ΓΔ: 2064.77 -0.60% Τζίρος: 491.60 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Φώτο: Shutterstock

Στο 15% εκτινάσσεται η ανεργία στις ΗΠΑ - Νέα «έκρηξη» επιδομάτων

Περισσότεροι από 22 εκατ. Αμερικανοί έχουν μείνει άνεργοι από τις αρχές Μαρτίου έως και την προηγούμενη εβδομάδα, με την ανεργία να πλησιάζει στο 15%!

Σε πρωτόγνωρη πορεία οδηγούν τα περιοριστικά μέτρα λόγω της πανδημίας του κορονοϊού την αμερικανική αγορά εργασίας, με τον αριθμό των ανέργων συνεχώς να αυξάνει και να κατακτά νέα δυσάρεστα ιστορικά υψηλά.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα το αμερικανικό υπουργείο Εργασίας, 5,245 εκατ. Αμερικανοί κατέθεσαν αίτηση για λήψη επιδόματος ανεργίας την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 11 Απριλίου, γεγονός που «μεταφράζεται» σε εκτόξευση της ανεργίας στο 15%.

Αποτέλεσμα ο συνολικός αριθμός των πολιτών που έχασαν την εργασία τους από τις αρχές Μαρτίου να φθάνει στα 22 εκατ., «σβήνοντας» όλα τα κέρδη που είχε επιτύχει η αγορά εργασίας των ΗΠΑ εδώ και αρκετές δεκαετίες. 

Αξίζει, πάντως, να σημειωθεί σε μία έστω και αμυδρή ένδειξη ελπίδας ότι ο αριθμός των εβδομαδιαίων αιτήσεων υποχωρεί στο σύνολό του για δεύτερη διαδοχική εβδομάδα.

Σημειώνεται ότι από τον Νοέμβριο του 2009 έως και τις αρχές του 2019 είχαν δημιουργηθεί στις ΗΠΑ περισσότερες από 22,4 εκατ. θέσεις εργασίας, με αποτέλεσμα αυτό το κέρδος να εξανεμίζεται και μάλιστα σε διάστημα μόλις πέντε εβδομάδων, ενώ όλα δείχνουν ότι και τα στοιχεία για την τρέχουσα εβδομάδα θα είναι το ίδιο αρνητικά.

«Αν και ο απόλυτος αριθμός μειώθηκε σε σύγκριση με την προηγούμενη ανακοίνωση, είναι φανερό ότι όλα τα κέρδη μετά την κρίση έχουν χαθεί» εκτιμά η Σέμα Σαχ, αναλύτρια της Principal Global Investors. 
 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ντόναλντ Τραμπ πορτραίτο
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Η ICE ενισχύει τα μέτρα ασφαλείας στα αεροδρόμια μετά από εντολή Τραμπ

Ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε πως πράκτορες της ICE θα ενισχύσουν το προσωπικό της TSA στα αεροδρόμια των ΗΠΑ, αν δεν εγκριθεί άμεσα η χρηματοδότηση για την ασφάλεια των αεροδρομίων από το Κογκρέσο.
Σημαίες ΗΠΑ και Ιράκ
ΔΙΕΘΝΗ

Οκτώ επιθέσεις με στόχο αμερικανικό κέντρο στο αεροδρόμιο της Βαγδάτης

Οκτώ νυχτερινά πλήγματα με ρουκέτες και drones στόχευσαν διπλωματικό κι επιμελητειακό αμερικανικό κέντρο στο αεροδρόμιο Βαγδάτης, όπως ανέφερε Ιρακινός αξιωματούχος. Άλλες πηγές μιλούν για έξι επιθέσεις.
Ντόναλντ Τραμπ πρόσωπο
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Τελεσίγραφο 48 ωρών στο Ιράν για το Στενό του Χορμούζ

Η Τεχεράνη απείλησε να πλήξει ζωτικές υποδομές στη Μ. Ανατολή, απαντώντας στο τελεσίγραφο του Μπάιντεν για άνοιγμα του Στενού του Χορμούζ εντός 48 ωρών, προειδοποιώντας για χτυπήματα σε δίκτυα ενέργειας συνδεδεμένα με ΗΠΑ και Ισραήλ.
πύργος ηλεκτρικής ενέργειας
ΔΙΕΘΝΗ

Κούβα: Νέο μπλακ άουτ μέσα σε λίγες μέρες

Νέο γενικό μπλακ άουτ έπληξε την Κούβα, αφήνοντας τη χώρα χωρίς ρεύμα το απόγευμα του Σαββάτου, λόγω πετρελαϊκού εμπάργκο από τις ΗΠΑ. Είναι η έβδομη διακοπή σε ενάμιση χρόνο, ενώ οι αρχές προσπαθούν να αποκαταστήσουν την ηλεκτροδότηση.