ΓΔ: 2619.08 -0.15% Τζίρος: 424.86 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
Κατεστραμμένο κτίριο Ουκρανίας

Νέα ρωσικά πλήγματα τη νύχτα, κατά ουκρανικών υποδομών στην Πολτάβα

«Άμεσα χτυπήματα» και συντρίμμια από drones που καταρρίφθηκαν, καταγράφηκαν στην περιοχή της πόλης Κρεμεντσούκ στην περιοχή Πολτάβα, ανέφερε ο περιφερειακός κυβερνήτης Βολοντίμιρ Κόχουτ στο Telegram.

Ζημιές σε ενεργειακές υποδομές στην κεντρική Ουκρανία προκάλεσαν στη διάρκεια της νύχτας ρωσικά μη επανδρωμένα και πύραυλοι, όπως ανακοίνωσαν σήμερα οι τοπικές στρατιωτικές αρχές, σύμφωνα με το Reuters.

«Άμεσα χτυπήματα» και συντρίμμια από drones που καταρρίφθηκαν, καταγράφηκαν στην περιοχή της πόλης Κρεμεντσούκ στην περιοχή Πολτάβα, ανέφερε ο περιφερειακός κυβερνήτης Βολοντίμιρ Κόχουτ στο Telegram.

Σύμφωνα με τον Κοχούτ, ένα άτομο τραυματίστηκε στην επίθεση, αλλά μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν στοιχεία για την έκταση των ζημιών που προκλήθηκαν.

Δυνατές εκρήξεις ακούστηκαν στη βιομηχανική πόλη Κρεμεντσούκ, η οποία βρίσκεται περίπου 250 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά του Κιέβου, ανέφεραν τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Φωτογραφίες και βίντεο που διανεμήθηκαν από το ουκρανικό διαδικτυακό μέσο ενημέρωσης Strana (Strana.ua) δείχνουν καπνό και φλόγες. Σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης, ο στόχος της Ρωσίας ήταν το διυλιστήριο του Κρεμεντσούκ.

Σύμφωνα με την αεράμυνα της Ουκρανίας, η Ρωσία χρησιμοποίησε συνολικά 272 μη επανδρωμένα αεροσκάφη, συμπεριλαμβανομένων παραπλανητικών drones, στις πιο πρόσφατες επιθέσεις της απόψε. Συνολικά 252 ρωσικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη αναχαιτίστηκαν ή καταρρίφθηκαν από την ουκρανική αεράμυνα.

Σύμφωνα με την Ουκρανία, καταστράφηκαν επίσης τέσσερις ρωσικοί πύραυλοι κρουζ, καθώς και ένας υπερηχητικός πύραυλος.

Οι πληροφορίες από τη ζώνη μάχης δεν μπορούν να επαληθευτούν μέσω ανεξάρτητων πηγών. Οι ρωσικές επιθέσεις την τελευταία νύχτα έχουν γίνει καθημερινή ρουτίνα για τους Ουκρανούς από τότε που η Μόσχα εισέβαλε στην Ουκρανία πριν από περισσότερα από τρία χρόνια.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αλέξαντερ Νόβακ
ΔΙΕΘΝΗ

Νόβακ: Νέες ουκρανικές επιθέσεις σε ρωσικά διυλιστήρια τη νύχτα

Η Ουκρανία εξαπέλυσε νέες νυχτερινές επιθέσεις σε ρωσικά διυλιστήρια στη Σαμάρα, με τρία διυλιστήρια και ένα συγκρότημα χημικών να πλήττονται, ενώ ο Κρεμλίνο κατηγορεί το Κίεβο ότι αγνοεί τις ΗΠΑ για παύση των επιθέσεων.
Μελάνια Τραμπ χαμογελάει
ΔΙΕΘΝΗ

Μελάνια Τραμπ: Κατάπαυση του πυρός υπάρχει και σε άλλες περιοχές της Χερσώνας

Η Μελάνια Τραμπ ανακοίνωσε πως η κατάπαυση πυρός μεταξύ Ουκρανίας-Ρωσίας επεκτείνεται εκτός Ολέσκι για ασφαλή διέλευση ανθρωπιστικής βοήθειας. Η κατάπαυση διαρκεί έως 1η Νοεμβρίου, 21.59 ώρα Ελλάδας, δήλωσε και η ρωσική πλευρά.
Σημαίες Ουκρανίας Ρωσίας
ΔΙΕΘΝΗ

Συνάντηση Ρωσίας-Ουκρανίας με ΗΠΑ διαμεσολαβητή τον Νοέμβριο στο Αμπού Ντάμπι

Απευθείας διαπραγματεύσεις Ρωσίας-Ουκρανίας, με αμερικανική διαμεσολάβηση, θα πραγματοποιηθούν το πρώτο μισό του Νοεμβρίου στο Αμπού Ντάμπι, σύμφωνα με το Κρεμλίνο. Ρωσία και Ουκρανία δηλώνουν έτοιμες για συνομιλίες ειρήνης.
Χρήματα και χειροπέδες
ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσία: Σύλληψη Γερμανού για φερόμενη μισθοφορική δράση υπέρ Ουκρανίας

Η FSB συνέλαβε στη Ρωσία έναν Γερμανό κατηγορούμενο ως "μισθοφόρο" υπέρ της Ουκρανίας. Ο άνδρας είχε συμβόλαιο με τις ουκρανικές δυνάμεις και λιποτάκτησε λόγω απλήρωτων μισθών. Δεν διευκρινίστηκαν λόγοι και συνθήκες σύλληψης.
Κατεστραμμένο κτίριο Ουκρανία
ΔΙΕΘΝΗ

Ουκρανία: Ρωσική επίθεση σκοτώνει βρέφος και δύο γυναίκες στο Χάρκιβ

Τρεις άνθρωποι, ανάμεσά τους δύο γυναίκες και ένα βρέφος, έχασαν τη ζωή τους από επίθεση ρωσικού drone σε χωριό του Χάρκιβ, όπως ανακοίνωσε ο Υπουργός Εσωτερικών της Ουκρανίας στη σελίδα του στο Telegram.
Μάρκο Ρούμπιο ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ρούμπιο: Ο Τραμπ θέλει να τερματιστεί ο πόλεμος στην Ουκρανία

Ο Αμερικανός ΥΠΕΞ Μάρκο Ρούμπιο, από το Ουζμπεκιστάν, τόνισε πως Ουκρανία και Ρωσία πρέπει να επικεντρωθούν στον τερματισμό του πολέμου. Ανέφερε πως δεν είναι σίγουρο αν θα γίνει συνάντηση ηγετών ΗΠΑ-Ρωσίας-Κίνας για το θέμα.