ΓΔ: 2065.04 2.90% Τζίρος: 339.50 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:26:25
Τεχεράνη πανοραμική εικόνα
Φώτο: Shutterstock

Ιρανός πρόεδρος: Δεν επιδιώκουμε και δεν θα αποκτήσουμε πυρηνικά όπλα

Λίγο πριν την επαναφορά διεθνών κυρώσεων, ο Μασούντ Πεζεσκιάν διαβεβαίωσε στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ ότι το Ιράν δεν έχει πρόθεση να κατασκευάσει πυρηνικά όπλα.

Ο Ιρανός πρόεδρος Μασούντ Πεζεσκιάν δήλωσε στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ ότι το Ιράν δεν έχει καμία πρόθεση να κατασκευάσει πυρηνικά όπλα. Η τοποθέτησή του έρχεται λίγες ημέρες πριν από την επαναφορά των διεθνών κυρώσεων κατά της Τεχεράνης, λόγω των ανησυχιών για τις πυρηνικές της δραστηριότητες.

Ο κ. Πεζεσκιάν υπογράμμισε χαρακτηριστικά: «Δηλώνω για άλλη μια φορά ενώπιον αυτής της συνέλευσης ότι το Ιράν δεν επιδίωξε ποτέ και δεν θα επιδιώξει ποτέ να κατασκευάσει πυρηνική βόμβα. Δεν επιδιώκουμε να αποκτήσουμε πυρηνικά όπλα».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΗΕ σημαίες εξωτερικά
ΔΙΕΘΝΗ

ΟΗΕ: Ο Ζαν Αρνό νέος απεσταλμένος για ΗΠΑ-Ισραήλ-Ιράν

Ο ΓΓ του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, προειδοποίησε για ανεξέλεγκτη κλιμάκωση στη Μέση Ανατολή, καλώντας σε άμεση επιστροφή στη διπλωματία. Διόρισε τον Ζαν Αρνό ως ειδικό απεσταλμένο, τονίζοντας την ανάγκη επιτυχίας των ειρηνευτικών πρωτοβουλιών.
Επίθεση πυραύλων νύχτα
ΔΙΕΘΝΗ

Χώρες του Κόλπου: Υπαρξιακή απειλή συνιστά το σημερινό Ιράν εναντίον μας

Οι χώρες του Κόλπου κατήγγειλαν στο Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ ότι το Ιράν απειλεί την ύπαρξή τους, στοχεύοντας με drones και πυραύλους κρίσιμες υποδομές τους, υπονομεύοντας τη διεθνή ασφάλεια και το δίκαιο.
Σημαία Ηνωμένων Εθνών
ΔΙΕΘΝΗ

Ο ΟΗΕ ζητά άμεσο τερματισμό της επικίνδυνης σύγκρουσης στο Ιράν

Ο ύπατος αρμοστής του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, Φόλκερ Τουρκ, κάλεσε τις χώρες να τερματίσουν τη σύγκρουση στο Ιράν, τονίζοντας πως η κατάσταση στη Μέση Ανατολή είναι εξαιρετικά επικίνδυνη και απειλεί να εξαπλωθεί παγκοσμίως.
Ηνωμένα Έθνη Γενεύη
ΔΙΕΘΝΗ

Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ΟΗΕ: Έκτακτη συνεδρίαση για Ιράν

Το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ συνεδριάζει εκτάκτως για να εξετάσει τα ιρανικά πλήγματα σε χώρες του Κόλπου και τις επιπτώσεις στα ανθρώπινα δικαιώματα, ενώ προωθείται προσχέδιο απόφασης από ομάδα κρατών.