ΓΔ: 2666.75 -0.72% Τζίρος: 106.28 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 13:05:38
Φρίντριχ Μερτς ομιλία
Φώτο: Shutterstock

Μερτς: Η Ευρώπη θέλει ΗΠΑ και ΕΕ να φέρουν τη Ρωσία σε διαπραγματεύσεις

Ο Φρίντριχ Μερτς μεταφέρει στον Ντόναλντ Τραμπ το ευρωπαϊκό μήνυμα στήριξης προς την Ουκρανία και ζητά να μη χαθεί η ευκαιρία για έναν δίκαιο και βιώσιμο τερματισμό του πολέμου.

Ο καγκελάριος της Γερμανίας, Φρίντριχ Μερτς, θα μεταφέρει στον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ τη σταθερή στήριξη της Ευρώπης προς την Ουκρανία στον πόλεμο κατά της Ρωσίας, καθώς και την ανάγκη να αξιοποιηθεί κάθε ευκαιρία για ειρήνευση.

 Τη σχετική δήλωση έκανε ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Γιόχαν Βάντεφουλ, στο πλαίσιο κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Πολωνό ομόλογό του, Ράντοσλαβ Σικόρσκι.

«Η Ευρώπη περιμένει από τις ΗΠΑ και την ΕΕ να οδηγήσουν τη Ρωσία στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. 

Αυτή η ευκαιρία για ειρήνευση δεν πρέπει να χαθεί. Ο πόλεμος πρέπει επιτέλους να λήξει με δίκαιο τρόπο», τόνισε ο επικεφαλής της γερμανικής διπλωματίας.

Ο Βάντεφουλ δεν έκρυψε την απογοήτευσή του για το αδιέξοδο στις απευθείας συνομιλίες Ουκρανίας–Ρωσίας στην Κωνσταντινούπολη, κατηγορώντας τη Μόσχα ότι δεν προσήλθε με νέες προτάσεις, αλλά επανέλαβε τις γνωστές απαιτήσεις της.

Τέλος, ο υπουργός υπογράμμισε πως το Βερολίνο στηρίζει την επιβολή νέων κυρώσεων στη Ρωσία, καλώντας για την άμεση υιοθέτηση του 18ου πακέτου κυρώσεων από την ΕΕ.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σημαίες Ευρωπαϊκής Ένωσης
ΔΙΕΘΝΗ

Μερτς: Ενότητα για Ουκρανία – Κατηγορεί την AfD ως υπεύθυνη

Ο Γερμανός καγκελάριος Φρίντριχ Μερτς κάλεσε για ενότητα στη στήριξη της Ουκρανίας εντός ΝΑΤΟ και Ευρώπης, προειδοποιώντας ότι η ασφάλεια της Ευρώπης εξαρτάται από την Ουκρανία και ότι, αν δεν σταματήσει η Μόσχα, θα στραφεί κατά του ΝΑΤΟ.
Έδρα Ηνωμένων Εθνών
ΔΙΕΘΝΗ

Συνάντηση Λαβρόφ με Γερμανό ΥΠΕΞ στον ΟΗΕ για Ρωσία-Γερμανία

Ο Σεργκέι Λαβρόφ και ο Γερμανός ΥΠΕΞ Γιόχαν Βάντεφουλ συναντήθηκαν στον ΟΗΕ για πρώτη φορά μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, εν μέσω έντασης στις σχέσεις λόγω πρόσφατων κριτικών και αμοιβαίων προξενικών απελάσεων.
Βολοντίμιρ Ζελένσκι ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ζελένσκι: Ο Τραμπ να επιβάλει αυστηρές κυρώσεις στη Ρωσία άμεσα

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι ζήτησε από τον Ντόναλντ Τραμπ να υιοθετήσει «αυστηρές» κυρώσεις κατά της Ρωσίας για να περιοριστεί η παραγωγή πυραύλων, χαρακτηρίζοντας επείγουσα την ανάγκη για άμεση και αποφασιστική δράση από τις ΗΠΑ.
Σημαίες ΗΠΑ και ΕΕ
ΔΙΕΘΝΗ

Ζελένσκι: Η πίεση από ΗΠΑ και ΕΕ θα κρίνει το τέλος του πολέμου

Ο Ζελένσκι δήλωσε ότι το τέλος του πολέμου εξαρτάται από την πίεση ΗΠΑ-ΕΕ προς τον Πούτιν. Τόνισε ότι η Ρωσία δεν έχει πετύχει τον στόχο της, ενώ εξέφρασε διάθεση για συνομιλίες και άνοιγμα σε συμβιβασμό για τα εδαφικά ζητήματα.