ΓΔ: 2277.6 -1.15% Τζίρος: 709.64 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Ναρέντρα Μόντι ομιλία
Ο πρωθυπουργός Ναρέντρα Μόντι απευθύνει ομιλία σε εθνικό πλαίσιο στην Ινδία.

Την Μεγάλη Βρετανία και τις Μαλδίβες θα επισκεφθεί ο Ναρέντρα Μόντι

Ο Μόντι θα φτάσει στο Λονδίνο την Τετάρτη για διήμερη επίσκεψη, όπου θα έχει συνομιλίες με τον Βρετανό ομόλογό του Κιρ Στάρμερ. Ο Ινδός πρωθυπουργός αναμένεται επίσης να συναντηθεί με τον βασιλιά της Βρετανίας Κάρολο Γ΄.

Το Ηνωμένο Βασίλειο και τις Μαλδίβες θα επισκεφθεί ο Ναρέντρα Μόντι την επόμενη εβδομάδα, ανέφερε το πρακτορείο ειδήσεων PTI, επικαλούμενο δελτίο τύπου του ινδικού Υπουργείου Εξωτερικών.

Ο Μόντι θα φτάσει στο Λονδίνο την Τετάρτη για διήμερη επίσκεψη, όπου θα έχει συνομιλίες με τον Βρετανό ομόλογό του Κιρ Στάρμερ. Ο Ινδός πρωθυπουργός αναμένεται επίσης να συναντηθεί με τον βασιλιά της Βρετανίας Κάρολο Γ΄.

Οι Μόντι και Στάρμερ «θα επανεξετάσουν την πρόοδο της Ολοκληρωμένης Στρατηγικής Εταιρικής Σχέσης με ιδιαίτερη έμφαση στο εμπόριο και την οικονομία, την τεχνολογία και την καινοτομία, την άμυνα και την ασφάλεια, το κλίμα, την υγεία, την εκπαίδευση και τις διαπροσωπικές σχέσεις», ανέφερε το ινδικό υπουργείο σε ανακοίνωσή του.

Αυτή θα είναι η τέταρτη επίσκεψη του Μόντι στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Την Παρασκευή, ο Ινδός πρωθυπουργός θα αναχωρήσει για τις Μαλδίβες κατόπιν πρόσκλησης του Προέδρου Μοχάμεντ Μουίζου.

Ο Μόντι θα παραστεί σε τελετή για την 60ή επέτειο ανεξαρτησίας του νησιωτικού έθνους στις 26 Ιουλίου.

Επιπλέον, ο Ινδός Πρωθυπουργός και ο Πρόεδρος των Μαλδίβων θα συζητήσουν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος και θα εξετάσουν την πρόοδο στην εφαρμογή του κοινού οράματος της Ινδίας και των Μαλδίβων για μια «ολοκληρωμένη συνεργασία στον τομέα της οικονομίας και της θαλάσσιας ασφάλειας», ανέφερε το Ινδικό Υπουργείο Εξωτερικών σε δελτίο τύπου.

Το κοινό όραμα υιοθετήθηκε κατά την επίσκεψη του Muizu στην Ινδία τον Οκτώβριο του περασμένου έτους. «Η επίσκεψη αντικατοπτρίζει τη σημασία που αποδίδει η Ινδία στον θαλάσσιο γείτονά της, τις Μαλδίβες, οι οποίες συνεχίζουν να κατέχουν ξεχωριστή θέση στην πολιτική ''Πρώτα η Γειτονιά'' της Ινδίας», πρόσθεσε το υπουργείο Εξωτερικών.

 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ναρέντρα Μόντι ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Μόντι: Ινδία και Ισραήλ ενωμένες κατά της τρομοκρατίας

Ο πρωθυπουργός της Ινδίας Ναρέντρα Μόντι, ολοκληρώνοντας την επίσκεψή του στο Ισραήλ, τόνισε ότι Ινδία και Ισραήλ θα σταθούν ενωμένοι ενάντια στην τρομοκρατία, δηλώνοντας πως δεν υπάρχει καμία θέση για την τρομοκρατία στον κόσμο.
Κιμ Γιονγκ Ουν πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Βόρεια Κορέα: Συζήτηση με ΗΠΑ, απόρριψη προς Νότια Κορέα

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν δήλωσε πως είναι ανοιχτός σε συνομιλίες με τις ΗΠΑ, αν αυτές αναγνωρίσουν τη Βόρεια Κορέα ως πυρηνική δύναμη, ενώ απέρριψε ενδεχόμενο διαλόγου με τη Νότια Κορέα, σύμφωνα με το επίσημο πρακτορείο της χώρας.
Το κτίριο της Κνεσέτ
ΔΙΕΘΝΗ

Μόντι: Βάση συνεργασίας για Ινδία-Ισραήλ η ανάπτυξη και καινοτομία

Ο Ινδός πρωθυπουργός Μόντι, μιλώντας στην Κνεσέτ, τόνισε πως η ραγδαία ανάπτυξη της Ινδίας και η καινοτομία του Ισραήλ αποτελούν βάση για στενότερες συνεργασίες, επενδύσεις και κοινές υποδομές μεταξύ των δύο χωρών.
Κουτί «Made in China»
ΔΙΕΘΝΗ

Περιορισμοί Κίνας στις εξαγωγές προς 40 ιαπωνικές αμυντικές εταιρείες

Η Κίνα ανακοίνωσε κυρώσεις σε 40 ιαπωνικές εταιρείες κυρίως αμυντικού τομέα, αντιδρώντας στην «επαναστρατιωτικοποίηση» της Ιαπωνίας, εν μέσω όξυνσης των σχέσεων και μετά τα σχόλια της πρωθυπουργού Ιαπωνίας για την Ταϊβάν.
Σι Τζινπίνγκ πρόεδρος Κίνας
ΔΙΕΘΝΗ

Έτοιμος για «νέο κεφάλαιο» με τον Κιμ δηλώνει ο Σι Τζινπίνγκ

Ο Σι Τζινπίνγκ συνεχάρη τον Κιμ Γιονγκ Ουν για την επανεκλογή του και δήλωσε έτοιμος να συνεργαστεί για ένα "νέο κεφάλαιο" στις σχέσεις Κίνας-Βόρειας Κορέας, τονίζοντας τη σημασία της φιλίας και της σοσιαλιστικής οικοδόμησης.
Σημαίες Ευρωπαϊκής Ένωσης
ΔΙΕΘΝΗ

Αξιόπιστες θεωρούν παρατηρητές της ΕΕ τις εκλογές στο Μπαγκλαντές

Οι βουλευτικές εκλογές στο Μπανγκλαντές, όπου επικράτησε το Εθνικιστικό Κόμμα (BNP) του Ταρίκ Ραχμάν, κρίθηκαν αξιόπιστες και σωστά οργανωμένες από την ΕΕ, που τονίζει τη σημασία τους για τη δημοκρατία και το κράτος δικαίου στη χώρα.