ΓΔ: 2661.3 -0.99% Τζίρος: 4,264.03 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:35:04
παλιό κτίριο διατηρητέο
Φώτο: Shutterstock

Το ΚΙΣΕ καταδικάζει την επίθεση σε συναγωγή στο Μάντσεστερ

Το ΚΙΣΕ εκφράζει θλίψη για την τρομοκρατική επίθεση σε συναγωγή στο Μάντσεστερ, καταδικάζοντας την έξαρση αντισημιτικής βίας και ζητώντας άμεσα μέτρα από τους θεσμούς για την προστασία των πολιτών και την καταπολέμηση του μίσους.

Τον αποτροπιασμό και τη βαθιά θλίψη της εβραϊκής κοινότητας της Ελλάδας για την τρομοκρατική επίθεση στη συναγωγή του Μάντσεστερ, που σημειώθηκε ανήμερα του Γιομ Κιπούρ και είχε ως αποτέλεσμα δύο νεκρούς και τέσσερις σοβαρά τραυματίες, εκφράζει το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος (ΚΙΣΕ) μέσω ανακοίνωσής του.

Στην ανακοίνωση τονίζεται ότι η επίθεση αυτή δεν στρέφεται μόνο κατά των Εβραίων, αλλά στοχεύει να διασπείρει τον τρόμο σε ολόκληρη την Ευρώπη και στην ευρύτερη ελεύθερη κοινωνία, πλήττοντας αθώους Ευρωπαίους πολίτες εβραϊκού θρησκεύματος.

Το ΚΙΣΕ υπενθυμίζει ότι έχει επανειλημμένα προειδοποιήσει πως η ανοχή στη ρητορική μίσους κατά των Εβραίων οδηγεί αναπόφευκτα σε βίαιες ενέργειες και τραγικές δολοφονίες.

Παράλληλα, υπογραμμίζεται ότι η αύξηση της βίας κατά εβραϊκών στόχων σε όλη την Ευρώπη απαιτεί άμεσες και αποφασιστικές παρεμβάσεις από τους θεσμούς, με στόχο την προστασία όλων των Ευρωπαίων πολιτών και την αποτελεσματική αντιμετώπιση του αντισημιτισμού.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ερείπια στη Γάζα
ΔΙΕΘΝΗ

Δυτική Όχθη: Νεκρός Ισραηλινός έποικος και δράστης επίθεσης

Ο ισραηλινός στρατός συνέλαβε τον ύποπτο για τη φονική επίθεση σε έποικο στη Δυτική Όχθη, ενώ αναφέρθηκε και απόπειρα επίθεσης με αυτοκίνητο στην περιοχή, με τον δράστη να σκοτώνεται από τις ισραηλινές δυνάμεις.
Σημαίες ΗΠΑ και Ελλάδας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΗΠΑ στο ΣΑ: Επικαλούνται τις επιθέσεις της 17Ν στην Ελλάδα

Ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος των ΗΠΑ στον ΟΗΕ, Μάικ Γουόλτς, αναφέρθηκε στις επιθέσεις της «17 Νοέμβρη» στην Ελλάδα σε συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας, εντάσσοντάς τες σε διεθνή κατάλογο σημαντικών τρομοκρατικών ενεργειών.
Κυριάκος Μητσοτάκης έξω μέγαρο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υποδέχθηκε την Αφροδίτη Νέστορα στο Μαξίμου

Η Αφροδίτη Νέστορα, θύμα τρομοκρατικής επίθεσης, συναντήθηκε με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου, εκφράζοντας ευγνωμοσύνη για τη στήριξή του και τονίζοντας τη σημασία ενιαίας στάσης κατά της τρομοκρατίας.
Έκρηξη στην Ουκρανία
ΔΙΕΘΝΗ

Πέντε νεκροί στη Σεβαστούπολη από έκρηξη ενώ εξουδετέρωναν βόμβα

Ρώσος αξιωματικός σκοτώθηκε από έκρηξη στην Κριμαία, σύμφωνα με το FSB. Σύμφωνα με τον κυβερνήτη Ραζβοζάγεφ, άλλοι τέσσερις πυροτεχνουργοί και ένας φρουρός σκοτώθηκαν ενώ εξουδετέρωναν εκρηκτικό μηχανισμό στη Σεβαστούπολη.
Έκρηξη στη Συρία
ΔΙΕΘΝΗ

Συρία: Χωρίς νεκρούς η χθεσινή έκρηξη στη Δαμασκό, λέει το Υπουργείο

Το συριακό Υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι 14 άτομα τραυματίστηκαν από έκρηξη βόμβας σε λεωφορείο κοντά στη Δαμασκό την Πέμπτη, αναθεωρώντας τον αρχικό απολογισμό που μιλούσε για δύο νεκρούς. Τρεις τραυματίες είναι σε κρίσιμη κατάσταση.