ΓΔ: 889.46 1.16% Τζίρος: 11.65 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 12:18:35 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Η British Airways βάζει πωλητήριο στα κεντρικά της λόγω τηλεργασίας

Η British Airways ανέφερε σε ανακοίνωση ότι πολλοί υπάλληλοι χαίρονται που εργάζονται από το σπίτι και ότι η μελλοντική της πολιτική θα είναι πιθανόν ένας ευέλικτος συνδυασμός εργασίας από το γραφείο και τηλεργασίας.

Η British Airways (ΒΑ) ανακοίνωσε ότι εξετάζει την πώληση του κτιρίου που στεγάζονται τα κεντρικά της γραφεία καθώς η στροφή στην τηλεργασία σημαίνει ότι ίσως πλέον να μην χρειάζεται τόσο μεγάλο χώρο.

Η πιθανή πώληση του κτιρίου, που αρχικά αναφέρθηκε σε δημοσίευμα των Financial Times, θα μπορούσε να ενισχύσει τα οικονομικά της αεροπορικής εταιρίας, που έχουν πληγεί από την COVID-19. Το κτίριο ολοκληρώθηκε το 1998 με κόστος 200 εκατ. λιρών (279 εκατ. δολαρίων).

Η στροφή στην τηλεργασία τον τελευταίο χρόνο έχει ήδη οδηγήσει κάποιες από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις της Βρετανίας σε αλλαγές σε ό,τι αφορά τα γραφεία τους. Ο τραπεζικός κολοσσός Lloyds ανακοίνωσε ότι θα μειώσει τον χώρο γραφείων του κατά 20% εντός τριών ετών, με την HSBC να στοχεύει σε μείωση κατά 40%.

Το συγκρότημα Waterside της ΒΑ είναι κοντά στο αεροδρόμιο του Χίθροου, δυτικά του Λονδίνου, ενώ εκεί βρίσκονται και τα κεντρικά γραφεία της μητρικής εταιρίας της British Airways, της IAG.

Η British Airways ανέφερε σε ανακοίνωση ότι πολλοί υπάλληλοι χαίρονται που εργάζονται από το σπίτι και ότι η μελλοντική της πολιτική θα είναι πιθανόν ένας ευέλικτος συνδυασμός εργασίας από το γραφείο και τηλεργασίας.

«Αναδιαρθρώσαμε την επιχείρησή μας για να βγούμε από την κρίση και εξετάζουμε εάν συνεχίζουμε να χρειαζόμαστε ένα τόσο μεγάλο κτίριο για τα κεντρικά μας γραφεία», ανέφερε εκπρόσωπος σε ανακοίνωση.

Προκειμένου να επιβιώσει από την πανδημία, η British Airways προχώρησε πέρυσι σε περικοπή κόστους, συμπεριλαμβανομένης της μείωσης του προσωπικού της κατά περισσότερο από 10.000 ανθρώπους, μένοντας έτσι με περίπου 30.000 υπαλλήλους, οι περισσότεροι εκ των οποίων δεν εργάζονται σε γραφεία αλλά είναι πιλότοι, ιπτάμενα πληρώματα, μηχανικοί και εργαζόμενοι σε αεροδρόμια.

Η εταιρία έχει επίσης προσπαθήσει να αντλήσει ρευστότητα πουλώντας κάποια από τα διάσημα έργα τέχνης που κρέμονταν στις αίθουσες διακεκριμένων επιβατών της σε αεροδρόμια.

Το μακροπρόθεσμο μέλλον του Waterside ήταν ήδη στον ‘αέρα’ καθώς θα πρέπει να κατεδαφιστεί εάν προχωρήσει η προτεινόμενη επέκταση του Χίθροου.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

aegean
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Aegean: Aυξάνει τη συμμετοχή της στην Animawings, ενισχύεται στη Ρουμανία

Η συνολική επένδυση της Aegean για την απόκτηση του 51% της Animawings ανέρχεται σε 1,3 εκατ. ευρώ σε καταβεβλημένο μετοχικό κεφάλαιο. Η ρουμάνικη εταιρεία θα επιχειρεί αρχικά με 3 αεροσκάφη της Aegean.
Aegean
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

AEGEAN: Mετέφερε πάνω από 2,3 εκατ. επιβάτες Ιούλιο και Αύγουστο

Συνολικά, ο συντελεστής πληρότητας για την περίοδο βελτιώθηκε και πλέον ανέρχεται σε 71,7%. Ωστόσο ο συγκεκριμένος δείκτης παραμένει σημαντικά μειωμένος συγκριτικά με την αντίστοιχη περίοδο του 2019, που ήταν 87.2%.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Γερμανία: Η Eurowings υπερδιπλασιάζει τα αεροσκάφη της ενόψει Πάσχα

Η Eurowings σκοπεύει έως το καλοκαίρι να έχει επιστρέψει στο 70% της λειτουργίας της το 2019. Αυτή τη στιγμή πετούν 20 αεροσκάφη, τον ερχόμενο μήνα θα αυξηθούν σε 45, ενώ το καλοκαίρι θα φθάσουν τα 75-80.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

«Πράσινο φως» από την ΕΕ για διάσωση της Aegean με ανταλλάγματα για το Δημόσιο

Με ένεση 120 εκατ. ευρώ από το δημόσιο διασώζεται η Αegean μετά τις απώλειες που υπέστη από την κρίση της πανδημίας, ενώ το σχέδιο που ενέκρινε η Κομισιόν προβλέπει ότι το κράτος θα πάρει 11,5% των μετοχών σε χαμηλή τιμή εντός πενταετίας.