ΓΔ: 2540.06 0.75% Τζίρος: 364.34 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Χάκερ σε υπολογιστή
Φώτο: Shutterstock

Σύλληψη Κινέζου χάκερ στο Μιλάνο για κυβερνοκατασκοπεία στις ΗΠΑ

Ο 33χρονος συνελήφθη βάσει εντάλματος των ΗΠΑ και φέρεται να ανήκε σε ομάδα χάκερ που δρούσε υπέρ της Κίνας με στόχο την απόκτηση ευαίσθητων κυβερνητικών δεδομένων.

Στο αεροδρόμιο Μαλπένσα του Μιλάνου συνελήφθη σήμερα ένας 33χρονος Κινέζος χάκερ, ονόματι Ξου Ζεγουέι, κατόπιν εντάλματος των αμερικανικών αρχών. 

Η σύλληψη πραγματοποιήθηκε από τις ιταλικές αστυνομικές δυνάμεις λίγο μετά την άφιξή του στην Ιταλία, όπου είχε προγραμματίσει να περάσει περίοδο διακοπών.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του ιταλικού Τύπου, ο Ζεγουέι κατηγορείται για διεθνή κατασκοπεία. Φέρεται να είχε εμπλακεί, το 2020, σε επιθέσεις κατά επιστημόνων που εργάζονταν σε πανεπιστήμια του Τέξας με αντικείμενο την παραγωγή εμβολίου κατά του κορονοϊού.

Πηγές αναφέρουν ότι ο κατηγορούμενος ήταν μέλος ομάδας χάκερ η οποία δρούσε υπέρ της κινεζικής κυβέρνησης και επιχείρησε να αποσπάσει ευαίσθητα δεδομένα από υπολογιστικά συστήματα και αρχεία της αμερικανικής κυβέρνησης.

Η υπόθεση έχει προκαλέσει διεθνές ενδιαφέρον, καθώς εμπλέκει στοιχεία κυβερνοκατασκοπείας, κρατικής ανάμειξης και την παγκόσμια επιστημονική προσπάθεια για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ηλεκτρονική απάτη προειδοποίηση
ΔΙΕΘΝΗ

Χάκερ παραβίασαν τα συστήματα ασφαλείας των μουσείων Ουφίτσι στη Φλωρεντία

Χάκερ παραβίασαν τα συστήματα ασφαλείας του μουσείου Ουφίτσι στη Φλωρεντία, απέσπασαν κωδικούς συναγερμών και ζητούν λύτρα για να μην πουλήσουν τα στοιχεία στο dark web, όπως αποκαλύπτει η Corriere della Sera.
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Η Ιταλία διερευνά κυβερνοεπιθέσεις από φιλορώσους χάκερ

Η αστυνομία της Ιταλίας ανακοίνωσε σήμερα ότι διεξάγεται έρευνα για κυβερνοεπιθέσεις που έπληξαν διάφορες ιστοσελίδες, ανάμεσα τους και των δύο αεροδρομίων του Μιλάνου και του ιταλικού υπουργείου Εξωτερικών.
Αντόνιο Ταγιάνι πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Ιταλία: Ζητά 14,9 δισ. ευρώ από το Safe πριν το τέλος του έτους

Ο Ιταλός ΥΠΕΞ Αντόνιο Ταγιάνι ανακοίνωσε ότι η Ιταλία θα ζητήσει 14,9 δισ. ευρώ από τα ευρωπαϊκά δάνεια Safe για εξοπλιστικά, με την τελική απόφαση να λαμβάνεται από το κοινοβούλιο ως τον Δεκέμβριο. Συμφωνία σημειώθηκε στην κυβέρνηση.
Ηλιοβασίλεμα σε πόλη
ΔΙΕΘΝΗ

Ιταλία: Έρχονται από αύριο υψηλές θερμοκρασίες με νέο κύμα καύσωνα

Από αύριο, νέο κύμα καύσωνα αναμένεται στην Ιταλία, με θερμοκρασίες που θα ξεπεράσουν τους 40°C και θα διαρκέσουν ως τις 7 Αυγούστου. Η ζέστη θα πλήξει αρχικά τον νότο και το κέντρο, επεκτεινόμενη και στον βορρά.
Σημαίες Ισραήλ και Λιβάνου
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Επιβεβαίωση νέων διαβουλεύσεων Ισραήλ-Λιβάνου στην Ιταλία

Την επόμενη εβδομάδα στη Ρώμη θα γίνουν νέες συνομιλίες Ισραήλ-Λιβάνου για «πιλοτικές ζώνες» που θα παραχωρηθούν στον λιβανικό στρατό, στο πλαίσιο συμφωνίας για ρύθμιση συνόρων και προετοιμασία ειρηνευτικής συμφωνίας.