 39.06 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 15:23:37 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Μεγαλύτερα αεροσκάφη για Ελλάδα εξετάζει η British Airways

Η τελική απόφαση της εταιρείας θα βασιστεί στον αριθμό των κρατήσεων που θα γίνουν, αλλά και στα σχέδια της βρετανικής κυβέρνησης για επιστροφή των τουριστικών ταξιδιών.

To ενδεχόμενο να δρομολογήσει μερικά από τα μεγαλύτερα αεροπλάνα της σε κοντινούς προορισμούς, όπως η Ελλάδα, εξετάζει η British Airways για φέτος το καλοκαίρι, στοχεύοντας έτσι να αποσπάσει μεγαλύτερο κομμάτι του τουρισμού για τον οποίο προβλέπεται ανάκαμψη, όπως μεταδίδει το Bloomberg.

Ειδικότερα, το πρακτορείο ειδήσεων αναφέρει ότι «η Ελλάδα, ένας προορισμός που προτιμούν οι Βρετανοί, κάνει σχέδια για να υποδεχθεί επισκέπτες από τα μέσα Μαΐου και η Ισπανία ετοιμάζεται να ακολουθήσει». Την ίδια στιγμή, η British Airways διαθέτει στο αεροδρόμιο του Χήθροου αεροπλάνα με δύο διαδρόμους, όπως τα Boeing 787 και 777, καθώς και τα Airbus A350, που μπορουν να μεταφέρουν διπλάσιους επιβάτες από τα αεροπλάνα με έναν διάδρομο, τα οποία χρησιμοποιούνται συνήθως για τις πτήσεις εντός Ευρώπης. Πολλά από τα μεγαλύτερα αεροπλάνα είναι τώρα διαθέσιμα, επειδή οι πτήσεις μεγάλων αποστάσεων, που κανονικά εξυπηρετούν, έχουν σταματήσει και δεν αναμένεται να επαναληφθούν τόσο σύντομα όσο οι περιφερειακές συνδέσεις.

Τέλος, να σημειωθεί ότι με βάση τις πληροφορίες του Bloomberg, η τελική απόφαση της British Airways θα εξαρτηθεί από τον όγκο των κρατήσεων και από το πώς η βρετανική κυβέρνηση θα σχεδιάσει τα μέτρα για την επανάληψη των τουριστικών ταξιδιών.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Πρόστιμο 20 εκατ. λιρών στη British Airways για τα προσωπικά δεδομένα

Το μεγαλύτερο πρόστιμο που έχει επιβληθεί ποτέ από την βρετανική Αρχή Προστασίας Δεδομένων δέχθηκε η βρετανική εταιρείας εξαιτίας της αδυναμίας να προστατεύσει τα προσωπικά στοιχεία 400.000 πελατών της.
ΔΙΕΘΝΗ

Lufthansa: Συγγνώμη Στους επιβάτες της για την ταλαιπωρία στις πτήσεις

Ο επικεφαλής του γερμανικού αερομεταφορέα, Κ. Σπορ, με ηλεκτρονική του επιστολή τονίζει ότι η Lufthansa θα πράξει «ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατόν» για να μην υπάρξουν νέα φαινόμενα καθυστερήσεων.
ΔΙΕΘΝΗ

Luftansa: Μέχρι τον χειμώνα θα παραμείνουν τα προβλήματα στις πτήσεις

Ο επικεφαλής της Lufhtansa επισημαίνει πως το επόμενο καλοκαίρι η γερμανική αεροπορική εταιρεία θα επαναφέρει σε κυκλοφορία το Airbus A380 ενώ στην επόμενη τριετία θα ενισχύσει τον στόλο της με περισσότερα από 110 αεροσκάφη.
ΔΙΕΘΝΗ

Ακυρώνονται εκατοντάδες πτήσεις στην Ευρώπη λόγω απεργίας στη Ryanair

Εργαζόμενοι της Ryanair σε Βέλγιο, Ισπανία, Πορτογαλία, Γαλλία και Ιταλία θα απεργήσουν αυτό το Σαββατοκύριακο για τις συνθήκες εργασίας που επιβάλλει η αεροπορική, ενώ έχουν ανακοινωθεί και νέες απεργιακές κινητοποιήσεις την επόμενη εβδομάδα