ΓΔ: 2385.63 1.41% Τζίρος: 336.01 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Φώτο: Shutterstock

Γερμανία: Στο 27% το ποσοστό των συντηρητικών της Α. Μέρκελ

Το πακέτο των μέτρων για το κλίμα έχει ως στόχο -σε πολιτικό επίπεδο- την αντιμετώπιση της αύξησης της υποστήριξης της κοινής γνώμης προς τους Πράσινους που βρίσκονται στην αντιπολίτευση.

Το ποσοστό των συντηρητικών της καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ μειώθηκε την προηγούμενη εβδομάδα, ενώ το ποσοστό των Σοσιαλδημοκρατών που συμμετέχουν στον κυβερνητικό συνασπισμό αυξήθηκε ελαφρά, μετά την συμφωνία μεταξύ των κυβερνητικών εταίρων για την υιοθέτηση μέτρων προστασίας του κλίματος.

Το πακέτο των μέτρων περιλαμβάνει ένα νέο εσωτερικό επίπεδο εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, μεγαλύτερα κίνητρα για την αγορά ηλεκτρικών αυτοκινήτων, αύξηση της τιμής των διοδίων για τα φορτηγά από το 2023, αλλά και πρόσθετη οικονομική επιβάρυνση στις πτήσεις εσωτερικού.

Το πακέτο των μέτρων έχει ως στόχο -σε πολιτικό επίπεδο- την αντιμετώπιση της αύξησης της υποστήριξης της κοινής γνώμης προς τους Πράσινους που βρίσκονται στην αντιπολίτευση, παρά το γεγονός ότι εμπεριέχει τον κίνδυνο να πλήξει την γερμανική βιομηχανία, σε μία περίοδο κατά την οποία ,η γερμανική οικονομία ίσως βρίσκεται σε ύφεση.

Η υποστήριξη για τον συντηρητικό συνασπισμό της Μέρκελ [Χριστιανοδημοκρατική Ένωση (SDU) και για τους πολιτικούς του συμμάχους από την Βαυαρία, Χριστιανική Κοινωνική Ένωση (CSU)] μειώθηκε κατά δύο ποσοστιαίες μονάδες στο 27% σύμφωνα με την δημοσκόπηση της Emnid για λογαριασμό της εφημερίδας “Bild am Sonntag.”

Το ποσοστό των Πρασίνων παρέμεινε αμετάβλητο στο 21%, ενώ το ποσοστό των Σοσιαλδημοκρατών (SPD) καταγράφηκε στο 16%. Στην δημοσκόπηση έλαβαν μέρος 1.719 ερωτηθέντες, ενώ αυτή πραγματοποιήθηκε το χρονικό διάστημα 19-25 Σεπτεμβρίου. Η γερμανική κυβέρνηση συμφώνησε στο πακέτο για το κλίμα στις 20 Σεπτεμβρίου.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μέρκελ
ΔΙΕΘΝΗ

Η Μέρκελ θέλει ακόμα περισσότερες κινεζικές επενδύσεις στη Γερμανία

Η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ δήλωσε ότι η χώρα της θέλει περισσότερες κινεζικές επενδύσεις και διαβεβαίωσε ότι καλωσορίζει όλες τις κινεζικές επιχειρήσεις που προχωρούν σε τέτοιες τοποθετήσεις.
Σήμα Bayer εσωτερικού χώρου
ΔΙΕΘΝΗ

Πλήγμα και από Γερμανία στη Bayer για το Roundup

Η γερμανική κυβέρνηση θα απαγορεύσει το ζιζανιοκτόνο γλυφοσάτη, ύποπτο για πρόκληση καρκίνου, από το τέλος του 2023, έγινε γνωστό από κυβερνητικές πηγές, την ώρα που η εταιρεία Bayer, στην οποία ανήκει το Roundup, βρίσκεται αντιμέτωπη με σειρά αγωγών στις ΗΠΑ.
Άτρακτος Airbus A321
ΔΙΕΘΝΗ

Airbus: Απογοήτευση για την αποτυχία SCAF, αλλά η συνεργασία Γερμανίας-Γαλλίας πρέπει να συνεχιστεί

Η Airbus εξέφρασε απογοήτευση για την ακύρωση του κοινού γαλλογερμανικού μαχητικού SCAF, ωστόσο τόνισε πως άλλες πτυχές της συνεργασίας πρέπει να συνεχιστούν, παρά τις διαφωνίες με τη Dassault που οδήγησαν στη διάλυση του προγράμματος.
Μπαρτ ντε Βέβερ πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Βέλγος πρωθυπουργός: «Βλακεία» η ακύρωση του κοινού μαχητικού Ευρώπης

Ο Βέλγος πρωθυπουργός Μπαρτ ντε Βέβερ χαρακτήρισε «βλακώδη» την εγκατάλειψη του σχεδίου κοινού μαχητικού με Ισπανία λόγω διαφωνίας Γαλλίας-Γερμανίας, τονίζοντας την ανάγκη συλλογικής ευρωπαϊκής αμυντικής δράσης.
Ντόναλντ Τουσκ ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Τουσκ: Καμία συμφωνία για την Ουκρανία, χωρίς συμμετοχή της Πολωνίας

Ο Πολωνός πρωθυπουργός, Ντόναλντ Τουσκ, τόνισε πως η Πολωνία πρέπει να μετέχει σε συνομιλίες για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία, υπογραμμίζοντας ότι συμφωνίες χωρίς την Πολωνία δεν θα είναι δεσμευτικές για τη χώρα.