ΓΔ: 902.04 0.24% Τζίρος: 72.38 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Lisavona-aerodromio-Portogalia-apergia
Shutterstock

Κλείνει όλα τα αεροδρόμια η Πορτογαλία

Με σκοπό να αναχαιτίσει την διασπορά του κορονοϊού, η Πορτογαλία αποφάσισε την αυστηροποίηση των μέτρων κρατώντας τους πολίτες σπίτι κατά την διάρκεια των διακοπών του Πάσχα.

Με στόχο να σταματήσει την εξάπλωση του κορονοϊού, η κυβέρνηση της Πορτογαλίας αποφάσισε να κλείσει όλα τα αεροδρόμια για εμπορικές πτήσεις  κατά την διάρκεια της περιόδου των διακοπών του Πάσχα, για το διάστημα 9-13 Απριλίου. «Ο ιός δεν ταξιδεύει μόνος του» είπε σε δημοσιογράφους ο Πορτογάλος πρωθυπουργός Αντόνιο Κόστα. «Αυτή η περίοδος του Πάσχα αποτελεί ιδιαίτερα κρίσιμη στιγμή και για αυτό ακριβώς είναι απαραίτητο να περιοριστούν οι μετακινήσεις στην επικράτεια».

Το διάστημα 9ης και 13ης Απριλίου, μια δημοφιλής περίοδος για τους Πορτογάλους του εξωτερικού να επιστρέφουν στη χώρα τους για να επισκεφτούν τις οικογένειές τους, τα αεροδρόμια θα παραμείνουν κλειστά για τις εμπορικές πτήσεις και μονάχα οι πτήσεις επαναπατρισμού πολιτών ή μεταφοράς εμπορευμάτων θα εκτελούνται.

Επιπλέον, οι πολίτες δεν θα επιτρέπεται να ταξιδέψουν εκτός των δήμων, όπου διαμένουν, κατά τη διάρκεια αυτού του διαστήματος των 5 ημερών, παρά μόνο για να πάνε στην εργασία τους. Μετά το Πάσχα, τα αεροδρόμια θα ανοίξουν και πάλι, όμως τα αεροπλάνα θα επιτρέπεται μονάχα να μεταφέρουν το ένα τρίτο των επιβατών που μπορούν.

Η Πορτογαλία έχει καταγράψει 9.034 κρούσματα του νέου κορονοϊού και 209 θανάτους, με τις αρχές να αναμένουν οριζοντιοποίηση της καμπύλης στα τέλη Μαίου.
 

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Rebelo de Sousa, Portugal
ΔΙΕΘΝΗ

Νομιμοποίησε το δικαίωμα στην ευθανασία η Πορτογαλία

Παρά τις αντιδράσεις για την χρονική στιγμή που διεξήχθη η ψηφοφορία, το νομοσχέδιο θα επιτρέπει σε ασθενείς που βρίσκονται στο τελικό στάδιο μιας θανατηφόρας ασθένειας να ζητήσουν βοήθεια για να τερματίσουν την ζωή τους.
ΔΙΕΘΝΗ

Πορτογαλία: Δίνουν δωρεάν καταλύματα σε όσους μάχονται τον κορονοϊό

Καθώς η Πορτογαλία μετρά 785 επιβεβαιωμένα κρούσματα του νέου κορονοϊού δημιουργήθηκε μια πρωτοβουλία για να υποστηριχθούν οι γιατροί και νοσηλευτές που έχουν αναγκαστεί να μετακομίσουν για να ενισχύσουν τις προσπάθειες της χώρας στα νοσοκομεία.