ΓΔ: 2600.3 0.70% Τζίρος: 27.45 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 11:24:37
Φώτο: Shutterstock

Ο Τραμπ βάζει το όνομά του στις επιταγές για οικονομική ενίσχυση των πολιτών

Η Washington Post επεσήμανε ότι η αρμόδια υπηρεσία για την έκδοση των επιταγών αυτών, ενημερώθηκε μόλις χθες Τρίτη για την απόφαση του Αμερικανού προέδρου. Μεγάλες οι καθυστερήσεις στην παράδοση τους.

Το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ ζήτησε να τυπωθεί το όνομα του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ στις επιταγές που θα σταλούν σε εκατομμύρια Αμερικανούς προκειμένου να τους βοηθήσουν να αντιμετωπίσουν τις οικονομικές επιπτώσεις της επιδημίας του κορονοϊού, μια απόφαση που θα καθυστερήσει κατά αρκετές ημέρες την παράδοσή τους, ανέφερε σε χθεσινό άρθρο της η εφημερίδα Washington Post.

Επικαλούμενη μη κατονομαζόμενους κυβερνητικούς αξιωματούχους η αμερικανική εφημερίδα ανέφερε ότι οι επιταγές των 1.200 δολαρίων, που θα σταλούν στο πλαίσιο του προγράμματος 2,3 τρισεκ. δολαρίων που υιοθετήθηκε τον προηγούμενο μήνα προκειμένου να περιοριστούν οι επιπτώσεις της covid-19 στην αμερικανική οικονομία, θα έχουν το όνομα του Τραμπ στη γραμμή την οποία κανείς μπορεί να συμπληρώσει για να υπενθυμίζει τον σκοπό της επιταγής.

Η Washington Post επεσήμανε ότι η φορολογική υπηρεσία των ΗΠΑ, αρμόδια για την έκδοση των επιταγών αυτών, ενημερώθηκε μόλις χθες Τρίτη για την απόφαση του Αμερικανού προέδρου.

«Η ομάδα, που εργάζεται από το σπίτι, τώρα έχει επιδοθεί σε μια κούρσα για να κάνει την αλλαγή, η οποία, σύμφωνα με δύο ανώτερους αξιωματούχους, είναι πιθανό να οδηγήσει σε καθυστερήσεις στην έκδοση των πρώτων επιταγών», τόνιζε η εφημερίδα.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ντόναλντ Τραμπ κοντινό
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Συνομιλίες με Ρωσία και Κίνα για αποπυρηνικοποίηση

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε πως ΗΠΑ, Ρωσία και Κίνα διεξάγουν συνομιλίες για πυρηνικό αφοπλισμό, με αφορμή τα μεγάλα αποθέματα τους. Επίσης, ανέφερε πως η Κίνα μπορεί να φτάσει το επίπεδο των ΗΠΑ στα επόμενα πέντε χρόνια.
Ντόναλντ Τραμπ συνέντευξη
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Ο υπουργός Άμυνας υπέρ της μη ζωντανής μετάδοσης εκτέλεσης δράστη

Ο Τραμπ ακύρωσε τη ζωντανή μετάδοση της εκτέλεσης του Νιντάλ Χασάν για τη δολοφονία 13 στρατιωτών, απόφαση που είχε προκαλέσει αίσθηση όταν την ανακοίνωσε ο υπουργός Άμυνας Χέγκσεθ. Το Πεντάγωνο στηρίζει την επιλογή του προέδρου.
Ντόναλντ Τραμπ κοντινό
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Ζητά θανατική ποινή για τους δράστες φόνου πυροσβεστών

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε πως στηρίζει τη θανατική ποινή για όποιον σκοτώνει πυροσβέστη, ζητώντας από το υπουργείο Δικαιοσύνης να το επιδιώξει ειδικά σε τέτοιες περιπτώσεις, σε γεύμα προς τιμήν των πυροσβεστών στον Λευκό Οίκο.
Νικολάς Μαδούρο πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Αθώοι για συνωμοσία βασανιστηρίων δήλωσαν ο Μαδούρο και η σύζυγός του

Ο Νικολάς Μαδούρο και η σύζυγός του Σίλια Φλόρες δήλωσαν αθώοι στις ΗΠΑ για νέες κατηγορίες συνωμοσίας βασανισμού πολιτικών αντιπάλων. Οι κατηγορίες αφορούν κατάχρηση εξουσίας και εντολές βασανιστηρίων κατά το 2014.