ΓΔ: 2248.54 -1.34% Τζίρος: 191.40 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 15:31:43
Ουκρανικά άρματα μάχης
Ουκρανικά άρματα με σημαίες κατά τη διάρκεια της ρωσο-ουκρανικής σύγκρουσης.

Πλήξαμε αεροσκάφη σε ρωσική στρατιωτική βάση λένε οι Ουκρανοί

Σε ανάρτηση στην εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων Telegram, ο στρατός ανακοίνωσε ότι έπληξε τέσσερα αεροσκάφη Su-34 στην αεροπορική βάση Μαρίνοβκα έξω από την πόλη Βόλγκογκραντ, περίπου 900 χλμ. από τα ουκρανικά σύνορα.

Ότι έπληξε τέσσερα πολεμικά αεροπλάνα σε αεροπορική βάση στην περιφέρεια Βόλγκογκραντ της κεντρικής Ρωσίας, στο πλαίσιο της προσπάθειας να πλήξει ρωσικούς πολεμικούς πόρους, ανακοίνωσε ο ουκρανικός στρατός.

Σε ανάρτηση στην εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων Telegram, ο στρατός ανακοίνωσε ότι έπληξε τέσσερα αεροσκάφη Su-34 στην αεροπορική βάση Μαρίνοβκα έξω από την πόλη Βόλγκογκραντ, περίπου 900 χλμ. από τα ουκρανικά σύνορα.

Στην ανάρτηση αναφέρεται ότι η επιχείρηση διεξήχθη από το τμήμα ειδικών επιχειρήσεων του στρατού, μαζί με την υπηρεσία ασφαλείας SBU και άλλες υπηρεσίες του στρατού.

«Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, τέσσερα αεροσκάφη επλήγησαν, συγκεκριμένα αεροπλάνα SU-34, καθώς και τεχνικές και επιχειρησιακές εγκαταστάσεις όπου επισκευάζονται και συντηρούνται διάφορα πολεμικά αεροσκάφη», τονίζεται στην ανακοίνωση.

Δεν υπήρξε άμεσα σχόλιο από τον ρωσικό στρατό.

Η Ουκρανία έχει εμπλακεί σε μια σειρά επιχειρήσεων μεγάλης εμβέλειας κατά στρατιωτικών στόχων τους τελευταίους μήνες -- βιομηχανικών, ενεργειακών και άλλων χώρων.

Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, ο ουκρανικός στρατός διεξήγαγε μεγάλη επίθεση με την ονομασία Επιχείρηση Ιστός Αράχνης, κατά την οποία μεγάλος αριθμός ρωσικών βομβαρδιστικών μεγάλου βεληνεκούς επλήγη σε αρκετές ρωσικές αεροπορικές βάσεις μακριά από το ουκρανικό έδαφος.

Η τελευταία ανακοίνωση αναφέρει ότι οι ζημιές που προκλήθηκαν από την επίθεση στη βάση Μαρίνοβκα αξιολογούνται.

Περιγράφει το Su-34 ως το κύριο ρωσικό αεροσκάφος που χρησιμοποιείται στις επιδρομές με βομβαρδισμούς στο ουκρανικό έδαφος, το οποίο αναπτύχθηκε κυρίως για την εκτόξευση κατευθυνόμενων βομβών, και χρησιμοποιείται όλο και περισσότερο στις επιθέσεις σε ουκρανικές πόλεις.

 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κατεστραμμένο κτίριο Ουκρανία
ΔΙΕΘΝΗ

Τέσσερις άμαχοι νεκροί σε ρωσικά και ουκρανικά πλήγματα στην Ουκρανία

Σε ρωσικούς βομβαρδισμούς στο Σλοβιάνσκ σκοτώθηκαν γυναίκα και 11χρονη κόρη της, ενώ 16 τραυματίστηκαν. Ένας ιερέας έχασε τη ζωή του σε ουκρανικό πλήγμα, κι ένας άνδρας από drone επίθεση στη ρωσική περιφέρεια του Μπέλγκοροντ.
Φωτιά μετά από βομβαρδισμό
ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσική επίθεση έπληξε το ενεργειακό δίκτυο της Ουκρανίας

Νέα μαζική ρωσική επίθεση σε ουκρανικές ενεργειακές υποδομές σημειώθηκε τη νύχτα, προκαλώντας εκτεταμένες διακοπές ρεύματος, σύμφωνα με την Ukrenergo. Οι εργασίες αποκατάστασης θα ξεκινήσουν μόλις το επιτρέψουν οι συνθήκες.
Έκρηξη στην Ουκρανία
ΔΙΕΘΝΗ

Σοβαρές ζημιές στο Μπέλγκοροντ από ουκρανικό βομβαρδισμό

Νυχτερινός ουκρανικός βομβαρδισμός προκάλεσε σοβαρές ζημιές στη ρωσική πόλη Μπέλγκοροντ, σύμφωνα με τον τοπικό περιφερειάρχη, ο οποίος ανέφερε ότι λαμβάνονται έκτακτα μέτρα και δεν υπάρχουν στρατιωτικοί στόχοι στην περιοχή.
Σημαίες Ουκρανίας Ρωσίας
ΔΙΕΘΝΗ

Δεύτερη ημέρα ειρηνευτικών συνομιλιών Ουκρανίας-Ρωσίας στο Αμπού Ντάμπι

Ουκρανία και Ρωσία συνεχίζουν σήμερα στο Αμπού Ντάμπι τις διαπραγματεύσεις με διαμεσολάβηση ΗΠΑ, σε μια προσπάθεια τερματισμού του πολέμου, όπως δήλωσε ο επικεφαλής της ουκρανικής αντιπροσωπείας, Ρουστέμ Ουμέροφ.
Επίθεση στο Κίεβο
ΔΙΕΘΝΗ

Δύο τραυματίες στο Κίεβο από ρωσική νυχτερινή επίθεση drone

Δύο άτομα τραυματίστηκαν στη διάρκεια νυχτερινής ρωσικής επίθεσης με drone στο Κίεβο, σύμφωνα με τον δήμαρχο Βιτάλι Κλίτσκο. Προκλήθηκαν ζημιές σε κατοικίες και εκδηλώθηκε φωτιά σε κτίριο γραφείων από συντρίμμια.