ΓΔ: 2360.41 0.63% Τζίρος: 127.88 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 14:19:44
Ντόναλντ Τραμπ
Ο Ντόναλντ Τραμπ κατά τη διάρκεια πολιτικής εκδήλωσης με φόντο την αμερικανική σημαία.

Τραμπ: Δεν παρατείνεται η προθεσμία δασμών, 25% δασμοί στην Ινδία από 1η Αυγούστου

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι η διορία για την επιβολή ανταποδοτικών δασμών στους εμπορικούς εταίρους δεν θα παραταθεί μετά την Παρασκευή.

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε με έμφαση ότι η προθεσμία για την επιβολή των νέων ανταποδοτικών δασμών δεν πρόκειται να λάβει παράταση πέραν της προσεχούς Παρασκευής.

Σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Truth Social, ο Τραμπ τόνισε: "Η προθεσμία της 1ης Αυγούστου είναι η προθεσμία της 1ης Αυγούστου -- ισχύει και δεν θα παραταθεί. Μια μεγάλη ημέρα για την Αμερική!" Το μήνυμά του, γραμμένο με κεφαλαία, υπογραμμίζει τη σημασία που αποδίδει η αμερικανική ηγεσία στην αυστηρή εφαρμογή των εμπορικών της πολιτικών.

Νέοι δασμοί στις εισαγωγές από την Ινδία

Όπως έκανε γνωστό ο Πρόεδρος Τραμπ, οι Ηνωμένες Πολιτείες πρόκειται να επιβάλουν δασμούς 25% σε εισαγωγές από την Ινδία, με έναρξη ισχύος την 1η Αυγούστου. Το μέτρο αυτό έρχεται ως μέρος της ευρύτερης στρατηγικής των ΗΠΑ για την προστασία της εσωτερικής αγοράς και την αναδιαμόρφωση των εμπορικών σχέσεων με βασικούς εταίρους.

Στην ίδια ανάρτησή του, ο Αμερικανός πρόεδρος εξήγησε τα κίνητρα πίσω από την απόφαση, επισημαίνοντας: "Ενώ η Ινδία είναι φίλη μας, έχουμε κάνει, στη διάρκεια των χρόνων, σχετικά λίγες δουλειές μαζί τους επειδή οι Δασμοί τους είναι πολύ υψηλοί, από τους υψηλότερους στον Κόσμο, και έχουν τα πιο κουραστικά και αντιπαθητικά μη νομισματικά Εμπορικά Εμπόδια από οποιαδήποτε [άλλη] Χώρα", προσθέτοντας έμφαση στους λόγους λήψης αυτών των μέτρων.

Η κίνηση αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο της πιο επιθετικής εμπορικής πολιτικής που έχει υιοθετήσει η Ουάσινγκτον τα τελευταία χρόνια, αποσκοπώντας στην ενίσχυση της διαπραγματευτικής της ισχύος απέναντι σε τρίτους εμπορικούς εταίρους και στην ενδυνάμωση της αμερικανικής οικονομίας.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ντόναλντ Τραμπ συνέντευξη
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Τραμπ υπέγραψε διάταγμα για δασμούς σε χώρες με εμπόριο με Ιράν

Ο Ντόναλντ Τραμπ υπέγραψε εκτελεστικό διάταγμα για επιβολή δασμών 25% σε χώρες που συναλλάσσονται με το Ιράν, ενώ Ουάσινγκτον και Τεχεράνη πραγματοποίησαν συνομιλίες στο Ομάν μετά από μακρά περίοδο εντάσεων.
Ντόναλντ Τραμπ ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ-Ινδία: Νέα εμπορική συμφωνία, μείωση δασμών και αλλαγή στο πετρέλαιο

Ο Τραμπ ανακοίνωσε εμπορική συμφωνία με Ινδία: Μείωση δασμών στα ινδικά προϊόντα από 25% σε 18%, η Ινδία θα αγοράζει περισσότερο αμερικανικό πετρέλαιο και προϊόντα αξίας άνω των 500 δισ. δολαρίων, σταματώντας τις εισαγωγές από Ρωσία.
Μαρκ Κάρνεϊ στο Καναδά
ΔΙΕΘΝΗ

Καρνέι: Οι απειλές Τραμπ για δασμούς είναι διαπραγματευτική τακτική

Ο πρωθυπουργός του Καναδά Μαρκ Κάρνεϊ χαρακτήρισε τις απειλές του Τραμπ για δασμούς 100% μέρος στρατηγικής διαπραγματεύσεων και τόνισε ότι σύντομα θα ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις για την αναθεώρηση της USMCA με ΗΠΑ και Μεξικό.