Φώτο: Shutterstock

Ανάκαμψη της αγοράς ενοικίων το Μάρτιο, στο Πεκίνο

Σε μηνιαία βάση, οι συναλλαγές ενοικίων στην πλατφόρμα (Beike) κατά τον προηγούμενο μήνα είχαν όγκο 2,56 φορές μεγαλύτερο σε σύγκριση με το Φεβρουάριο.

Η αγορά της ενοικίασης σπιτιών στο Πεκίνο άρχισε να ανακάμπτει το Μάρτιο, μετά το πλήγμα που δέχθηκε από την εξάπλωση της COVID-19, όπως δείχνουν τα στοιχεία της αγοράς (Beike Real Estate Research Institute).

Σε μηνιαία βάση, οι συναλλαγές ενοικίων στην πλατφόρμα (Beike) κατά τον προηγούμενο μήνα είχαν όγκο 2,56 φορές μεγαλύτερο σε σύγκριση με το Φεβρουάριο, όπως κατέγραψε το αναφερόμενο ινστιτούτο, παρά το γεγονός ότι τα δεδομένα των συναλλαγών ήταν μειωμένα κατά 37,8% σε σύγκριση με τα επίπεδα των συναλλαγών της αντίστοιχης περιόδου του 2019.

Σε γενικές γραμμές, οι τιμές των ενοικίων παρέμειναν σταθερές, με τη μέση τιμή ενοικίου να καταγράφεται στα 81,68 γουάν (περίπου 11,6 δολάρια) ανά τετραγωνικό μέτρο, με μηναία μείωση κατά 0,3% και ετήσια μείωση 3,3%.

*1 δολάριο: 7,04 γουάν

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Όσοι φοράνε γυαλιά έχουν μικρότερη πιθανότητα να αρρωστήσουν από Covid-19

Σε αυτό το συμπέρασμα καταλήγει μια νέα μικρή μελέτη Κινέζων επιστημόνων. Για «προκλητική μελέτη» έκανε λόγο η αναπληρώτρια καθηγήτρια επιδημιολογίας Λίζα Μαραγκάκη της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς.