ΓΔ: 2492.71 1.49% Τζίρος: 263.07 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Αντόνιο Γκουτέρες ΟΗΕ
Ο Αντόνιο Γκουτέρες σε συνέντευξη Τύπου στα Ηνωμένα Έθνη με φόντο τη σημαία του ΟΗΕ.

Ο ΓΓ ΟΗΕ στην Αίγυπτο για την ειρηνευτική συμφωνία

Ο Αντόνιο Γκουτέρες θα παραστεί τη Δευτέρα στη Σύνοδο Κορυφής για την Ειρήνη στο Σαρμ ελ-Σέιχ, καλώντας Ισραήλ και Χαμάς να τηρήσουν τη συμφωνία κατάπαυσης πυρός και χαρακτηρίζοντας την ως σημαντική πρόοδο.

Στην Αίγυπτο θα μεταβεί ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, προκειμένου να συμμετάσχει τη Δευτέρα στη Σύνοδο Κορυφής για την Ειρήνη, που θα πραγματοποιηθεί στο Σαρμ ελ-Σέιχ.

Σε πρόσφατη δήλωσή του, ο κ. Γκουτέρες χαιρέτισε την εξέλιξη αυτή και κάλεσε το Ισραήλ και τη Χαμάς να «τηρήσουν πλήρως» τη συμφωνία για κατάπαυση του πυρός και απελευθέρωση των ομήρων.

Ο Γενικός Γραμματέας χαρακτήρισε τη συμφωνία ως «εξαιρετικά αναγκαία πρόοδο», υπογραμμίζοντας ότι πρέπει να αποτελέσει «την αρχή του τέλους αυτού του καταστροφικού πολέμου».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σημαία Ηνωμένων Εθνών
ΔΙΕΘΝΗ

Η Αίγυπτος απαντά στον ΟΗΕ στις λιβυκές διακοινώσεις και το τουρκολυβικό μνημόνιο

Η Αίγυπτος, με ρηματική διακοίνωση στον ΟΗΕ (8/9/2025), απορρίπτει τους λιβυκούς ισχυρισμούς για τα θαλάσσια όρια στη Μεσόγειο, καταγγέλλει παραβίαση κυριαρχίας και τονίζει πως θα υπερασπιστεί τα δικαιώματά της βάσει διεθνούς δικαίου.
Περιπολικό σκάφος στο Αιγαίο
ΔΙΕΘΝΗ

ΟΗΕ: 144 νεκροί ή αγνοούμενοι ανοιχτά Μαυριτανίας την περασμένη εβδομάδα

Σε τραγωδία εξελίχθηκε η διάσχιση της θάλασσας ανοιχτά της Μαυριτανίας, καθώς τουλάχιστον 144 άνθρωποι πέθαναν ή αγνοούνται, σύμφωνα με την UNHCR. Ένα σκάφος ταξίδευε ακυβέρνητο 25 ημέρες και μόλις 38 επέζησαν.
Κυριάκος Μητσοτάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Μητσοτάκη - Μάκι Σαλ για ΟΗΕ και ρόλο Αφρικής στη διακυβέρνηση

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, συναντήθηκε με τον Μάκι Σαλ, υποψήφιο για γενικός γραμματέας του ΟΗΕ. Συζήτησαν για την υποψηφιότητά του, τη θέση της Αφρικής και του Παγκόσμιου Νότου, αλλά και τις προκλήσεις του ΟΗΕ.
Σημαία Ηνωμένων Εθνών
ΔΙΕΘΝΗ

ΟΗΕ: Το ξέσπασμα του Έμπολα απειλεί την Αφρική με απώλειες 3,6 δισ. δολαρίων

Ο ΟΗΕ προειδοποιεί πως το ξέσπασμα του Έμπολα μπορεί να κοστίσει στην Αφρική έως 3,6 δισ. δολάρια και εκατοντάδες χιλιάδες δουλειές, με 1.307 κρούσματα και 377 νεκρούς στη ΛΔ Κονγκό, ενώ απειλεί και γειτονικές χώρες.
Ασθενοφόρο ΕΚΑΒ εξωτερικά
ΔΙΕΘΝΗ

Έμπολα: Έως 3,6 δισ. δολάρια το κόστος για την Αφρική, λέει ο ΟΗΕ

Ο ΟΗΕ προειδοποιεί πως το ξέσπασμα του Έμπολα ίσως κοστίσει στην Αφρική έως 3,6 δισ. δολάρια και να χαθούν εκατοντάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας, ενώ κινδυνεύει να προκαλέσει και σοβαρή αναπτυξιακή κρίση.
Σοφία Ζαχαράκη χαμογελά
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επίσκεψη Ζαχαράκη στην Αίγυπτο και συνάντηση με τον πατριάρχη Αλεξανδρείας

Η Σοφία Ζαχαράκη συναντήθηκε στο Κάιρο με τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας Θεόδωρο Β', συζητώντας για το έργο του Πατριαρχείου σε Αφρική και την ανάγκη στήριξης των ορθόδοξων κοινοτήτων και κληρικών της ομογένειας.